Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AsIaMaŁa

zatrzymanie okresu podczas plastrów

Polecane posty

Gość AsIaMaŁa

10 MIESIĘCY TEMU URODZIŁAM DZIECKO I TERAZ POSTANOWIŁAM WZIĄĆ ANTYKONCEPCJE W PLASTRACH A DOKŁADNIEJ W EVRA. po przyklejeniu pierwszego plastra zatrzymał mi się okres, miałam tylko dwa dni plamienia, ale takie jakby mi się kończył. Teraz powinnam zmienić drugi plaster na trzeci i znowu mam brązowe upławy. Co jest grane, czy to Ciążą, czy może skutek niedawnego porodu?

mysle, ze to wszystko reakcja na plastry, organizm musi sie do hormonow przyzwyczaic i tak jak przy tabletkach, takie dziwne plamienia mogą sie pojawiac pierwsze 3 miesiace, wiec bez stresu gdyby sie to utrzymywalo dłuzej to powiedz o tym lekarzowi, ale to, że zatrzymał Ci sie okres jest wynikiem plastra- na bank

Gość inkkkkkka
a jakie plastry bierzesz? ja mam cieżkie okresy plus jak sie dzisiaj okazało potężną anemię,musze zatrzymac okres na jakiś czas.Ovczywiscie pójdę do gina,ale pytam sie z ciekawosci.

Gość AsIaMaŁa
Biore plastry Evra.Ale niewiem czy to dobrze, że zatrzymuje się okres po antykoncepcji, raczej powinien być systematyczny i ewentualnie nieco się zmniejszyć, być bardziej skąpy, a nie zniknąć całkowicie. Mam nadzieje, że się pojawi jak będzie przerwa po trzecim plastrze

o jejuuuu bedzie systematyczny, ale w przerwach pomiedzy plastrami, a teraz, jak dopiero zaczynasz to to dość normalne, ze organizm wariuje i okres sie zatrzymał, to czesty problem przy rozpoczynaniu antykoncepcji hormonalnej i nie znaczy dobrze czy niedobrze, tak po prostu sie zdarza, a w przerwach juz bedziesz miec normalne reguralne okresy