Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siala

Jest trudniejszy kierunek niz mecycyna na UJ?

Polecane posty

Gość siala

W tym roku zdaje mature, ucze sie bardzo dobrze i wiem ze mam duze szanse dostac sie na medycyne na UJ. Jednak nie wiem czy jest sens. Podobno medycyna na UJ to najtrudniejszy kierunek w Polsce, trzeba zrezygnowac z zycia towarzyskiego, sen trwa 4 godziny dziennie, nie ma sie czasu nawet wyjsc po zakupy itd. I tak przez 6 lat. Nie wiem czy jest to prawda. MOze sami studiujecie medycyne lub znacie kogos na tych studiach i mi powiecie jak jest naprawde? Bardzo prosze o rady. W ostatecznosci wybiore pielegniarstwo na UJ. Moze tam ktos z Was studiuje?

Gość dziennikarstwo na UW
:D

hmm moja kuzynka studiuje 2 kierunki na UJ w Krakowie i daje sobie radę ze wszystkim, ale nie studiuje akurat medycyny...

Gość Budownictwo na
Politechnice

Gość siala
Prosze o sensowne odpowiedzi bo naprawde nie wiem jak gdzie jest.

Gość gvnhmj
medycyna na ujocie przypomina wiekszosc innych kierunkow w polsce :o a juz zamaist lekarkiego wybrac peilegniarstwo to trzeba byc idiotka :D

Gość siala
Ferbi a jakie kierunki studiuje Twoja kuzynka?

Gość fdhgtyj
na budownictwie nie jest tak trudno :P jest zapieprz,sporo materilau

dodatkowo znam 2 osoby na UM w Katosach studjujących medycynę i mówią owszem, że jest ciężko ale mają czas także dla siebie....

Gość studiuje pielegniarstwqo
i tez mam czasu malo na wszytsko, zajecia od rana do wieczora ... moze pod wzgledem nauki pielęgniarstwo jest latwiejsze, ale pod wzgledem cwiczen i praktyk bije lekarski na glowe ;/

Gość siala
Co to znaczy ze przypomina wiekszosc kierunkow w Polsce? Studiowales/as i wiesz? I nie wyzywaj mnie od idiotek! Moze zamiast tego doradzisz na co mozna isc zamiast na medycyne jesli to rzeczywiscie kierunek wymagajacy tylu wyrzeczen?

Gość 24r3
Sama studiuję kierunek uważany za ciężki - prawo. Zanim poszłam na studia słyszałam,ze nie będe mieć życia, że tak ciężko, bla bla. Okazało się, że to nie jest nawet bliskie prawdzie! Jestem niemal pewna, że z tą medycyną jest tak samo. Wiadomo, że ciężkie studia, ale ludzie to kończą. Te bajki mają podnieść prestiż zawodu, nikt by tego nie studiował, jakby miał przez 6 lat spać po 4 godziny. Każdy tak gada, lekarzom zależy na tym, żeby ludzie tak sądzili. Jak jesteś dobra, to dasz sobie radę. A co do pielęgniarstwa to chyba żartujesz? :o za żadne pieniądze bym na to nie poszła

Gość siala
"Studiuje pielegniarstwo" a na jakiej uczelni?

Gość Mechanika
na Warszawsiej Polibudzie ale po tym jest praca noo i sami Faceci:)))

Gość ghjnuko
bo nie rozumiem co ma do tego ujot ? myslisz ze na innych uniwerkach/akademiach medycznych jest lzej? jest tak samo :o

Gość no i jak ktos tutaj wspomnial
to troche smieszne porowynywac pielegniarstwo do lekarskiego ;/ Ja wybralam pielegniarstwo bo wiem, ze nie wyrobilabym z nauka na lekarskim. No a z tego co widze ty masz aspiracje na cos wiecej ... szybko znienawidzisz ten kierunek.

Gość bjmkl
studiuje cos pokrewnego do mechaniki i zgadzam sie ze to jeden z najtrudniejszych kierunkow :P

sorki mała poprawka studiuje na UJ i UE. Na UE coś z ekonomią a UJ coś w stylu stosunków międzynarodowych, :P nie wypytywałam się dokładnie ale wiem, że tam studiuje.

Gość studiuje pielegniarstwqo
w Lublinie, a tutaj pielegniarstwo jest najlepsze w Polsce. Na Uj pielegniarstwo jest srednie ...

Gość nie wiedzialam ze na UJ
jest medycyna:o to w Krk nie ma Uniwersytetu Medycznego?

Gość siala
Skad wiesz ze jest tak samo? Na UJ jest najtrudniej sie dostac co znaczy ze ludzie ktorzy tam ida juz na wstepie maja wyzszy poziom wiedzy.

Są przecież inne bardzo trudne kierunki nie tylko medycyna... Co mają powiedzieć ludzie na polibudach, którzy studiują elektrotechnikę, elektrykę i robotykę, transport, budowę maszyn itd... to nie są łatwe kierunki... Wiesz, jak masz ambicje to naprawdę wybierz się na medycynę albo farmację, pielęgniarstwo to naprawdę małe perspektywy...

Gość to widac ze jestes
srednio inteligentna. Po co ma byc w krk Uniwersytet Medyczny jak medycyna w Polsce najpierw byla tylko na UJ? Najwieksze tradycje w Polsce a ty sie krzywisz jakby ta medycyne w jakiejs wyzszej szkole niewiadomo czego wykladali.

Gość dbhml
poziom wiedzy? :D nie badz smieszna, od kiedy to nowa matura sprawdza poziom wiedzy? :D sprawdza tylko i wylacznie wyuczone regulki okreslonych autorow :P skonczylam jakis czas temu liceum na biochemfiz i o maturze z biologii wiem sporo, ale na pewno nei to ze sprawdza wiedze :D

Gość to widac ze jestes
Dodam jeszcze ze jest to Collegium Medicum UJ. Najlepsza uczelnia medyczna w Polsce a ty nigdy o tym nie slyszalas z tego co widze. Tylko wspolczuc:P

Gość fghnjukl
poza tym medycyna to ciagle wkuwanie ksiazek, chyab tylko wybitni sa naprawde inteligentni, ktorzy nadaja sie na lekarzy a reszta to tylko wkuwa a potem ludzie umieraja bo nie potrafia leczyc :o mysle ze politechniczne kierunki sa trudniejsze bo tam poza nauka, tzreba sie jeszcze wysilic zeby np cos wymislic napisac program czy zaprojektowac maszyne

Gość u mnie na wsb trzeba się też
bardzo duzo uczyć ( studiuję pedagogikę) , i mysle ,że nawet więcej niż na medycynie na przereklamowanym UJ

Gość fghnjukl moze
naucz ty sie najpierw poprawnie pisac a pozniej pisz, bo ciezko to zrozumiec:P

Gość sdgthj
umiem pisac poprawnie, tylko mi sie spieszylo :P tak samo jak trudniej jest byc naukowcem, ktory wymysla leki, bada choroby i opracowuje leczenie. a do tego niewielu lekarzy sie ciagle doksztalca (no bo jak ianczej mozna nazwac profesora, konsultanta krajowego co to nie slyszal o nowych metodach leczenia na zachodzie?:o)