Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaa zmeczonaaaaaa

Musze odpoczac od dziecka, bo zwariuje.

Polecane posty

Jestem ciagle z dzieckiem 24 na dobe.Mala ma 5 miesiecy i ciagle z nia jestem.Potrzebuje odpoczac, wyjsc gdzies bez niej.Zrobic cos innego niz kupki, smoczki i ito.W ciagu dnia nie mam czasu dla siebie.

Gość 1234567......
a mąż nie może pomóc albo któraś z babć ?

Gość 1234567......
musisz odpocząć bo za chwile popadniesz w depresję a to będzie też odbijało sie na dziecku będziesz chodziła zła apatyczna itd....

Gość u mnie akurat
pewnie, powinnas gdzies wyjsc i odpoczac. U mnie to samo z tym ze maz pilnuje zebym wyszla czasem gdzies sama po zakupy czy z kupelami sie spotkac inaczej tez bym zwariowala.

Gość ale numerrrr
a co to babcia zrobiła jej dziecko, zrobić to miał kto a już opiekować się nie

Samotnie wychowuje dziecko.Niemam rodzicow ani dziadkow i niemam komu podrzucic malej.

Gość Donata80
współczuje wiem jak to jest:((( ja mam męża ale nie bardzo chce zostawać z małym

Pewnie, wychodz czasem odpocząć, bo inaczej wpadniesz w rutyne , potem w depresje i faktycznie odbije się to na dziecku, tak więc zróbcie sobie z mężęm grafik kto i kiedy zajmuje sie dzieciakiem, i wtedy możesz śmiało korzystać z wolności:)Pozdrawiam

Ostatnio to wogole niemam ochoty wychodzic z domu.Dzis jest juz po 14 a ja dalej jestem w pizamie i nawet niecche mi sie przebierac.Mala teraz spi zaraz sie obudzi i znow to samo.Mmam juz tego dosc.Juz pije melise ale nic nie daje.Ulge na chwile.Czasami to niemam do kogo buzi otworzyc.

Gość zmeczona mamo a z jakiego mias
ta jestes?

Jak ktos ma kogos do pomocy, kogos z kim mga dzieci zostawic to taki nie zwariuje.Ile mozna ciagle byc z dzieckiem/.Ja juz siedze ponad 5 miesecy , ciagle z dzieckiem, wszedzie razem.

Gość trzeba było nie rodzić-ale
profesjonalna porada.Dziewczyna ma dół.Wiem,że są matki z kilkorgiem dzieci i daja sobie radę.I co z tego?Ona nie daje.Autorko-a może jakaś koleżanka ma dziecko w podobnym wieku i raz ona raz ty pilnowałabys obu maluchów ?a wtedy macie np godzinke czasu dla siebie?

no kochana, nie jesteś sama. Dziadkowie pod ręką to ogromny luksus, którego i my nie posiadamy. Ale jak dluzej bedziesz siedziała w domu to na pewno nie bedziesz miała do kogo buzi otworzyć. Na spacerach można poznać bardzo dużo mam, które spacerują z dziećmi. Dokładnie w ten sposób sama nawiązałam kilka sympatycznych znajomości. Idź na dwór dopóki mozesz, szkoda takiej pogody marnować!!! Warto znaleźć jakąś sympatyczną duszę zanim jesienne wieczorne dni nastaną. Mój mąż też nie jest z tych, co sie rwie do spacerów z dzieckiem, dlugo wracał ok.21. Teraz zmienił pracę i jest prawdziwy luksus bo wraca ok. 19. Do pracy wrócilam jak mała skończyła rok, wiec jechałam na tym samym wózku co ty teraz.

Ostatnio wieczorem mialam takiego nerwa,mala spala a ja chodzilam jak nie normalna po mieszkaniu i nie moglam sobie miejsca znalesc.Ja ostatnio czuje sie jak pies na smyczy albo jagby ktos zamknal mnie w klatce i nie moge z niej uciec.Najgorsze sa samotne wieczory az z tej bezradnosci placze.

Jakos nie potrafie nawizac blizszych relacji z innymi mamami.Nikt mnie nie lui.

Gość a kiedy sie na to szczepi
A Z JAKIEGO MIASTA JESTES?

Gość rozumiem ta sytuacje
Napisz skąd jesteś, na pewno i na tym forum jest duuużo mam co marzą o tym samym. Podpisuję się pod pomysłem zebrania się w grupce i podrzucania sobie wzajemnie dzieci na chwilę oddechu. Sama zaczynam właśnie nawiązywac takie znajomości (spodziewam się 2 dziecka a pierwsze ma 1,5 roku)

Jestem z pomorza zachodniego.Okolice koszalina

Zrobisz jak uważasz, ale siedząc tylko w domu po pierwsze robisz krzywdę dziecku ze ją kisisz w mieszkaniu, a po drugie nikt sie nawet nie dowie o waszym istnieniu. Moze w okolicy jest jakaś młoda mama która szuka towarzystwa? Najprostsze co moze być, to rozmowa o dzieciach. Temat rzeka:) Wystarczy zagaić - a ile mcy ma Pani dziecko? Wprowadza juz Pani stałe pokarmy? Alergie ma? Ojejj... a co alergolog powiedział? i gadka sama sie kręci. Usiądź na ławce obok innej matki, idź na plac zabaw.

u nas nieprzeszło "podrzucanie" sobie dzieci. No chyba, ze na pocztę musiałam isć a lało niemiłosiernie. Ale same kontakty z innymi mamami, wspólne plotki i spacery sprawiały, ze była jakaś odskocznia.

Ja jestem tak zblokowana ze ciezko mi jest nazwiazac kontakt z inna mama.

Gość kolejne dziecko
dorób sobie drugie to nie będziesz miała czasu myśleć o tym, że wariujesz

Corcia ma 5- miesiecy.

Gość skoro jesteś sama
i nigdzie nie wychodzisz, to kto ci przynosi zakupy ? jak poradziłaś sobie w pierwszych dniach po porodzie, kto cię odebrał ze szpitala, z czego się utrzymujesz?

Ni cche mi sie wychodzic z mala z domu bo wiem co mnie czeka.Pół godziny pospi, potem sie obudzi i marudzi.I ja mam juz dosc spaceru i tak jest zawsze.W domu tak samo robi sobie tak 2 drzemki w ciagu dnia tak po 20 min.A ja nie mam czasu dla siebie.

Gość kolszkla
a co cie to obchodzi?!!!!!!!

to wyjdź z domu i daj okazje innej mamie by cie zagadnęła. Moze któraś wyjatkowo przypadnie ci do gustu i sama ją zaczepisz? Siedząc w domu nic nie zmienisz. NIe wiem jak u was z kasą i twoją mobilnoscią ale jest opcja "klub malucha" w wiekszych miastach. Często juz z dziećmi pół rocznymi mozna iść na zajecia. Nie wyobrażam sobie jak mogą wyglądać zajecia z takimi maluchami, ale jest okazja spotkać inne mamy.

Gość skoro jesteś sama
idź z córką do lekarza, bo jak śpi tylko 40 min na dobę, to coś nie tak z nią jest