Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiająca się

Clinique All about eyes rich - czy jest skuteczny?

Polecane posty

sklad kremu jest dobry, ale opakowanie :( ... krem w sloiczku traci najcenniejsze wartosci juz po otwarciu, z co pozostaje - praktycznie tylko nawilzenie i natluszczenie. szukajcie kremow w tubce lub opakowaniu z pompka. produkty clinique z serii repaiwear sa ich najlepszymi kremami, serum z tej serii jest jednym z najlepszych na rynku, ale raczej jest za suche pod oczy, natomiast swietnie nadaje sie na twarz dla osob o tlustej cerze. dla suchszej cery (lub pod oczy) to pod bardziej bogaty krem. nie sugerujcie sie 'radami' typu jaki kosmetyk dla jakiego wieku, to tylko marketingowe sposoby na bejer ;) kremy dopasowuje sie do rodzaju i potrzeb cery, nie wieku. 50 latka o tlustej cerze moze potrzebowac o wiele lzejszego kremu niz 25 latka o cerze suchej. bo nie istnieja kosmetyki faktycznie usuwajace glebokie zmarszczki, bruzdy, czy 'liftingujace' ... gdyby tak bylo, hirurgia plastyczna poszlaby z torbami ;) kosmetykami dostarczamy skorze wartosci odzywczych, nawilzenia, antyutleniaczy, substancji wspomagajacych prace skory, zeby dzialala tak, jak skora mloda. czyli dobrze sformulowane kosmetyki powinno uzywac sie juz od mlodych lat, bo dzieki nim skora nie bedzie niszczala, by w przyszlosci uraczyc nas zmarszkami itd. tak jak od mlodych lat zdrowo sie odzywiamy, bo czym skorupka za mlodu nasiaknie ... ;)

ale wracajac do kremow pod oczy ... do najbardziej polecancych pod wzgledem skladu naleza: olay - regeneris serum pod oczy i pro-x estee lauder - idealist i verite pod oczy shiseido - bio performance pod oczy roc - retin-ol multi correction pod oczy avon - lighten-up plus biotherm - biosensitive i source therapie garnier - z serii nutritioniste (oprocz ultra-lift) la roche-posay - active c i redermic vichy - reti c lumene - vitamin + w bazie danych, z ktorej bralam te informacje nie ma niestety kosmetykow polskich, a to wielka szkoda, bo na pewno nie jeden dobry krem by sie znalazl...

Gość zastanawiająca się
Konczita-dzięki za informacje, skąd je wziełaś? Skąd ta wiedza o kosmetykach ? :-)

prosze bardzo, zawsze do uslug :) korzystam z serwisu www.beautypedia.com (jez. angielski). sa tam rzeczowe i naukowe informacje o kosmetykach. babka, ktora to prowadzi jest z wyksztalcenia chemikiem i strasznie goni kosmetycznych oszustow i bajerantow ;) jest tam wszystko od najprostrzych spraw, typu zeby skory nie traktowac alkoholem albo sokiem z cytryny i innymi zracymi srodkami zabijajacymi zywe organizmy, do bardzo naukowych wyjasnien (lacznie z notkami bibliograficznymi z jakich periodykow naukowych dane informacje sa zaczerpniete).

Gość zastanawiająca się
Super,jeszcze raz bardzo dziękuję . 🌼 Konczito a czego Ty używasz do pielęgnacji twarzy i pod oczy? Co sama jesteś w stanie w 100 % polecić ?

bardzo chetnie, ale nie wiem, jaka ty masz cere. ja mam 36 lat cera tlusta, wypryski raz po raz tu ia tam nadal sie pojawiaja ;) mieszkam w przy tym w miejscu nad woda o raczej wilgotnym klimacie, wiec musze miec do smarowania twarzy cos bardzo lekkiego, wodnistego, zeby sie nie lepilo i nie swiecilo :P pod oczy uzywam olay regenerist, dopiero pierwszy raz, ale musze stwierdzic, ze jak dodtad z niczego nie bylam tak zadowolona. kremik jest lekki, ale na sucha skore pod oczy i na powieki jest wystarczajaco 'kremikowaty' (w sensie, ze nie zelowy albo wodnisty). do twarzy calosciowo mam kilka smarowidel, ktore uzywam na przemian, zaleznie od pogody, od humowru... no i mam kilka produktow nastawionych na zluszczanie enzymatyczne. tak wiec np. jak na dzien smaruje cos zluszczajacego, to na noc juz nie, ale za to cos bardziej odzywczego (lub na odwrot). wiec mam w uzyciu zluszczajaco/nawilzajaco/odzywcze: estee lauder - idealist clinique - turnaround concentrate nautrogena - 3 in 1 acne stress relief bare essentuals - vitamins skin revver-upper a z kosmetykow nie zluszczjacych, ale nawilzajaco-odzywczych: clinique - repairwear serum estee lauder - nutritious serum olay regenerist - serum teraz tylko bede musiala to wszystko pozuzywac, bo nazbieralo mi sie troche skurczybykow ;)

i jeszcze jedno, nazbieralo mi sie tego za duzo, bo a to byla promocja, a to prezent przy zakupie, ale gdybym chciala zyc oszczedniej (a powinnam), to z pewnoscia zdecydowalabym sie na serie olay regenerist - serum do calej twarzy i osobne w mniejszym opakowaniu pod oczy :)

Gość zastanawiająca się
Konczito jeszcze raz dziękuję 👄 Ten Regenerist Olay jest chyba trochę za intensywny dla mnie. Gdy byłam w drogerii to Pani poleciła mi All about..rich, powiedziała,że jak na 30 lat to mam dosyć ładną skórę pod oczami i ten krem wystarczy. Mam malutkie linie od śmiechu ale za to wiecznie podkrążone i opuchnięte mocno oczy (dziedziczne). Możesz polecić coś na lepsze krążenie limfy, opuchnięcia ?

Gość miałam ocenam na trzy plus

Gość ja tez do konczity..
jestem "30-stka" rowniez i chcialabym sprobowac Oil of Olay,zadnych zmarszczek nie mam, poza niewielkimi mimicznymi, nie mam oczywiscie zadnego doswiadczenia z kremami tej marki, co moglabys polecic Po drugie, Uzywam teraz La Roche Active -c , ale chyba cos jest nie tak, poniewaz zaraz po nalozeniu kremu skora wokol oczy lekko szczypie, czy to normalne? I ostatnia trzecia rzecz , kupilam Clinique nawilzajacy krem i po dwoch dniach stosowania na twarzy dostalam takiego uczulenia ze nie obylo sie bez wizyty u dermatologa, kremy te uchodza za najlepsze dla alergikow ....moze byl przeterminowany??( nie ma daty waznosci).co o tym sadzisz?

Gość zastanawiająca się
Konczito jesteś ? :-)

Gość zastanawiająca się
:-) uupp

Gość do konczyty czy moze wiesz
cos na temat kosmetykow mary kay bo z tego co czytam tutaj duzo wiesz i orientujesz sie w kosmetykach ,chodzi mi zwlaszcza a to czy sa warte swojej ceny a moze powinnam wybrac jakas inna firme/dzieki/

zastanawiajaca sie :) mi sie wydaje, ze olay regenerist wcale nie jest zbyt intensywny, jest wrecz lekki (mowie o serum, mala butelka pod oczy, a duza na pyszczek). cechuje sie tym, ze ma ladny sklad, w ktory wchodza nawilzacze, substancje pomagajace skorze wytwarzac kwasy tuszczowe, ktore zapobiegaja utracie jedrnosci, gliceryne, przyciwutleniacze (zpobiegaja niszczeniu skory powodowanemu przez m.in. slonce, zanieczyszczenia powietrza) i substancje lagodzace ew. podraznienia. no i jeszcze mineralne drobinki rozswietlajace, co moze wizualnie pomoc w sprawie podkrazonych oczu. fakt, reklamowane sa jako kremy dla starych pomarszczonych bab ;), ale to niestety, jak zmarszczki juz sa, to nic ich nie zlikwiduje, najwyzej moze troche popwawic wyglad przez kosmetyczne tricki. kosmetyki moga jedynie wspomagac zdrowe funkcjonowanie skory, na zmarszczki pomaga tylko skapel :o a reklamowac musza rozne kremy dla niby roznego wieku, zeby interes szedl i duzo roznych towarow sie sprzedawalo. a panie w drogerii moga miec najlepsza wole, lecz niestety ich rady pochodza z reklam. akurat dzisiaj uzylam kremu 'all about eyes' (wersja podstawowa, nie 'rich', bo mialam probke, a tamten regenerist mi sie skonczyl. krem wyglada sympatycznie, ale jak juz pisalam opakowanie-sloiczek nie jest wystarczajaco szczelne, aby utrzymac drogocenne skladniki. 'all about eyesrich', jesli chodzi o skladniki, jest w porzadku, przeznaczony jest do suchej skory, jako ze ma faktycznie bogaty sklad substancji natluszczajacych, glownie maslo shea. antyutleniacze niestety wyparuja w eter juz po otwarciu, po czym zostanie nadal dobry nawilzacz to suchej skory w okol oczu lub gdziekolwiek indziej :) nie wiem, czy istnieja kosmetyki faktycznie usuwajace opuchniecia i podkrazone oczy ... jak mi cos wpadnie w oko, to dam znac ;)

ja tez ..... :) jesli nie masz jeszcze zmarszczek, to akurat czas na uzywanie dobrego kremu, ktory moze im zapobiec, a liste polecanych kremow pod oczy zamiescilam na poprzedniej stronie :) jesli chodzi o kosmetyki olay w ogole, to warte polecenia sa zele do mycia twarzy, balsamy do ciala 'quench' oraz seria regenerist, pozostale ich produkty sa juz mniej wartosciowe jesli chodzi o sklad (seria pro-x ma w sumie identycznie skladniki, tyle ze jest ze 2 razy drozsza, ot nastepny kosmetyczny bajer ;) ). odnosnie la roche active c ... jesli szczypal cie pod oczami, to prawdopodobnie ze wlgl. na kwasek cytrynowy (wit. c), albo substancje zapachowa (olejek pomaranczowy). na pewno ten krem nie nadaje sie do bardzo suchej skory, a moze masz skore wokol oczy wlasnie bardzo sucha i wrazliwa? pozostaje ci chyba zuzyc ten krem na twarz, a pod oczy kupic jakis bardzo delikatny i przede wszyskim bezzapachowy (olejki eteryczne podrazniaja skora, choc nie kazdy to odczuje). a jaki to krem nawilzajacy clinique mialas, ze cie tak uczulil? cos mi mowi, ze moze 'dramatically different' ;) ? to bubel, pod wzgledem skladu podciaga sie pod standard lat 60-tych. zwyczajny nawilzacz bez zadncyh skladnikow, ktore wg. nowoczesnej nauki wspomagaja zdrowe funkcjonowanie skory. no i prawdopodobnie byl przeterminowany, bo faktycznie uczulac nie powinien. szkoda slow, a ma to byc niby najpopularniejszcy krem nawilzajacy na swiecie (pod wsgl. sprzedawalnosci) :o

jesli chodzi i firme mary kay, to bardzo dobre ponoc sa ich kosmetyki do makijazu, natomiast pielegnacyjne raczej cienkie, przynajmniej w porownaniu do innych dostepnych na rynku. nie moge ci polecic zadnej konkretnej firmy, bo nie ma takiej jednej firmy na swiecie, ktora produkowalaby same dobre kosmetyki. mozna ocenic tylko na bazie pojedynczych kosmetykow, no a najwazniejsze to dopasowac kosmetych do rodzaju cery oraz ew. problemow (np. jak ktos ma skonnosci do wypryskow, nie mozna uzywac nic ze skladnikami pochodzenia zywnosciowego, jak skrobia kukurydziana, ktora czesto wystepuje w pudrach). polecam dla zainteresowanych osob, ktore znaja jez. angielski serwis www.beautypedia.com zeby widziec wszystko trzeba sie zalogowac, ale bardzo duzo informacji i recenzji jest bezplatnych. sa to recenzje naukowe, oparte na skladzie i funkcjonowaniu kosmetykow, nie uzytkownikow.

Gość do tez do konczity..
Tak konczita, to byl "dramatically different moisturizing lotion".Oczywiscie juz sie go pozbylam...mojej mamie odpowiada w 100% hehe... la roche active -c tez musze odstawic (mama znowu sie ucieszy), bo jak piszesz nie jest odpowiedni do skory suche a taka mam, chociaz czasem mam wrazenie ze czolo jest troche tlustawe,no nie wiem..zadnych zakorniakow nie mam ani wypryskow. Wlasnie czytalam troche o Avene, moze ta marka bedzie mi odpowiadala, czy masz moze jakies doswiadczenia z tymi produktami...? Chcialam poczytac co na 'Beautypedia', ale musze sie zarejestrowac i zaplacic, zeby moc poczytac buuu.... czy mozesz zdradzic gdzie mieszkasz, bo chyba nie w Polsce??

Gość zastanawiająca się
"Konczita" super jesteś, dzięki za wypowiedź. 🌼 Jakieś 2 miesiące temu używałam Bio-performance Shiseido,jednak teraz byłam w drogerii i Pani stwierdziła,że na Shiseido to mam jeszcze dużo czasu bo zaleca się go Paniom przed 40 rż.,więc nie ma co skóry za wcześnie przyzwyczajać do takich ciężkich kremów... Ale masz racje Panie w Drogeriach często nie mają pojęcia co sprzedają. Czy Ty używałaś Bio -performance ? Jakie są Twoje wrażenia ? Pozdrawiam Cię serdecznie :-)

Gość zastanawiająca się
Ja ten Dramatically .. Lotion-też miałam w sumie to cały zestaw 3 kroki,mi dosyć dobrze służył. Za to "Superdefense" to już była tragedia!!! Dziewczyny ja czasami nawet do kremu Nivea wracam i mam fajną,nawilżoną twarz po nim ;-) Konczito co powiesz o składzie kremu Nivea ?

mam ten krem i jestem z niego bardzo zadowolona-skora stala sie gladsza,worki pod oczami mniejsze,krem "zdjal" mi troche zmeczenie ze skory wokol oczu.Jest wydajny i wystarczy nieduza ilosc. Mam 27 lat i wrazliwa skore.

Gość taka jedna Gosia
Mi nie służył ten Clinique, 35 euro wyrzuciłam w błoto.

zestaw 3 kroki clinique ... wszystkie ich toniki sa zabojcze dla skory, ze wzgl. na alkohol ... ale panie w drogerii zachecaja, a jakze :o jednynie ten nalagodniejszy tonik (nawet nie #1, tylko ten bez numeru, nie jestem pewna, czy go jeszcez produkuja) moze byc, nawe ma lekkie wlasciwosci zluszczajace (kwas salicylowy). z zeli do mycia - tylko mild i extra mild w tubce, pozostale niszcza skore, przseuszaja... z nawilzaczy to juz zalezy od rodzaju cery, byle nie dramatically different ;) chociaz ten nowy zel ma juz lepszy sklad. 'superdefence' ma skuteczny filtr przeciwsloneczny i ladny sklad, ale znwou opakowanie ... co drogocenniejsze skladniki ulatuja w eter wraz a jego otwarciem. ale jak kazdy inny kosmetyk, nie kazdemu musi sluzyc. odnosnie rzekomego 'przyzwyczajania' skory do ciezkich kremow .... ciezki krem to taki, ktory jest za ciezki (za tlusty np.) dla danego rodzaju cery. to, ze krem ma super skladniki, ktore faktycznie moga zapobiec starzeniu sie skory, nie oznacza wcale ze jest za ciezki. za przyklad mozna podac wszyskie kosmetyki typu serum - sa bardzo lekkie, ale za to maksymalnie naladowane uzdrawiajacymi skore substancjami. sa tak lekkie, ze osoba o suchej cerze powinna uzyc dodatkowego nawilzenia/natluszczenia. clinique 'all about eyes rich' jest bez de facto ciezszy od olay 'regenerist', a panie w drogerii kierujaca sie zaleceniami wiekowymi z materialow reklamowych powie ci inaczej ... mowienie, ze nie nazely skory przyzwyczajac do 'ciezkich' kremow to tak, jakby ktos stwerdzil, ze mlode osoby nie powinny sie zdrowo odzywiac, bo potem na starsze lata organizm bedzie tak przyzwyczajony do zdrowego jedzenia, ze nie bedzie ono juz mialo zadnego efektu na zdrowie :o jedynie nie powinno sie uzywac kremow za ciezkich dla danego rodzaju cery. np. seria shiseido 'bio performance' moze ma jakies ciezkie (tluste) kremy nadajace sie dla suchej cery, a ze z wiekiem skora moze sie robic coraz bardziej sucha, stad ta analogia, ze to ciezkie kremy dla starych bab ;) ale w 'bio performance' pod oczy nic ciezkiego nie ma, sa natomiast bardzo zdrowe dla skory substancje, ktore pomoga jej zmagac ze zniszczeniami powodowanymi uplywem czasu oraz sloncem, zanieszyszczeniem powietrza, niezdrowymi produktami ktore jemy (np. cukier jest dla skory zabojczy) ... osobiscie nie uzywalam nigdy 'bio performance', wiec tak tylko gadam teoretycznie ;) krem nivea pod wzgl. milej kremikowosci i zapachu (no i skojarzenia z dziecinstwa) :) nie ma sobie rownych ... dobrze nawilza, owszem, ale nie ma w nim zadnych 'nowoczesnych' uzdrawiaczy typu antyutleniacze itd.

odnosnie marki avene, to niestety nie moge sluzyc zadnymi informacjami ... :( ale to nie moja wina, tylko tych ludzi z "beautypedii" :D nic o avene nie wspominaja ;) fakt, ze trzeba sie zarejestrowac i zaplacic, zeby widziec wszystko, ale duzo informacji i dostepnych bez zalogowania. ja sie w koncu przemoglam i zaplacilam, bo znalazlam kod znizkowy na 50% rabatu ... nie myslcie tylko przypadkiem, ze ja chce tu cos sprzedac, bo nie mam zadnych powiazan z ta firma procz tego, ze to jak dla mnie jedyne wiarygodne zrodlo informacji o kosmetyce i produktach kosmetycznych. a odnosnie mojego miejsca zamieszkania, to faktycznie w polsce mieszkam tylko sercem ... a poza tym to w kraju 'beautypedii' ;)

Gość zastanawiająca się
Konczita jesteś The Best :D dzięki za tak wyczerpujące odpowiedzi 🌼 Ty tak sama z siebie( z oczytania) czy wykonujesz zawód związany z kosmetologią ?

sama z siebie ;) zawsze mnie to interesowalo, no a poza tym chce byc wiecznie piekna i mloda :D na co oczywiscie nie ma szans, ale przynajmniej wiem od strony obiektywn-naukowej (w przeciwienstwie do marketingowo-reklamowej) co jest zdrowe dla skory, gdzie warto wydac dodatkowy grosz, a gdzie z powodzeniem mozna zaoszczedzic :) cala przyjemnosc po mojej stronie, zawsze chetnie podziele sie informacjami, o ile stanie mi czasu :) przyznam sie, ze po prostu uwielbiam 'rozmawiac' o kosmetykach i jedzeniu, co mozna zauwazyc na forum kulinarnym :P ot takie moje male przyjemnosci, by sie oderwac od zycia intelektualnego ;) juz sobie nawet planuje jakie by to nowe kosmetyki zakupic przyszlosciowo :D

Gość zastanawiająca się
Konczito ja też wielką fanką kosmetyków jestem. Lubię o nich czytać,rozmawiać i... je kupować :D. No.. ale która kobieta nie lubi...;-) Wiesz co,skusiłam się na ten krem clinique po oczy. Jak nie wypróbuje to się nie dowiem ;-).Poczekamy..zobaczymy :-) Pisałaś o kremach pod oczy Estee Lauder,nie wiem czy korzystasz z wizażu-ale na nim ten jeden krem nie ma zbyt dobrych recenzji... Podaję link o co mi chodzi: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11304 A oprócz tego,zdradzisz jakie zakupy kosmetyczne masz w planach ?

to mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona z kremu, aczkolwiek licz sie z niebezpieczenstwem, ze jego najwieksza wartosc stanowiaca w duzej czesci o cenie, czyli antyutleniacze, nie pozostana w sloiczku wiecej niz kilka dni ;) poza tym krem powinien byc sympatyczny w uzywaniu. ja mialam kiedys probke, ale musialam dac mamie, bo dla mnie byl troche za ciezki (w sensie, ze tlustawy dzieki maselku shea), ale ta wersja nie 'rich' moze byc dla mnie (mam 2 probki, wiec sobie zuzyje, a potem znow chyba kupie regenerist, chyba, ze mnie skusi jakis inny, ktore go jeszcze nie uzywalam :) w planach zakupow kosmatycznych mam rzecz nader skromna - dove do mycia dzioba, z plasterkami ogorkow na opakowaniu ;) jest b. lagodny, a skuteczny, nie podraznia, nie wysusza, a dobrze zmywa. taka przynajmniej ma opinie. idealist ma faktycznie niezbyt opinie, ale wyglada na to, ze uzywaly go kobiety o suchej cerze, a on niestety jest bardzo wodnisty i do suchej cery sie nie nadaje.