Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duo mama

matki dzieci rok po roku

Polecane posty

Najgorzej to jest wieczorem, usypianie czasami Gabi chce żebym to ja jej poczytała bajeczke ale niestety mała wisi na piersi więc często mąż czyta albo czasami mała jest bardo wytrwała i chciała mamusie to czekała dzielnie godzinke :)

W najbliższy weekend 29-30 sierpnia na warszawskim Torwarze odbędą się targi MOJE DZIECKO - sport, edukacja, zabawa. Targi przeznaczone są dla mam oczekujących potomstwa oraz rodziców dzieci w wieku do ok. 10 lat. Organizatorzy przygotowali wiele atrakcji dla dzieci i rodziców. Można tez będzie nabyć wiele produktów w promocyjnych cenach. Wśród gości targów będzie m. in. Dorota Zawadzka – popularna Superniania. Więcej informacji o targach można znaleźć na tej stronie: http://www.targimojedziecko.pl/index.php ZAPRASZAMY!!!

Gość zzzzaaaa
fajnie się czyta Wasze wypowiedzi. Sama mam dwie dziewczynki ( 1,5 roku różnicy między nimi). Diabły wcielone, tysiąc pomysłów na minutę. Kobietki jakdzieciaki będą starsze to może będzie troszkę łatwiej sie gdzieś wybrać , ale numery mają znacznie lepsze. Pozarawiam wszystkie MAMY

i jak tam laseczki? Moje kurczęta juz w łózeczkach ale jeszcze nie spia. Mania bedzie muminki ogladac. Na szczescie jej przeszlo dzis juz nie mialą kataru ale caly czas jej podaje leki.

MaMani a dla dzieci masz jeden pokoik wydzielony czy kazde z osobna,ja zdecydowalam sie na przeniesienie mlodszej do pokoju starszej gdy miala okolo6 miesiecy i chociaz mam mozliwosc chodowac je w osobnych pokojach to jednak mysle ze takie rozwiazanie jest najlepsze:)

Mam jeden. Kornel narazie śpi włózeczku turystycznym ale maja juz kupione tapczaniki- takie co mozna z nich pietrowe łózko zrobic wiec narazie stoja jako pietrowe zeby miejsca nie zajmowac i mysle ze za kilka meisiecy kornel dostanie "dorosłe łózko" te tapczaniki maja barierki zabezpieczajace wiec napewno beda fajne. Mania korzysta z nieobecnosci taty i sypia ze mna w mojej sypialni, a kornelito sam - dzielny chłopak- w osobnym dziecinnym pokoju. Bez sensu robic im teraz dwa pokoje jak maja wspólne zabawki itd. U nas pokój to raczej salon zabaw. Zaraz ci wrzuce fotki :)

MaMani u ciebie pewnie juz poprasowane,a na mnie sterta prania patrzy tymi wielkimi oczami,bo ja z tych co najgorsza robote zostawiaja na koniec dnia niestety,wiec ide i pewnie mnie nie bedzie ze trzy godziny brrrrrrr.....

powiedziałam KONIEC! za późno dziewczynki kłade spać dzisiaj zaczęłam kapać Gabi o 18 (szok) ona też była zdziwiona ale wytłumaczyłam że mamusia ztatusiem też muszą trochę się pobawić lalkami (nie wymyśliłam nic leszpego :)) i że to jest pora gdzie dzieci idą spać, o dziwo bez protestu, ugodowe dziecko po kąpieli w piżamce zjadła kolacje potem mycie ząbków i o 19 w łóżku dobranockę oglądała, teraz leży w łóżeczku i ogląda jeszcze baję, ale niedługo zaśnie. Mała od razu też zaczęłam kąpać szybko poszło karmiłam krótko nie wiem dlaczego ale już nie chciała przyssała sie tylko na ok. pół godzinki może dlatego ze dostała herbatkę wczesniej, teraz mąż "bawi" się z młodszą a ja ma chwilkę przed komputerkiem

Wikiniki ja nie lubie nic w nocy robic bo niewiele wtedy widze. Ja juz leze w łózeczku. Jak mała zaśnie to sobie włacze coś innego niz mini mini a potem spanko bo jutro jedziemy do tatusiaaaa :D:D:D

Śliczny pokoik starsznie mi przypomina przedszkole, u mnie dziewczynki mają swoje pokoje, Gabi wiekszy bo jest starsza a Oliwka mniejszy bo jest młodsza, na razie Gabryśka ma zabawki w swoim pokoju ale coś mi mówi że jak Oliwia będzie miała roczek to przeznacze im jeszcze jeden pokój coś w stylu MaMani, taką bawialnię

Gość Jasne że się da radę a potem
to już tylko z górki.. :) No i w myśl Nowych Pomysłów Oświaty mogłabyś posłać oboje do tej samej1-szej klasy w podstawówce:P Jako 5-cio i 6-cio latka; ale to teraz.. :)

hello My juz wrocilismy do domku bo nam sie pogoda popsuła. Myslelismy ze pochodzimy sobie z tatusiem po górach a tu lipa padaaaa wiec wrócilismy wczesniej. Mania lepi z plasteliny, Kornel spi, a mnie boli głowa. Ja bym chcialą posłac smyki razem do szkoly... ale nie wieadomo jak to bedzie. co roku wymyslaja nowe głupoty wiec w ciagu tych 3 lub 4 lat wiele moze sie zmienić.

Gość duo mama
Czesc dziewczyny - super sie Was czyta. nie mialam czasu tu ostatnio zajrzec, bo jestem sama z moimi dzieciaczkami, maz wyjechal a dzieci szaleja. A ja musze zakupy, obiadki, spacerki. Fajnie sie Was czyta i mozna cos niecos "zgabic" Jak zakladalam ten topic to myslalam ze nikt sie nie odezwie ze wszystkie takie zabiegane za dzieciaczkami a tu prosze - same poukladane kobietki, majace czas dla dzieci, mezow i siebie - SUPER< GRATULACJE. Rzeczywiscie, mama podwojnych blizniakow jestes wielka!!!!! DuoMamo nie mam do Ciebie pretensji o nick, poprostu sie zdublowalysmy. Mam nadzieje ze Ty tez nie masz. MaMani chcialabym byc tak poukładana jak Ty!!! U mnie, choc sie naprawde staram to czesto kazdy dzien wyglada inaczej.Poki co cisza nocna regularnie 20.30 Synek 1,5 ma rozne pory popoludniowej drzemki i to rozwala mi dzien. Biega az nie padnie, choc dochodzi do tego ze przytulam go z calej sily,wyrywa sie i po jakim czasie zasypia. Wiem ze to nie metoda, ale nie mam na niego sposobu.;-( Ja najczesciej wychodze z wozkiem rok po roku na plac zabaw - jest w miare bezpieczny. Mala spi, a synek sam zajmuje sie soba -albo ja nim. Czasem tylko patrze kiedy 20 by zaczac klasc dzieci i odpoczac od nich. Ale zgadzam sie z Wami, ze kiedys to bylo strasznie, teraz tyle ulepszen,no i wychowamy nasze dwojeczki i czas dla siebie. Podobnie jak MaMani trzecie za 10lat!!!, dla odmłodzenia;-) Pozdrawiam wszystkie "hurtowniczki" :-)

zazdroszczę wam parki :) my planujemy dziecko dla odmłodzenia tak za 6-7 lat ile macie lat mamy? ja mam 29

Gość duo mama
Mam 31 maz 38

czesc mamy:)ja dzisiaj z pracy wrocilam o 14,mezus obiad przygotowal, i do pracy poszedl,chcialam sie wybrac z dziecmi na spacer po plazy ale tak wieje ,ze malo glow nie pourywa:\mloda spi a starsza w mame sie bawi:)m a m a ja w tym roku koncze 31 fakt wygladam duuuuzo mlodziej;) na jutro wynajelam nianie do maluchow bo z mezem wychodzimy na romantyczna kolacje:)ech czasami trzeba pobyc sam na sam by umocnic zwiazek:)

Ja mam 23 maz 28. Nic mi ból głowy nie przeszedł. Ide chyba zaraz kąpac młodych i niech wczesniej idą spac :(

Gość duo mama
Tak wikiniki 78,jakTy :-) No oczywiscie, ze tylko z metryki, bo tak to mlodziej, po za tym sama wiesz ze dzieci odmladzaja, zwlaszcza dwojka.:-) Chcialabym zeby moje dzieci byly juz 2 lata starsze.I byly przedszkolakami.... MaMani jak Ty to robisz z tym poukladaniem. Zawsze uwazalam siebie za zdyscyplinowan, ale Ty i to jeszcze tak mloda!!!! Super.

Juz poyte :D Mania oglada bajke a kornel śpi!!! mam nadzieje ze sie juz nie obudzi. Nie przesadzaj z tym poukladaniem. To jest system na zwyczajne szare dni (ostatnio ja nie ma meza to kazdy jest taki sam szary i zwyczajny :( tak mi się już teskni :() a jak nam wyskoczy jakis wyjazd to pakujemy rzecvzy i jedziemy. Najczesciej sie decydujemy dzien wczesniej :P Z małymi juz pół Polski objechalismy. Jak wrócimy czasem póxno to dzien dziecka- bez kapieli i do łózka. Nieraz nie ma siły zmywac garów i leza w zlewie i czekaja na lepsze czasy... Problem polega na tym ze jak robie cos systematycznie to zajmuje mi to 5-10 minut, a jak odkladam to potem mam odruch wymiotny jak sobie pomysle np o stercie garnków czekajacej w zlewie. Cała ta pseudo organizacja to zwyczajne wygodnictwo zeby meic jak najwiecej czasu dla siebie i tak pracowac zbey sie nie narobic :P Leń ze mnie :D:D:D

Gość duo mama
My własnie tez tak jeździismy z synkiem wszedzie po Polsce. Z corcia tez juz bylismy na mazurach i Zakopcu - przy okazji pracy męza, dlatego tlumacze sobie ze taka nie poukladana jestem.:-), że to wszystko przez zmianę miejsca i rytmu życia dzieci. MaMani Ty masz wypracowany super rytm. Jak tak jezdzicie z dziecmi to nie zmienil im sie rytm? Spia o stalych porach po poludniu? Mojego meza tez teraz nie ma i tez tesknie. Wraca jutro w nocy i zabiera nas gdzies na wies. Ciesze.

Nie nie zmienia się. Tzn maly zawze śpi o stałych porach on ma tak (zreszta córka tez) ze jak im sie chce spac to moga strzelac , siwecic latarkami itd a oni śpia. Ostatnio mi wesele w wózku przespali :P Muzyka na maxa, ludzie, korki od szampana a oni spali i nic ich nie ruszalo. Tak samo malą jak bylismy w górach to wieczorem bralismy wózek i ona spała a my sobie ogladalismy rózne karaoke i inne :D Chodzilismy do późnej nocy a młodzi sobie spali w wózkach :D potem tylko ich przekładalismy do łózek :) Mój tez jutro wraca :) Naprawde nie myslalam ze bede az tak teskniła. Dzisiaj sie widzielismy i zamiast lepiej sie czuc to mi ejszcze gorzej :) I jeszcze miliony za tel zapłącimy za te nocne smsy :D:D:D Jak dzieci normlanie :D:D Ale uważam ze to urocze :D

Gość duo mama
To masz fajne dzieciaczki. Ja to zawsze bylam w stresie, tak wychodzic pozno. Zreszta i tak wydaje mi sie ze wszyscy na mnie patrza z politowaniem jak widza mnie z podwojmnym wozkiem na spacerze :-) a co dopiero pozno wieczorem! Ale dzieki Tobie i innym"hurtowniczkom" jest mi latwiej i normalniej lepiej sie czuje.Juz sie wyluzowalam.:-)

taak ja tez to znam. Patrzyli sie na nas jak na wyrodnych rodziców co dzieci mecza zamiast siedziec w domu o 22 jak Bóg przykazał :P Olewam to :P Przynajmniej potem nie bede mogla maym wypomniec ze cokolwiek przez nich straciłam bo nic nie straciłam, a im sie krzywda nie dzieje żadna. Sen na świezym powietrzu to smao zdrowie- jeszcze w górskiej miejscowosci gdzie naookoło lasy :) a co do wózka blizniaczego to raczej spotykalam sie z zaciekawieniem niz ze wspołczuciem. U nas na "osiedlu" pełno bliżniaków :) Sama lubie popatrzec na takie dwa szkraby w wózku :D Mam w rodzinie blizniaki, ale juz sa duze. Jak byli mali to ich woziłysmy na spacery w takim podwójnym wózku. Oj wtedy to była sensacja- samochody sie zatrzymywały i ludzie patrzyli, pytali o imiona itd :) Wtedy tyle podwójnego szczescia jeszcze nie było.

hej mamy pewnie spicie o tej porze tylko ja taki nocny marek:)wzielo mnie ostatni na komedie romantyczne wiec co jakis czas sciagam sobie z netakilka filmow i tak sie wgapiam wieczorami gdy dzieci juz spia:) nie lubie samotnych wieczorow wiec moze to dlatego:( podziwiam was dziewczyny,ze jakos znosicie rozlake z mezem,moj wraca codziennie z pracy. MaMani jestes mloda mama ale bardzo dojrzala:)"przynajmniej potem nie bede mogla malym wypomniec ze cokolwiek przez nich stracilam bo nic nie stracilam,a im sie krzywda nie dzieje."ja do tej pory nie potrafilam wyjsc z dziecmi i z mezem na spacer zbyt pozno,ale po przeczytaniu tego spisu sprobuje:)przyznaje ze zawsze mnie korcily takie wieczorne wedrowki z laluniami:) oj oczy mi sie kleja;)ide spac:)

Gość bbdfff
do łózka i robić trzecie, bo będzie za duża różnica wiekowa wśród dzieci

Gość kasiaaaa 75
Pozdrawiam wszystkie mamy. Fajnie sie Was czyta. Piszcei co u Was. Jestem w drugiej ciazy i pewnie niedlugo do Was dolacze. Piszcie, piszcie bom ciekawa.