Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodaa mężątka

Jaka opcję mieszkania byście wybrały

Polecane posty

Gość ja bym nie brala kredytu
opcja 2 ale wspolnie ( zreszta mozna sie dorobic nie zawsze tylko za granica. Do tego czasu opcja 1. Mysmy tak zrobili i bdb wyszło( fakt,ze rodzice b . fajni. Aha, no i wypada spytac rodziców c oni na opcje nr 1 bo to nie takie oczywiste.

mysle ze opcja 3. mieszkanie z rodzicami na dluzsza mete to nic dobrego. wyjazd na 2 lata zaraz po slubie ... bedzie ci ciezko bardzo i jemu zapewne tez.

Gość mieszkam bez tesciow
Trzeba się z skałą zdeżyć, żeby mieszkać z rodzicami. Moj kolega mieszka tak z przyszłymi tesciami, co więcej zainwestował w wykończenie piętra domu, w którym mieszka ze swoja laska. Pytam jak sie mieszka, to albo nic nie powie albo, no wiesz jak z tesciami. Czyli jedna wielka masakra.

Gość Madziula84
Ja wybrałam opcję numer 1 . Rodzice niby też fajni, po roku wyprowadzka, strata kasy włożonej w remont i konflikt z rodzicami do tej pory. To był koszmar dla wszystkich! teraz wynajmujemy i jest skromniej ale spokojniej . Lepsze ciasne ale własne, ale ludzie nauczyli się wygody i myślą tylko jak zrobić żeby się dorobić a nie narobić. Moi rodzice wybudowali się dopiero koło 40tki i wielu ludzi w podobnym wieku posiadało dopiero własne lokum. Teraz ludzie mają jakieś wielkie ambicje i już przed 30tką chcą mieć wszystko, my zrozumieliśmy, że nie można żyć na cudzym, bo nie czujesz się z tym dobrze. Szkoda tylko tych kłotni i stresów.

Gość jak dla mnie to zmodyfikowana
opcja numer dwa. czli wyjeżdzamy razem jak już coś albo opcja numer 3.

Gość Pelargoncia
hmm.... wiesz jak to jest z mieszkaniem z rodzicami? Niezbyt. A bo zaraz to im nie będzie pasowac, tamto. Rodzice mają zwyczaj do wtrącania się. Męża nie puszczaj nigdzie samego ;) a tym bardziej na 2 lata. Tyle czasu rozłąki ;/ Ja bym poszła na wynajem i później ew. kredyt ;) Płacisz może i kasę za wynajem ale masz spokój od rodziców, nikt Ci nie mówi zrób to, zrób tamto itp. SPokój święty. Nie zaleca się mieszkania z rodzicami :/