Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedślubna

Wesele bez podziekowan dla rodzicow

Polecane posty

Gość przedślubna

zastanawiamy sie czy robic podziekowania.Moj narzeczony miloscia do rodzicow nie pawa zbyt wielka ma z nimi ciezkie relacje,ja ze swoimi mam dobre ale boje sie lez,jestem strasznie wrazliwa.A poza tym to taki troche cyrk jak dla mnie wszystko pod publike.Chcemu zrezygnowac z podziekowan na weselu i zrobic je po,obiad w jakiejs restauracji i allbum ze zdjeciami ze slubu i dodatkowo taki pergamin z poddziekowaniami,juz wszytsko na spokojnie w naszym gronie.

Gość przedślubna
wtedy chyba ciezko bedzie cokolwiek powiedziec .myslisz ze po weselu to zly pomysl?

my tez nie chcielismy robic jakies szopki , ale fakt faktem rodzice finansowali nam wesele , wiec kupilismy kwiaty drobny upominek i facet z orkiestry powiedzial ze mlodzi chcieli by podziekowac rodzicom , wreczylismy kwiaty , nie bylo cudownych rodzicow mam , tylko piekny utwor grany na gitarze bez słow zatanczylismy z rodzicami i tyle mysle ze choc skromne podziekowanie rodzicom sie nalezy

Gość wystarczy w czasie przekazania
znaku pokoju w czasie mszy podejść do rodziców i uściskać, ewentualnie wręczając po ładnej róży; obędzie się bez słów, a każdy zrozumie gest i jego wymowę - a twój mąż nie będzie musiał robić czegokolwiek wbrew sobie. Swoją drogą, skoro ich stosunki sa skomplikowane, rozważcie może rezygnację z błogosławieństwa.

robcie tak jak wam dyktuje serce. Ja bym nie robila podziekowan,bo faktycznie nie mam za co dziekowac moim rodzicom-matka cale zycie sie znecala nade mna,ojciec znowu widzila to i nic sie nigdy nie odezwal. Moj facet ma podobna sytuacje - wiec tak naprawde nie mamy za co dziekowac,a robienie czegos pod publike jest bez sensu - bo to wesele jest wasze i dla was,a nie co sobie gosc weselny pomysli,bo nie zlozyliscie podziekowan publicznie.

Gość przedślubna
no pewnie ze sie nalezy ale chcemy je zrobic po weselu

Gość po weselu to trochę
musztarda po obiedzie, i wyjdzie nietaktownie :( może zastanów się nad tymi podziękowaniami bez słów w czasie mszy? najmniej kontrowersyjne

Zawsze możecie też robić dzień przed zabrać rodziców do jakiejś restauracji i podziękować w tan sposób

Gość dobry pomysł Cienka
pod warunkiem, że dzień przedslubem nie będa zalatani i zajęci załatwianiem ostatnich formalności ;) a powaznie - super idea, najważniejsze, by podziękowania były albo PRZED, albo W TRAKCIE, inaczej będzie niezręczność, a tak naprawdę afront

Gość przedślubna
no ale dziekujemy za wesele wiec chyba po nim mozna podziekowac.Chyba tez duzo zalezy co na to rodzice.Ja mysle ze dla nich liczy sie nasze szczdscie i pamiec i nich a nie to kiedy im podziekujemy i ile osob to bedzie widzialo

Gość droga przedślubna
formalnie dziękuje się za WYCHOWANIE i PRZYGOTOWANIE DO DNIA ZAŚLUBIN, a nie za to, że rodzice wyłożyli kasę na weselisko!!!!!!!!!! dziękując PO weselu wyraźnie dajesz do zrozumienia, że dziękujesz wyłącznie za wysupłanie kasy ze skarpety, i to będzie bardzo nietaktowne, na zasadzie "wyłozyliście pieniądze, no to ok, dzieki za to, a teraz się odwalcie". Jeśli za to macie dziękować i w taki sposób, to IMHO lepiej nie dziękowac wcale. No ale jesli i tak juz podjęłaś decyzję (bo na to wygląda), to dlaczego pytasz??????