Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nidka_c

położna do domu-jak to wygląda?

Polecane posty

Gość nidka_c

mam pytanko ile czasu mniej wiecej zasiedzi się u mnei połozna srodowiskowa na wizycie u dziecka - czy mam jej kawke zrobic?:P

przewaznie kawy nie chca ;) raz wypila cos zimnego (lato bylo) u mnie siedzialy roznie przewaznie ok godziny : u mojej sasiadki po cc-4 , szok , nie wiem co one tam tyle czasu robily

Gość nidka_c
jeju nawet godzine to nie wiem co Ona bedzie robic... w sumie to u nas wszystko ok - wiadomo ze sa problemiki małe - ale takie normalne jak u wiekszosci noworodków radze sobei jakos, wiec nawet nie wiem o co mam pytać :D

Gość eee tak dlugo
to u mnie nie siedziały. raz przyszly 2 to wypełniały jakies papiery, posiedziały ze 20 min góra i to z gadką na temat mieszkań itp. cycki mi zbadały czy zastojów nie ma i poszly. potem była eszcze jedna z przychodni, byla z 5 min. oberzała czy est łóżeczko, czy dziecko czyste i poszła. nie martw sie, to szybkie wizyty, chyba ze ktos im mocno narzeka i sie uzala, ma 100 pytań do.. to siedzą

u mnie pierwsza wizyta była dłuższa - około 1.5 godz. Wypełniała jakieś papiery, załatwiła formalności. Potem ja jej zadwałam pytania, które sobie wcześniej zapisałam - takie proste rzeczy, których wtedy jeszcze nie wiedziałam, np na temat pleśniawek, szczepionek, ubierania dziecka, karmienia piersią. Ona coś tam gadała o odpowiedniej pielęgnacji i ogólnie było miło. Ja bałam się, że będzie węszyć, kontrolować, ale nic z tych rzeczy - równa kobieta. Druga wizyta trwała jakieś 15 minut - szybka kontrola czy wszystko ok. Kawkę wypila, ciastkiem się nie poczęstowała :)

Gość MalutkaMadzia

Gość MalutkaMadzia
Witam. mam pytanie, które bardzo mnie nurtuje. Czy przez wizyte połoznej środowiskowej mogę stracić dziecko? pytam bo u mnie w domu jest teraz generalny remont, w wyniku którego nie mam w domu wody ani centralnego. ogrzewam 2 pokoje piecem kaflowym, pokoje są oddzielone od reszty domu zasłoną z koca. przedpokuj mam nieotynkowany, w kuchni nie mam kafelek. łazienka jest otynkowana tylko w 3/4. wode mam tylko w kuchni toretycznie bo w praktyce to odpływ nie jest zrobiony wiec nie moge jej uzywać. mieszkam na podwórku na którymstoją 2 domy. w jednym mieskzam ja z mężem w drugim moi rodzice i to u nich kompiemy się z męzem i myjemy naczynia. zwyczajnie zabrakło nam funduszy na skonczenie remontu a do porodu został mi miesiąc... strasznie się boję, że przez te warunki mieszkaniowe zabiorą mi dzidziusia.... poradzcie mi cos proszę... :(