Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mallgos

STARAM SIĘ O DZIDZIUSIA

Polecane posty

witam Was kochaniutkie🖐️ ja dziś mam urlopik i niestety mase spraw do załatwienia:-( Budujemy domek i tyle z tym pracy, czasu i pieniędzy oczywiście. U mnie nadal bezokresowo mimo , że biorę juz 9 dzień luteinę, jeszcze jutro i pozostaje czekanie na @. Chociaż , zazwyczaj miałam po 6 tabletkach. Oj co sie dzieje z tym moim organizmem. Jak ja miałam robione usg to mam , że macica w przodozgięciu. Z tego co czytała to przy tyłozgięciu sa jakieś szczególnie pozycje polecane, ale nie bardzo się orientuje...;-) Dobra lecę , zajrzę później .... 👄👄👄

u mnie kiedys owulacja byla w 18 dc przy 28 cyklu wiec z tym bywa roznie :) zabezpieczajac sie naturalnie 4 dni robi duza roznice, starajac sie o dzidziusia tez:)

moniq a ile metrów będzie miał domek ?? :) jestem zainteresowana tematem, bo my sie z mężem zastanawiamy czy sie włsnie nie zacvząc budować :o little lady to cos mi sie niemożliwe wydaje kochana! kazdy lekarz Ci powie, ze owulacja jest 14 dni przed rozpoczeciem nowego cyklu... w zalezności od długości cyklu może być w 14 dniu cyklu, przy cyklach 28 dni w 16 dniu cyklu, przy cyklach 30 dniowych w 18 dniu cyklu przy cyklach 32 dniowych itd

no hej kochanek jak tam dzionek mija?? :) Waikiki no właśnie z tą owulacją to wcale nie jest taki pewnik wspominałam już wcześniej, że moja koleżanka mająca 28dniowe cykle miała owulację dopiero 19dc (wyszło to przy monitorowaniu cyklu) - wlaśnie sugerowała się tymi opiniami, że powinna mieć 14, 15 dc i tak przez 1 rok nie mogła zajść w ciążę, no i potem okazało się że nie trafiali w owulację. Ja to w tym cyklu jednak pomyślę o testach owulacyjnych hehe ;)

Hejos:) Dziewczeta z ta owulacja to roznie bywa:)Ja wiem ze jesli @ przyjdzie wczesniej niz 14 dni od owulacji to mowi sie o niewydolnosci cialka zoltego.Wiec chodzi o to ze ma sie za niski progesteron.A to zle poniewaz mozna wtedy poronic:(A jesli @ nie pojawia sie przez 18 dni od owulacji to mozna zrobic tescik:):):) A ja kupilam sobie testy owulacyjne i zaraz lece testowac:) Gabrysienka a skad wiesz ze masz tylozgiecie?

Hejos:) Dziewczeta z ta owulacja to roznie bywa:)Ja wiem ze jesli @ przyjdzie wczesniej niz 14 dni od owulacji to mowi sie o niewydolnosci cialka zoltego.Wiec chodzi o to ze ma sie za niski progesteron.A to zle poniewaz mozna wtedy poronic:(A jesli @ nie pojawia sie przez 18 dni od owulacji to mozna zrobic tescik:):):) A ja kupilam sobie testy owulacyjne i zaraz lece testowac:) Gabrysienka a skad wiesz ze masz tylozgiecie?

Hejos!:) Dziewczeta z ta owulacja to roznie bywa:)Ja wiem ze jesli @ przyjdzie wczesniej niz 14 dni od owulacji to mowi sie o niewydolnosci cialka zoltego.Wiec chodzi o to ze ma sie za niski progesteron.A to zle poniewaz mozna wtedy poronic:(A jesli @ nie pojawia sie przez 18 dni od owulacji to mozna zrobic tescik:):):) A ja kupilam sobie testy owulacyjne i zaraz lece testowac:) Gabrysienka a skad wiesz ze masz tylozgiecie? Cos nie moge wyslac wiadomosci:(

waikiki dostawiamy się do rodziców, mamy w tej chwili juz 2-pokoje , a dobudowujemy około 200 metrów macie racje z tą owulacją , moja lekarka też mówiła , że nie zawsze jest te 14 dni przed rozpoczęciem cyklu, a najlepszy jest monitoring , bo wtedy wszystko widac. ja na ten cykl testy owulacyjne zakupiłam, no a le narazie pozostaje mi cierpliwie czekać na pomiary;-) jak wam mija wieczorek ja tworze cv i list motywacyjny, postanowiłam rozejzec się za czyms nowym;-) 👄🌼miłego wieczorka🌼👄

oooo wyslalam 3 razy:o Kurcze chcialam kupic dzisiaj sobie eleganckie spodnie na chrzciny i najlepiej szare i oczywiscie nic mi sie nie podobalo:oale mam jeszcze 3 tyg:)

Moniq my tez myslimy nad budowa:)Z tego co wiem to duzo ludzi sie buduje. Ja zaraz z mezem otwieramy sobie winko :)Dzisiaj minelo 4,5 latek jak sie znamy:)

ewuska :) ...no z tą owulacją to tak jak z tymi całymi babskimi sprawami :P do kitu :( ewuska nie wiem jak inne, ale pewnie tak samo, bo ja wiem o swoim tyłozgieciu z badania usg dopochwowego... lekarz mi powiedziął już na pierwszej wizycie :) tzn mam to nawet wydrukowane na takiej karteczce ze zdjęciem z usg :D ale szczerze mówiąc nie pamiętam czy tyło czy przodo :P

...odnosnie zgiecia lekarz nic nie mówił za specjalnie, więc chyba sporo kobiet tak ma i to nie jest nic dziwnego :)

jesli z ta owulacja byloby tak prosto ze zawsze bylaby 14 dni przed okrersem to pewno polowy z Was dziewczynki nie byloby tutaj, mimo wszystko to nie jest takie proste jak sie wydaje na poczatku.. powiem wam ze ja to tez juz chcialabym dzidziusia :))) dlatego pewno wchodze na takie topiki...

little lady m wiesz ja zazwyczaj wiem kiedy mam owulacje bo to czuje...ale to nie jest wyznacznikiem powodzenia bądź porażki w kwesti zapłodnienia niestety... żeby to było takie proste.... no własnie mogłabys cos o sobie napisac więcej, bo nic o tobie nie wiemy :P

No hej :) wiem że mam tyłozgięcie od ginekologa i prawdopodobne dlatego mam bardzo bolesne miesiączki. mam nadzieję, że jest tylko bolesne miesiączki są ubocznym skutkiem tyłozgięcia i że nie ma przeszkód w zajściu w ciążę. W sumie ginekolog powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań ale nie wiem czy mu wierzyć. Wiecie coś na temat tyłozgięcia macicy? Pozdrawiam dziewuszki :)

hejka :) ale tu sie wczoraj dyskusja rozpetała :) fajnie :) podczytywalam was troszke w pracy :) ja jutro ide w koncu do lekarza.

🖐️🖐️ do mnie dziś przyszła @, czuje sie okropnie, mam wszystkiego dość, mogę Wam troszkę pomarudzić :-(:-( ???

monique a marudź sobie :) :P gabrysienka ja tez mam zgięcie tylko nie wiem czy tyło czy przodo :) ale tez mój gin nic nie mówił, żeby to problem stanowiło przy zajściu :) więc tym sie nie martw ;) ale szczerze mówiąc ja nie mam bardzo bolesnych @ tylko pierwszy dzien troche boli a 2 mocniej, ale ibuprom max pomaga a na 3 dzien już nie ma bólu ... więc nie ma tragedi, to mi chyba nie powoduje nic...

Moniq a marudz.Czasami trzeba sie wygadac. :) Ja dzisiaj testowalam.Narazie jedna kreska.Ciekawe ktorego dc bedzie owulacja. Gabrysienka slyszalam ze na tylozgiecie najlepiej kochac sie *od tylu* a potem robic swiece, zeby nasienie za szybko nie wyplynelo.:)

chyba w ogóle jest dobrze robic swiece :) albo przynajmniej nogi do góry :) he he ja wczoraj pogrzebałam w papierach i sprawdziłam sobie, ze ja to mam cholera przodozgięcie :P też inaczej :o

jak wam mija dzionek, u mnie jakos humor nadal kiepski, a tu tyle pracy... jeszcze boli mnie brzuch, wrrrr:-(:-(

Gość DO waikiki
owulacja jest zawsze MNIEJ WIĘCEJ 14 dni przed @ i może być równie dobrze 12 dni jak i 16

Hej Hej :D Też mam tyłozgięcie, tak jak moja siostra i mama.Możliwe, że jakieś utrudnienie w zajściu jest, bo zarówno mama jak i siostra 2 lata starały się o dziecko.Tak sobie myślę....z tych kalkulacji wynika, że ja za rok też zajdę heheA co do bolesnych miesiączek to też wszystkie mamy ten problem.

Moniq współczuję, bo wiem co przeżywasz.Ja przy @ mam takie bóle, że muszę brać bardzo silne tabletki, bo bym nie wyrobiła.trzymaj się.Nowy cykl...nowe nadzieje :D

Dziewczynki kupiłam sobie olej z wiesiołka,bo mam problem z obserwacją śluzu, którego prawie nie mam.Podobno ma pomóc.Łykałyście kiedyś?Aha i witaminki z cynkiem dla M też kupiłam.Bierze codziennie bardzo chętnie :)

DO waikiki - ten temat juz wyjasniłysmy - niedoczytałas :P Niby Pestka to bardzo dobrze że on łyka chetnie...mój tez :) a skoro mas zmało śluzu to dobrze, ze sobie tez kuracje robisz wiesiołkiem :) ja nie brałam, ale podobno pomaga :) tak jak siemie lniane :) ja od kiedy odstawiłam tabletki mam sluz o niebo lepszy niz jak brałam :) eh a ma któras przodozgięcie tak jak ja???????? :o

Dzien dobry wszystkim :) Nie bylo mnie wczoraj bo mam ostatnio troszke pracy w domku... troszke o sobie, mam 22 lata, mieszkam w szkocji, ale wlasnie planujemy w przyszlym roku poworcic na stale do polski i wziasc slub :) niewiem, ale instyunkt macierzynski strasznie ostatnio daje znac o sobie, moj mezczyzna widze ze tez chcialby zostactata, ale narazie nie chcemy mieszac wszystkiego, chcemy wrocic najpierw, rozgladnac sie za mieszkaniem, slub a pozniej dziecko... czyli ok roku...... nudzi mi sie w pracy dzis.... a Wy co ciekawego robicie dzisiaj?