Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkujaca mama

Poduszka zdrowotna KLIN dla niemowlaka, czy warto ?

Polecane posty

możesz stosować albo taką poduszeczkę albo podkładać kocyk pod materac zeby główka była wyżej ja na początku podkładałam pod materac a od pół roku moja córa śpi na takiej poduszeczce :)

Gość początkująca mama
Dziękuję za odpowiedź. Niektórzy mówią, że niemowlak musi spać na płaskim, ale np. moja siostra podkładała książki pod materac, żeby główka była wyżej, bo inaczej dzieci strasznie ulewały. Poduszka wydaje mi się wygodniejsza, niż podkładanie czegoś pod materacyk. W takim razie ją kupię :).

na samym początku moja córa spała zupełnie na płasko. Jak miala ok. 6 mcy doczytalam sie na allegro i taki klin dokupiłam. Dla nas fajna sprawa. Mała nie lubi poduszek, nawt teraz ma prawie 2 latka i śpi na płasko (u nas w łóżku) albo u siebie w łóżeczku ma właśnie taki klin. A co do Kocyka - na początku uzywalismy rożka, który działa na podobnej zasadzie. Rożek też mozna było rozłożyć i zrobić kocyk. Więc jak masz już rożek to sobie daruj taki kocyk. Acha - plus rożka: jest sztywniejszy (ma dodatkową wkładkę), wiec moze na początku jak mama jeszcze nie ma takiej wprawy przy dziecku łatwiej jest trzymać dziecko w rożku. Z tego co pamiętam rożek można "ciaśniej" zawinąć.

Gość początkująca mama
Nie mam jeszcze ani rożka ani kocyka. Nad rożkiem - becikiem się waham. Nie wiem czy można go "ciaśniej" zawinąć. Koleżanka miała taki becik usztywniany, dziecko urodziło się duże ponad 3600, ale i tak narzekała, że jej wpada do środka i się boi, że dołem wypadnie i że niewygodnie. Chyba wybiorę jednak kocyk. Mój dzidziuś urodzi się mały.

rożek nie jest obowiązkowy, niektóre dziewczyny wogóle nie korzystają (natomiast moi tesciowie inaczej małej na rece nie chcieli wziąć (malutka miała 2760gr). Ja miałam taki, później używałam jako kolderkę http://www.wyprawki.pl/roÂżek-feretti-bakteriostatyczny-princess-yellow-p-2796.html Tam jest rzep, więc możesz zapiąć ciasniej lub luźniej. W tym twoim kocyku zobacz jakie duze jest dziecko, a jak luźno jest spięte zatrzaskami. No chyba, ze nie bedziesz korzystać z zatrzasków i zrobisz rozek jak z normalnego koca.

Gość początkująca mama
Widzę, że jest luźno, ale na początku i tak nie będę korzystać z zatrzasków, tylko normalnie zawinę, w szkole rodzenia pokazali nam taki fajny sposób zawijania, żeby maluszek czuł się tak bezpiecznie jak w łonie matki. W razie czego to mam jeszcze taki mały śpiworek do spania, lekki, z długim rękawem.

ten kocyk jest super, cieplutki i milutki, najpierw do owijania potem do zabawy na nim, do wozka, zrecz idealna, ja z zatzraskow to chyab nigdy nei korzystalam ale do dzis maly pod nim spi zamaist kolderki, jeden minus to to ze farbuje w praniu

Gość początkująca mama
O dobrze, że napisałaś o tym farbowaniu, ja chcę kupić kremowy z niebieską lamówką, może jasny nie będzie mocno farbował. A farbuje lamówka czy cały kocyk?

ja mam kolor morski, lamowka byla chyba kremowa ale teraz jets tez taka niebeiskawozielona, nadal ma ladny kolor ale ciagle farbuje :/

Gość gość
Moje dziecko spało od początku na klinie-przekładane raz na jedna raz na drugą stronę i mimo to teraz ma krzywa główkę. O tych ortopedycznych dowiedziałam się dopiero niedawno -gdy dziecko miało już 16mcy

Gość gość
Ja właśnie zalupilam poduszkę typu klin maly ma 5,5m uzmalam ze czas na podusie wczesniej tylko ma plasko. Ye poduszki ortopedyczne wydają mi się nie dobre bp glowka kęs w tym domku unieruchomiona i nie moze ruszać noa na boki. I chyba będzie pladka z tylu. Mol maly ma mala asymetriie glowki i raczej nic nie pomoże bo o tak spi w nocy raz z prawej raz z lewej. Lekarka mówi zeby w ogóle nie spal na prawej a to awykonalne. Póki co dosyal klin i ladnie spi

Gość gość
najważniejsze to dobry materac, on powinien być dostosowany do dziecka i wtedy poduszki żadne nie są potrzebne U nas się świetnie sprawdza taki materac z wypełnieniem z pianki lateksowej i wzmocnionymi krawędziami z pianki poliuretanowej, Sensitive ms11. Dodatkowo ma protektor przeciwko roztoczom, ma świetną cyrkulację powietrza i nie gromadzi wilgoci :)

Gość gość
sami zamawialiśmy tą poduszeczkę Klin nie dawno tu w Fiki Miki http://materacyk.pl/, jak dla mnie warto, niemowlak nie zachłyśnie się podczas snu. a co do jakości mam dobre zdanie o marce, mamy od niuch tez materac dla synka