Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muminkowa1

ważę prawie 85 kg_utrudnia zajście w ciążę?

Polecane posty

To moje pierwsze starania o dziecko i obawa... - za dużo ważę - jak to będzie w ciąży??? czy jest ktoś kto ma lub miał podobnie? dziewczyny jak sobie radzicie?

Gość n1kol
a ile masz wzrostu?

moze utrudnic to nie ale pozniej bedzie ciezko . ja przed ciaza bardzo przytylam (162cm/77kg) pozniej przytylam w ciazy 14 kg i wierz mi ciazko bylo sie ruszac.... teraz wiem jedno - dopoki nie zgubie min 10 kg to nie bede sie starac o drugie ( a bardzo bym chciala gdzies za jakis rok)

muminkowa - ja ważyłam tyle, co Ty...przed porodem miałam 118 kg !! - przez obrzęki,a teraz ważę 90 :) ale odchudzam się i waga spada więc nie przejmuj się, tylko ogranicz węglowodany a będzie dobrze :)

Gość waga kompletnie nie ma
znaczenia przy zachodzeniu w ciazę, moze natomiast byc ci ciezko ja nosic.

Ja w momencie zajścia w ciążę ważyłam 81 kg, przed samym porodem 99 kg, zaszłam w ciążę za pierwszym "podejściem". Nie było aż tak żle, pracowałam do samego końca, w piątek byłam w pracy a w poniedziałek urodziłam, jestem 6 m-cy po porodzie i ważę znów 81 kg.

waga ma niestety dosc spory wplyw na plodnosc, czesto zaburza owulacje, w ciazy tez nie jest wesolo, kazde 10 kg mniej to wiekszy proc powodzenia

Dziewczyny dzięki za słowa od Was no może rzeczywiście w zachodzeniu to jeszcze nie jest dramat, ale potem... słyszałam gdzieś, że im grubsze kobiety w ciąży to tym lepiej aby przytyły mało - ale czy to możliwe - przytyć w ciąży np. tylko 8 kg??? a tak przy okazji to jaka jest norma? mój wzrost to 167... no więc grubaśna jestem ciągle sobie mówię - schudnę... ale nie chudnę

ponieważ teraz jestem w trakcie zachodzenia w ciążę, to odchudzanie raczej nie bardzo wskazane, ale może ograniczenia spożywcze jak najbardziej? co myślicie o odchudzaniu w ciąży? jak Wy jadłyście, co i ile?

Gość odradzam odchudzanie w ciazy
Ale to nie znaczy ze na wszystko mozna sobie pozwalac! Zero slodyczy no i ogolnie staraj sie jesc zdrowo aby nie przytyc za duzo, bo szczerze mowiac te 85 kg to sporo

rzeczywiście sporo, jeszcze nie jestem w ciąży tylko w trakcie zachodzenia, więc może to jest czas na lekkie odchudzanie?

To nie chodzi o to że im grubsza, to mniej przytyje, tylko musi tak o siebie dbać, żeby nie przytyć. jest to możliwe, bo dziecko z łożyskiem wodami itp nie waży więcej niż 10 kg, więc przytycie więcej oznacza nagromadzenie tkanki tłuszczowej. Ja ważę również 85 kg, mam otyłość. I muszę być przez całą ciąże pod opieką dietetyka, bo nie mogę przytyć więcej niż 6 kg. Mam ułożoną specjalną dietę - nie odchudzającą, tylko taką że przytyje tylko tyle ile trzeba.

Applepie, rzeczywiście 6kg to nie duzo, jak na przytycie w czasie ciąŻY, a możesz sie podzielić jadłospisem?

Gość to wszystko zalezy od hormonów
waga ma znaczenie tylko jeśli powoduje zaburzenia hormonalne, albowiem komórki tłuszczowe maja możliwość produkcji androgenów, które z kolei jak wiadomo maja wpływ na pracę jajników - więc jeśli tak się dzieje, to tak waga ma wpływ na płodność. Natomiast jesli hormony sa ok - to nie ma. Dieta czy raczej sposób odżywiania również ma wpływ na płodność, obniżenie zawartości węglowodanów w diecie, powoduje mniejsze wydzielanie się insuliny w organizmie, a jej nadmiar ma wpływ na pracę jajników. Więc wszystko zależy w jakim stanie jest organizm. W czasie starań jeśli się ma nadwagę warto ograniczyć własnie węglowodany - drakońskie diety na pewno nie są wskazane. Tylko kurde czemu te węgle są takie smaczne :(