Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co myslec i sie boje

ciaza silny stres i nagly zanik bolu brzucha

Polecane posty

Gość nie wiem co myslec i sie boje

Witajcie, Jestem w 10 tc. na samym poczatku czulam lekkie bole brzucha jednak wiem, ze to normalne ponoc. Pare dni temu przezylam bardzo silny stres wraz z tym, ze spac nie moglam. rano sie obudzilam (po leciutkim snie) przerazona i rozbita. Niby wszystko okey, ale tych boli takich na poczatku juz nie czuje. I to mnie przeraza czy przypadkiem cos sie nie stalo. nie mam plamien, piersi mam bolesne, innych objawow w sumie nie mam ale nie mialam tez ich i na poczatku ciazy, w piatek ide do lekarza, ale tylko pokazac wyniki krwi bez USG. USG bede miec za jakis miesiac. Sluchajcie, co mam robic? zastanawiam sie czy nie poprosic o USG juz w piatek, choc watpie by sie lekarz zgodzil bo mialam robione niecale 2 tyg temu. A moze zyc tak miesiac i wtedy zobaczyc jak sie rozwinie sytuacja? jesli mialoby cos nastapic to zaczne krwawic chyba. napiszcie co sadzicie?

Gość gagusior
spokojnie to normalne poprostu zarodek sie juz zagniezdzil tam gdzie powinien i dlatego bol ustapil jak niemasz innych niepopojacych objawow to jest ok bez nerowo i stresow bedzie dobrze ale o ysg mozesz juz poprosic lekarza ja mialam pierwsze usg w 8 tygodniu a obecnie jestem w 24 tyg uda sie napweno pozdrawiam

Gość nie wiem co myslec
Dzieki za pocieszajaca odpowiedz. Pierwsze USG mialam w 8 tc i oczywiscie pokazalo ladne serduszko. teraz jest 10 tc no i w piatek mam spotkanie z ginem (tzn wizyte), ale ma byc bez USG, mam pokazac tylko wyniki badan krwi co robilam miedzyczasie. zobaczymy na ile on bedzie mogl ze mna gadac, to postaram sie mu opowiedziec o mych obawach.

Gość nie wiem co myslec
A czy bez USG sa inne mozliwosci by dowiedziec sie, ze dzidzia zyje i ma sie dobrze?

Gość joojjjjj
powiedz o twoich obawach i poproś o usg - w dużych miastach lekarze robią usg co miesiąc kobiecie w ciąży a nie jak kiedyś że 3 razy na ciąże - jest wtedy większa kontrola nad przebiegiem ciąży itd - więc niema przeciwwskazań żeby zrobił i popatrzył no i uspokoił cię