Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Reqres

KAFETERIA - Zły lek na wszystko.

Polecane posty

Witam. Od pewnego czasu przesiaduje na kafe. Czytając wnikliwie tematy i wątki zakładane tu przez osoby cierpiące, ironiczne, głupie, niedojrzałe, madre, inteligentne, itp itd. dochodze do wniosku ze: --> będąc aktualnie w związku zaczynam miec toksyczne myśli --> zaczynam inaczej patrzec na moją patrnerke --> zaczynam dostrzegać jej małe wybryki i zaczynam traktowac to jak zaczątek tego co tu ludzie wypisują (zdrada, ze odejdzie, itp itd) --> zaczynam myslec ze moze ona to nie ta --> zaczynam zniechęcac sie do zawiązku --> zaczynam mniej ufać. Wszystkie te uczucia spowodowane są TYM, ze naczytałem siętutaj tylu historii i wszystkie pałają nieszczęsciem, częśc z nich zawiścią, głupotą, czy ironią. Ale są tez wątki które najbardziej mi poryły w głowie, tzn zawierające zwierzenia szczególnie kobiet. Niektóre dobitnie pokazują ze mają wszystko gdzies i ze nie warto im ufać, nawet jesli pozniej wylewają łzy na forum ze żle postąiły. Mimo wszystko postąpiły, co oznacza ze NIE WARTO im ufać. No i teraz ja zaczynam to przelewac na moją dziewczyne. Tak zauwazyłem. Mówie WAM nie czytajcie za duzo tego Kafe bo to jest przy dluzszym siedzeniu tu naprawde TOKSYCZNE. Człowiek zastanawia sie ze jesli jakas niby spoko laska mogła isc w tango z byłym, czy z jakims obcym facetem to dlaczego nasza nie miałaby tego zrobic i zaczyna nam sie RYĆ !. Ja odpuszczam, tutaj naprawde jest źle i toksycznie. Co o tym myslicie ?

Reqres widac gołym okiem że niestety mylisz dwa światy ;) wirtu z realem :P i dopóki ich nie rozdzielisz dopóty bedziesz miał takowe dylematy :P

Gość cscscscsc
miałam to samo kiedyś ale nabrałam dystansu.... tylko , że teraz znów zepsułąm relację z kimś kogo kocham, bo się naczytałam bzdur i straciłam zaufanie.. :(

Gość AUTORZE ZGADZAM SIE Z TOBA
MI TEZ KAFE RYJE CZACHE I TEZ PRZEZ TO PIEPRZY SIE MOJ ZWIAZEK. NAJLEPIEJ W OGOLE NIE CZYTAC TEGO SCIERWA

Gość cbjasbcasjb
właśnie, nie wiem po co tu wchodzę... może mam nadzieję że znajdę odp na moje pytania... ale mąci mi w głowie coraz bardziej. nie widzimy tych ludzi którzy tu piszą, może z wieloma z nich nawet słowa byśmy nie chcieli zamienić w realu. zepsuci, prymitywni, zgorzkniali i zawistni przelewają to całę bagno na innych.

Gość Remigiusz Szczepanski

Gość ekhart
tez to zauwazyłem.... człowiekowi wali do głowy jak sie naczyta kafe... przychodza głupie mysli

Gość Finduilas
nie pakuj wszystkich ludzi do jednego worka nawet jeśli niektóre zdradzały - wcale nie musi to oznaczać, że Twoja partnerka zrobi to samo każdy człowiek jest inny, wyjątkowy i każdy człowiek ma prawo do pomyłek i błędów - zarówno ona jak i Ty tak, tutaj wylewamy łzy, czasem krytykujemy, a czasem odreagowujemy emocje, nerwy - bo tu nam znacznie łatwiej niż wśród znajomych i nie zniechęcaj się do niej tylko dlatego, że komuś innemu się nie powodzi... a spójrz ile jest szczęśliwych par? Lek - każdy lek w zbyt dużej ilości szkodzi i każdy lek z czasem trzeba odstawić (ja w każdym bądź razie mam taki plan)

Regres - zgodze się z Tobą ze to są dwa odmienne światy. Wirtualny jest prostszy i łatwiej sie w nim poruszać, pzoa tym nie ma sie pewnosci ze za ekranem nie siedzi jakas 14tka. Tyle tylko ze niektóre tematy zakladane są przez osoby dojrzałe i dosc inteligentne. Mnie szczególnie bolą te tematy zakładane przez kobiety, które maja juz ponad 20 lat i wiedzą cos o związku. Boli mnie najbardziej ich ironia, i czyny które one robią. np: "Spotykałam sie z bylym tylko na sex" "Byłam na imprezie i wypiłam troche i skonczylam z byłym / z facetem mojej kumpeli / z jakims przypadkowym imprezowiczem / z bramkarzem / itp w łózku. I mam moralniaka. Powiedziec chłoopakowi ?" "Jestem w zwiazku ale szaleje za kims innym" "Zdradziłam, powiedziec czy nie ?" Itp itd. Dla mnie największym ciosem byłaby zdrada. Wybacze praktycznie wszytko, tego nie. Załamie sie itp itd. Dlatego taką uwage temu przykładam. A jak czytam tutaj ile kobiet zdradza to zaczynam nieufac swojej i nasze relacje zaczynają nabierać innego kształtu, rzekłbym niewłasciwego.

Mówie WAM nie czytajcie za duzo tego Kafe bo to jest przy dluzszym siedzeniu tu naprawde TOKSYCZNE." widzisz w twoim przypadku nie dośc że toksyczne to i jeszcze zbyt niebezpieczne staje sie to przebywanie na kafe.. juz pomijam fakt że nie potrafisz być soba nawet na takim tworze jakim jest kafeteria ( patrz , skopiowana stopka ) to jeszcze na dodatek zadajesz cholernie infantylne pytania na które podejrzewam zna każde dziecko które chociaz raz w życiu natknęło sie na komputer :P to tyle REQRES

Gość cscscscsc
Ale wiele kobiet nie zdradza! Jeśli by cię zdradziła to bys to jakos wyczuł, tak myślę

A jak czytam tutaj ile kobiet zdradza to zaczynam nieufac swojej i nasze relacje zaczynają nabierać innego kształtu, rzekłbym niewłasciwego." skoro masz takie podejscie do swojego zwiazku z kobieta która kochasz to juz dzisiaj sie a nią rozstań ... i nie krzywdz bogu ducha winnej dziewczyny

Są tez dobre strony siedzenia tutaj. Bo informacja jest najcenniejsza. WIedząc i znając potencjalne zagrozenie mozemy je zdusic w zarodku. I prosze nie piszcze Ci ze mam rzucac dziewczyne itp itd, bo to niedorzeczne. Pisze o odczuciach jakie mam czytając to forum. Jak ktos ma inne, badz nie zgadza sie z moimi to moze napisać, a jak komus nie pasuje temat t wystarczy nie wchodzic.

Gość osrance i popaprance
siedza i snuja plany jak tu komus przywalic. o czym wy pierdolicie? jaki wplyw ma siedzenie tutaj na zycie:O pobudzcie resztki komorek, moze wykluje sie cos sensowniejszego:O oby. bo kwa mac wieje tu taka prowinjcjom, ze czapki z glow

Gość Finduilas
Nie można nie ufać! Właśnie na zaufaniu buduje się związki. Jeśli nie będziesz ufał to nigdy nie będziesz szczęśliwy i nigdy nie znajdziesz tej odpowiedniej osoby.

"juz pomijam fakt że nie potrafisz być soba nawet na takim tworze jakim jest kafeteria" Widze ze zabolał Cie fakt iż ukradlem Ci osobowość. Zycie.... Musisz sie z tym pogodzić, lub przegrać i zmienić własną stopke.

Gość Finduilas
Chcecie się kłócić to może na maile, co?

I prosze nie piszcze Ci ze mam rzucac dziewczyne itp itd, bo to niedorzeczne. ReQres nie niedorzeczne ale przede wszystkim dobre dla niej :) Skoro kierujesz sie odczuciami wyniesionymi z kafe i przerzucasz je na zwiazek ze swoja kobietą , to wybacz mi kolego ... ale wczesniej czy pozniej ja albo skrzywdzisz ( bo wyczytasz , na jakims bzdurnym topiku że akurat tak trzeba postepowac z kobieta w danej sytuacji ) albo ja zle zrozumiesz ( bo na takim topiku było tak i tak i tam sie wypowiadały kobiety i mówiły tak.....) .... ja wiem kolego że nie masz swojego zdania i jestes mało oryginalny no ale jakies tam 2 jąderka pewnie masz i tylko dlatego z toba sie solidaryzuje ....i podpowiadam ci w dobrej wierze 2 logiczne wyjscia z tej całej sytuacji : 1/ nie czytaj bzdurnych topów i zacznij żyć własnym życiem 2/ rozstań sie z kobietą co pewnie 2 propozycja nie wchodzi wcale w gre ... bo jestes zbyt mało męski :P

Widze ze zabolał Cie fakt iż ukradlem Ci osobowość" co zrobił ? zabolał ? :D:D:D to że skopiowałeś moją stopkę , świadczy tylko o tobie ... że nie dośc ze jesteś mało oryginalny , to jeszcze strasznie prymitywny ... nad tym ubolewam , bo w koncu tez jestes facetem :) wstydze sie po prostu za ciebie

Gość Finduilas
Amaleta - masz rację, to przynajmniej zabawne jest;p

Amaletko :) to jest forum ;) nie NK gdzie sie wymienia tylko i wyłacznie serdecznosci :P

Gość dorośnijcie w końću
ja tylko uznaje topik o pozytywnym myśleniu chociaz właśnie zrzedy z kafe też tam sie wtrącają i leją jadem

Gość zywa dyskusja no jak nic
leja wode bo tylko tyle potrafia:D im dluzej i wiecej slow, tym wydaje sie bardziej wydumane i jaaakze filozoficzne:O :P coby nie gadac po rpoznicy, powiem krotko. czas chyba na spacer, wyjdzie troche na powietrze, to jedyne rozsadne i taakie prawdziwe i do zyci potzrebne

ostatnio zaglądam na kafe i cóż dużo zła i goryczy ale są jeszcze ludzie wartościowi na świecie,co do zdrad uważam jak nie ma miłośći to jest zdrada jak się kocha prawdziwie to sie kocha i już :)

Reqres czy jestes krótkowzroczny.... a moze ślepy na swoje własne poczynania ? :D dostrzegasz toksycznosc u innych a u siebie ? jak nazwiesz to co zrobiłes z nikiem, ze stopką ? przywłaszczenie .... to bardzo delikatne okreslenie moze usiadz i zastanów sie nad sobą samym a dopiero potem zajmij sie innymi osobami, krytyką, zawiścia ironią czy głupota czy kobietami to ze brak ci pomysłu na twoja tożsamość nie tłumaczy twojego zachowania

Amaleta reQres poszedł chyba swoja panne przeprosić :P za to że ja pomylił z CREAMEM kafeteryjnym :P

przywłaszczenie .... to bardzo delikatne okreslenie" yeez on tylko takiego psikusa chciał zrobić :P

Drogi ReGresie. Dziękuję za szczere i wylewne wypowiedzi. Bardzo cenię sobię rady, w których przejawia się ironia :)

Regres masz wielkie serce :D jeszcze go tłumaczysz ? pozwol niech Twoj podszyw sam zabierze głos,..... moze sam cos wypowie od siebie

Gość kopia_po
on tylko takiego psikusa chciał zrobić" mow co chcesz..ale to nawet nie jest zabawne.. a co masz pisać,ze ci sie to podoba :O facet ewidentnie cie nie trawi