Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siala

Jest trudniejszy kierunek niz mecycyna na UJ?

Polecane posty

wsb a w jakiej miejscowości ? :P ja jakoś też uważam, że ten cały UJ i UE są przereklamowane... jakoś bardziej cenię ludzi na polibudach niż np. człowieczyka z UJ studiującego socjologię, pedagogikę, administrację itd :O

Gość ciekawe co studują
osoby krytykujące medycynę :D pewnie jakieś politologie, pedagogiki i inne bzdury :o

Gość tak dokladnie nigdy nie
słyszałam. jestem z zupełnie inej branży i z innej części PL. studia skończyłam jakiś czas temu - dziennie, na państwowej uczelni z 6 na dyplomie. uczcie się dzieci, jeszcze wiele przed Wami:D 🖐️

ja w ogóle nie krytykuję medycyny tylko napisałam, że oprócz medycyny jest także wiele innych bardzo ciężkich kierunków np. na polibudach gdzie nie tylko wiedzą trzeba się wykazać ale także umiejętnościami aby coś zbudować, skonstruować itd...

Gość dgtjuik
na ktorej to uczelni jest ocena "6"?

Gość Na moim UE jest ale bardzo
rzadko.

Gość cvbnhmk
co tzn bardzo rzadko? :o pokaz regulamin, gdzie dopuszczalna jest taka ocena.

Gość odpowiedznr4
Niestety to prawda Znam kila osób które studiowały medycynę na UJ 6 lat harówy i wyrzeczeń -sama nauka nauka ale zdobywanie 'materiałów do ćwiczeń to już bije wszystko na głowę - popyajcie się skąd oni biorą czaszki i inne kości :D

Gość poszukaj sobie w necie
zapewniem Cie, ze jest.

Gość jest owszem
lotnictwo i budowa maszyn na politechnice rzeszowskiej

Gość zacznijSieUczyc
uczenie sie bardzo dobnrze moze nie wystarczyć, sprawdz progi punktowe! czy wiesz wogole co chcesz robic w zyciu? rożnica pomiedzy lekarskim a pielegniarkim jest ogromna.

Gość k-t-o-s
ja studiuję analitykę medyczną na collegium medicum w Bydgoszczy i przez 2 lata mieszkałam z dziewczyną, która studiuje medycynę. nie wiem jak jest w Krakowie, ale nie da się ukryć, że szkoły medyczne są wymagające, jednak wszystko da się pogodzić i odwagi dziewczyno, jeśli masz szansę dostać się na taki kierunek, to uwierz ,że ludzie latami zdają aby w końcu się dostać na wymarzone studia(mam wielu znajomych, którzy rok rocznie poprawiają maturę by dopiąć celu), więc nie możesz zmarnować takiej szansy a potem w życiu tego żałować. zawsze można zrezygnować ,a za rok wybrać co innego. zycie jest długie i perspektywa straconego roku nie jest tak straszna jak sie może wydawać

Gość mona lisaa
no tak, a potem tacy co zdaja mature kilkakrotnie nas lecza :o

Gość weterynaria jest trudniejsza
od medycyny z tego chocby prostego wzgledu ze o ile na medycynie uczysz sie tylko np anatomii czlowieka to na weterynarii masz kilka zwierzat do opanowania, a one sie niestety roznia, :P moze na sggw jest najlepsza weterynaria? ogolnie to jestem zdania ze najtrudniesze kierunki to wlasnie medyczne, wet i med ludzka, politechniki sa latwejsze bo nie ma az tyle wkuwania tylko trzeba miec scisly umysl a ci co go nie maja to potem jecza ze na polibudzie tak ciezko a ta laska wyzej co pisala ze pedagogika taka trudna, wez sie kochana nie pograzaj z tym swoim pedagogicznym gownem

Gość dasz radę
Jeśli medycyna, to Twoje marzenie, to próbuj i nie słuchaj żadnych opinii, poradzisz sobie jeśli faktycznie będziesz tego chciała. Ja nie odważyłam się zdawać na medycynę i do tej pory żałuję...

Gość rycek
ja szaś skończyłem medycynę i do dziś żałuję. Zawód g..niany, nudny, tyle że dobrze płacą.

Gość różnie bywa
A tak poza tym myślę, że nie istnieje coś takiego jak "najtrudniejszy kierunek", to wszystko jest relatywne, zależy od predyspozycji, podejścia. Ja studiowałam polonistykę w obiegowej opinii kierunek uchodzi za jeden z trudniejszych, ale faktycznie bardzo się trzeba postarać żeby go nie skończyć...

ja studiowałam pielęgniarstwo na UJ i nie powiedziałabym, że jest średnie:P praktyki, ćwiczenia, odrabianie praktyk z dni ustawowo wolnych i króciutkie wakacje to norma ale wracając do tematu w ak mieszkałam z wieloma osobami z medycyny (jak ktoś kojarzy prokocim to wie jaka tam jest atmosfera) i faktycznie pierwsze trzy lata medycyny to hardcore, ale później jest już troszeczkę luźniej;) jeśli natomiast ktoś jest zdolny, szybko uczy się na pamięć i oczywiście jes nieprzeciętnie inteligentny to znajdzie czas i na pasje i na koło zainteresowań i życie towarzyskie, ale nie wszystko od razu :) trudniejszy kierunek rzecz względna dla jednych to może być medycyna, dla innych astronomia, dla innych budownictwo

Gość fizyk ryś
Jeślli ktoś pierdzieli, że pedagogika taka łatwa to zobaczymy jak się poczuje na egzaminach gdy będzie musiał trochę pokuć z przedmiotów pedagogicznych. Teraz każdy kto chce pracować w szkole, nie ważne czy matematyk czy fizyk - musi mieć przygotowanie pedagogiczne i zaliczone egzaminy z tych trudnych przedmiotów. A dla matematyka, czy fizyka ,z tak tempym kwadratowym łbem ,to jest nie do opanowania. Trzeba mieć niezłą wyobraźnię żeby pojąć rzeczy pedagogiczne.

Gość depka
"rzeczy pedagogiczne".... co to za wyrażenie?? jesteś rzeczywiście tępy.

Gość ewiaa
Ja też chciałam na medcyne a że się nie udało to jestem na pielęgniarstwie na Uj. I na pewno nie mam porównania- medycyna jest o wiele trudniejsza, ale od nas też wiele wymagają, bo stawiają na nowoczesność i chcą,żeby pielęgniarki były dobrze wykwalfikowane i współpracowały z lekarzami. Napierwszym roku jagorsza jest św. Trójca: anatomia, fizjologia i podstawy pielęgniarstwa, ale systematyczność popłaca. Na drugim jest ciezko z patofizjologia, interna i pediatrią. No i oczywiscie maaaasaaa praktyki i te wakacyjne zamuja większosc wakacji (wkacji jest jakies 5 tygodni i we wrzesniu moze z tydzien). Wiem,ze pielegniarki są kojarzone jako te gorsze, ale widze ze kierunek ten dobrze się rzowija i zawsze bedzie po nim praca, lepsza gorsza, ae bedzie ;]

Gość Studiuje pielegniarstwo
koncze wlasnie pierwszy rok pielegniarstwa na CMUJ i chce przerwac sterotyp "glupia pielegniarka" bo poziom jest bardzo wysoki i trzeba sie ostro nameczyc zeby zaliczyc rok.... oczywiscie nie ma co porownywac piel do lekarskiego fizjoterapii czy farmacjii bo kazdy ma swoja "dzialke" w leczeniu ludzi. ajesli chodzi o ten lekarski to powinni na nim byc wybitnie zdolne osoby bo chodzi tu o najwazniejsza rzecz _ ludzkie zycie_ Zbliza sie sesja. Trzymajcie kciuki ;p polamania piora w sesji...;)

Gość pielegniarstwo
Wszystkich Studntów UJ w Krakowie rozpoczynających nauka na pielęgniarstwie 1 stopnia w roku akademickim 2010/2011 zapraszam na nowo powstałe Forum tylko i wyłącznie dla tego rocznika. Pomóżcie rozkeci, poznac się i wymieniac potrzebne materiały i informacje. Zapraszam. Adres poniżej - proszę się rejstrowac: www.pielegniarstwo1stopnia a dalej wpisujecie kropka (.) fora kropka (.) pl na tym forum niestety całe linki www nie przechodzą