Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytttaaaaa

czy przywiązywałyscie dzieciom czerwone wstążki do wózka?

Polecane posty

Gość jbnfcujbsduifcbw
akurat pijawki stosowano bardziej miejscowo i to ze względu na obecność jakiejś tam substancji w ich ślinie. Tak samo jak się bańki sie stosuje na zapalenie oskrzeli bo szkło trzyma ciepłe powietrze w środku i ogrzewa zaziębione miejsca

Gość I dlatego właśnie Polska
jest przysłowiowo "sto lat za Murzynami"!!!

Gość i dlatego tez nie jest przeżar
-ta ta wszechwielka cywilizacja ...pożal sie boże :O :O bo w ludziach jeszcze drzemia ludzkie odruchy ... a czasami odzywaja sie atawizmy ale pozytywnie !

Gość Tak tak jasne
Tak aktywizmy o zabobonnych naleciałościach... drzemiące w ludziach rzekomo określających się mianem chrześcijan. No kochani, w te lub wewte i nothing in between Pani/Panu może już dziękujemy

Gość nie przyczepiałam
miałam wózek czerwony. gdyby był jednak niebieski to tez bym nie przyczepiła.

Kiedyż wierzono, że czerwona przędza chroni przed czarami... Czytałam w jakiejś książce.... Ale SZOK, że ludzie wierzą jeszcze w takie rzeczy, ha, ha, ha

Gość niech wam dzieci bedzie ha ha
ale jak troszke pozyjecie na tym swiecie to zromuniecie ...chociaz kto wie teraz to juz nic nie jest oczywiste ... Ale ja wierze i wierzyc bede ...

Gość bo głąby twierdzą ze jak czego
-ś nie widac i łapskiem nie dotknie to tego nie ma.A to nie prawda i tyle . Są naświecie rzeczy o których sie nawet filozofom nie śniło! MóWI WAM TO COś?!!! pewnie nie.

Nie porównujcie kulturowej spuścizny wschodu jak Feng Shui do średniowiecznej wiary w czary. Pijawki i bański też mają zastosowanie nawet we współczesnej medycynie. Nie można wrzucac wszystkiego do jednego kotła...

moje dziecko chroni Bóg ja kogoś chroni czerwona wstążka to niech se ją naczepi nawet na D... i powodzenia.