Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabina-88

Cześć, ile za pieska?

Polecane posty

Gość sabina-88

Piszę bo mam do was pytanie. Ile powinno się brac za "wypożyczenie " psa aby pokrył suke? Ja mam własnie szuczkę i chce ją dopuścic do psa zeby miała szczeniaczki.Blisko mojego miejsca zamieszkania znalazłam pieska tej samej rasy i pytając jego włascicielke ile chce za dowiezienie do niego suki na krycie, powiedziała ze chce szczeniaka gdy już będą i będzie chciała go sprzedać, zaznaczam ze jej piesek jest bez rodowodu. no i teraz tak sobie patrze w internecie na allegro itp i widze ze za podstawienie reproduktora własciciele biorą 100-150zł Wartość szczeniaczka wynosi ok 400zł i wydaje mi się ze ta pani chce za dużo. gdy będzie 6 małych czy więcej to ok, ale jezeli będa 2,3, pieski to jaki sens jest w tym ze moja suka się męczy, ja utrzymuje szczeniaczki, płące za ich wyżywienie, szczepionki itp a pozniej dziele się z tą panią praktycznie na pół? Moze ktoś z was równiez ma suczke i poze mi powiedziec jak jest u was? z góry dziekuje i prosze o powazne odpowiedzi

Pełno psów w schroniskach,a niektórym się zachciewa nowych,omg :o

Gość sabina-88
to jest kundelek :)

Gość sabina-88
nie moja suczka nie ma rodowodu i pies też nie musi miec. dlatego własnie zauwazyąłm ze za krycie biorą 100-150zł, w przypadku gdy mają rodowód jest drozej wiem

Ty chyba zartujesz - i liczysz, ze szczeniaka kundla dostaniesz 400 zl?? pewnie bedziesz miala problemy zeby sie szczeniakow pozbyc za darmo, na pewno ich nie sprzedasz za 400

juz podszywy, ja nie wiem co w tym smiesznego, chce uzyskac odp a wy sie podszywacie moja suczka to sznaucer miniaturka

Ja kiedyś się tym interesowałam i tak własnie było: szczenię za krycie. ponadto właściciel samca ma prawo wyboru pieska z całego miotu.

Gość upupupupupuupupupup
niech ktos odpisze powaznie na moje pytanie

Gość ktos jeszcze odp

moja suczka owczarek niemiecki po oszczenieniu się dostała zapalenia (jeden szczeniak został) po 3 dniach mimo cesarki i leczenia odeszła ... a szczeniaczki trzeba było uśpić zastanów się czy na pewno chcesz aby twoja suczka się męczyła, jeżeli jest to pinczer miniaturka to szczeniaczków nie będzie 6 co najwyżej 4 i mniej mój wujek miał rasową sunię i pieska pinczerki miniaturki inaczej ratlerki, sarenki itp oba z rodowodem szczeniaczki tylko co 2 lata bo to obciążenie dla suni a kasa za piesia z rodowodem to 700 zł najpierw zorientuj się czy będzie ktoś chętny na pieski, bo tyle ich jest w schroniskach, a co zrobisz jeżeli zostanie Ci jakiś szczeniak? możesz sobie pozwolić na jeszcze jednego pieska? Nie myśl że Cię potępiam ale tyle jest piesków w schroniskach, na ulicach jeżeli są bez rodowodu to nie rozmnażaj.

Gość sabina888
pisałam wczesniej ze to sznaucerek miniatura. wystraszyłas mnie, niepotrzebnie to pisałas:(

Wiem tylko że za krycie rodowodowych biora 300-400zł więc za nierodowodowego moze być te 150 albo piesek tylko co zrobisz jeżeli będzie jeden szczeniaczek???

Gość sabina888
jeden to raczej nie. no widziesz z rodowodem biorą 300-400zł a on jest bez rodowodu i babka chce szczeniaka którego wartosc wynosi własnie te 400zł a nie 150

No innego wyjścia nie masz może jeden nie ale jak będą dwa to i tak będziesz do tyłu... Albo umów się że tylko płacisz(ale na to może się nie zgodzic) albo poszukaj innego psa.

nigdzie nie jest powiedziane, że dojdzie do ciąży za pierwszym podejściem. Jeżeli umówisz sie na oddanie szczeniaka- nie Twój problem, będzie suczka kryta aż do skutku. Jeśli na kasę- możesz zapłacić parę razy.