Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cycolek

czy rozmiar 80D to duzy czy maly dla was rozmiar

Polecane posty

Przecież ja nie mówię, że mało. Wiem, że dużo. Uwierz mi nie jestem Panią Cielakową. :) I biust też mam duży, mimo, iż noszę 80D. Obiecuję poprawę. Jutro kupuję 75G. :)

Gość A czy to prawda że
te tanie staniki coś szkodzą na kształt piersi albo coś, no nie raz mi się podobają na targu, a zazwyczaj kupuję te drogie

Gość kisielina
ja zmieniłam z 75C na 70 E i widzę ogromna różnicę...biust jest pięknie do przodu i nawet jak lekko ściska na pleckach(efekt bułeczek ale to z wieku chyba) to i tak warto nosić ciaśniejszy obwód.Polecam Samantę-maja ładne fasony dla rożnych kształtów piersi i szeroka rozmiarowke,jakość tez niezła bo po 2 latach noszenia nie deformuje się ,nie rozciąga jedynie spiera. A 80 pod biustem to niestety dużo,więc same piersi za duże nie są

No ok, niech Ci będzie, mam ca 80, nie ściskałam się, pod biustem, ponad 100 w biuście i mam mały biust? Nie rozśmieszaj mnie. Nawet jeśli powinnam nosić 75 pod i inną miskę, w 80D, mam duży, wyeksponowany biust, czasem nawet wydaje mi się zbyt. :) Jaką masz różnicę pomiędzy obwodem, a biustem? Tylko nie pisz jaką masz miskę. różnica 12 cm = miseczka A różnica 14 cm = miseczka B różnica 16 cm = miseczka C różnica 18 cm = miseczka D różnica 20 cm = miseczka DD i E różnica 22 cm = miseczka F różnica 24 cm = miseczka G

Gość musztarda cyc ten sam
ale lepiej wyglada ;)

Gość musztarda cyc ten sam
a i też chwalę sobie samante.

Ej, jest jakaś mądrala? :) Zmierzyłam się dokładanie, mam 80 pod biustem. To co? Mam kupować 75??? To wychodzi, że powinnam 75G nosić. http://biust.pl/biust/info/tabela_panie.htm Ze wszystkich tabel jednak wynika, że mam nosić 80... To skąd Wy wiecie jak powinno się prawidłowo dobrać biustonosz?

Dzięki... ale z tego przelicznika wychodzi, że powinnam nosić...albo 32FF (70FF), albo według polskiej numeracji 70I... Ja dotąd 36, 34 nosiłam, ale 32???? I niby jest napisane: Nie przejmuj się 'ogromnymi' literkami typu F czy H - tak naprawdę wyliczona miseczka mieści piersi o takim samym rozmiarze w biuście, co twoje dotychczasowe biustonosze. ale kurde.... czy to możliwe? :D No dzięki w każdym razie, muszę to sprawdzić.

tak, to możliwe;) obwód w rozmiarze 32 to wg brytyjskiej rozmiarówki:) ja, zgodnie z tym przelicznikiem mam 30, czyli wg europejskiej miary 65:) owocnych poszukiwań nowego biustonosza życzę :D :)

obwód w rozmiarze 32 to wg brytyjskiej rozmiarówki ja, zgodnie z tym przelicznikiem mam 30, czyli wg europejskiej miary 65 No wiem, 36, 34 nosiłam, ale 32??? :) Dzięki w każdym razie, udaję na poszukiwania. :) 🖐️

Gość obolon
Jeżeli szukacie prawdziwego fachowca w kwestii doboru bielizna w okolicach Warszawy to zdecydowanie mogę polecic jedną osobę. Jest to, jak twierdzi, jedyna w stolicy kobieta, wykształcona gorseciarka. W tym "biznesie" jest już od ponad 50 lat. Świetnie zna się na rzeczy. Prowadzi mały sklep w centrum. Oczywiście nie ma tam okropnych namiotów, wszystko to najnowsze kolekcje porządnych marek, np. felina .Kupowanie tam bielizny to sama przyjemność :)

Gość obolon
Oczywiście, że mogę :) Taką właśnie metodą ta Pani zdobywa swą sławę :) Więc sklep mieści się na Alejach Jerozolimskich, niestety nie znam numeru budynku. To jest blisko zejścia do do podziemi dworca centralnego, w kamienicach przed marriotem, jeśli patrzymy z ulicy marszałkowskiej. Chyba jeszcze jakiś czas temu obok był sklep ecco. Musisz się dobrze przyglądać, bo to naprawdę malutki sklepik :)

obolon, a jak wygląda kwestia cen u tej Pani?:) tez o niej słyszałam, ale nigdy nie miałam tak dokładnych namiarów na sklepik:)

Gość obolon
Wiadomo, że za jakość trzeba trochę zapłacić, można coś znaleźć w granicach 200 zł. Swoją drogą Pani jest na tylko wyrozumiała, ze nawet kiedy przyniesie Ci 10 staników i żaden nie będzie odpowiadał Twoim możliwościom finansowym to znajdzie ten 11, na który można sobie pozwolić :) Zarezerwujcie sobie trochę wolnego czasu, same przymiarki i określenie właściwego rozmiaru mi zajęło ok. 40 minut. Ale naprawdę warto :)

Gość Duży i ładny
Chętnie bym włożył kutasa

Gość gość
A 80 pod biustem i 110 w biuscie to dużo czy mało

Gość gość
proponuje wyciecie zeber - bedzie mniej ;) co z tego, ze pod tym biustem jest sama skora i kosci, jesli jest o zgrozo 80, to wycinajmy zebra !!! no albo kupujmy te f-g i zmniejszajmy miski, bo przeciez 70g sa takie tanie ;) no i chwalmy sie tym psiapsiolkom, tudziez na kafe ;) jak nie kupimy prawidlowego, to nam sie cycki po kolanach beda na starosc ciagac, tylko co komu po naszych cyckach na starosc - i tak nikt nas nie puknie wtedy ;)

Gość gość
powie mi ktoś jaki to jest rozmiar: w biuście 89cm (max. 90cm, zależy od dnia miesiąca), pod biustem 73cm.

Gość gość
70c? ale w tych stanikach po 200 zl wzwyz, to masz pewnie 60g