Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sawaaaaa

Domowy sposob na dezynfekcje nozyczek, pilniczka, szczypce do skorek

Polecane posty

Gość sawaaaaa

bo ktos mi je uzywal a mial grzybice npaznokci, a ja mam sprzet do manicure nowy i dosc drogi...jest jakis domowy sposob na dezynfekecje? myslalam o polaniu ich wrzaca woda, ale nie wiem czy to skuteczny sposob??

Najlepiej iść do apteki i kupić preparat do dezynfekcji, najmniejszą buteleczkę. Z domowych sposobów hmm przetrzeć spirytusem, lub wodą utlenioną do tego na końcu można wrzątkiem polać i myślę, że powinno wystarczyć.

Gość a jaki spirytus
? salicylowy czy taki do picia?

Gość a woda utleniona
nadaje sie do dezynfekcji? ona dezynfekuje?

Tu znajdziesz wszystko ---> http://www.google.pl/ Woda utleniona – 3% wodny roztwór nadtlenku wodoru (H2O2). Używany m.in. do dezynfekcji i przy rozjaśnianiu włosów. Spirytus salicylowy jest to 2% roztwór kwasu salicylowego w alkoholu etylowym i wodzie (2% kwasu salicylowego, 30% wody, 68% etanolu 760g/l). Stosowany do odkażania, chociaż jego wpływ np. na ludzką skórę może być drażniący i zaleca się do dezynfekcji ran stosować raczej roztwory czystego etanolu. Pozdrawiam.

Gość jklhkljhljk
wyczysć spirytusem, potem zanurzyc na chwię we wrzątku

Gość a jaki spirytus
? salicylowy czy taki do picia?

Gość gość
Wiadomo ze salicylowy -.-

Gość sandreska23
Do dezynfekcji sprzętu najlepeiej kupić specjalne preparaty i nie eksperymentować. Natomiast dodatkowo kupiłabym sobie coś do odkażenia skóry- np. Linoseptic - jest niedrogi, duża pojemność. Ja jak za mocno usunę skórki i krew mi leci to zawsze odkażam tym preparatem, bo nie podrażnia skóry, odkaża i nie piecze.