Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

melanoma

Opiekun medyczny

Polecane posty

Gość gość
Robiłem szkołę policealna za fundusze europejskie...wszystko zdane nawet ceryfikat dali po angielsku tylko w calej europie nie ma takiego zawodu jak opiekun medyczny i jest problem z nostyfikacja dyplomu, na zachodzie szkola trwa 2 do 3 lat!!!

Gość gość
ja polecam medyczne kierunki tu www.dental.szczecin.pl :) naprawde fajna sprawa, moja znajoma konczy kierunek technik stomatolog :)

Poszukuję opiekuna medycznego na terenie Warszawy. Proszę o kontakt mailowy: helikonia@poczta.fm Małgorzata

Gość gość
Mam prośbę od marca zaczynam naukę na opiekuna medycznego jeżeli ktoś dysponował by notatkami i mógłby przesłać będę wdzięczna . Mój e-meil elaryz@onet.eu. Dziękuję za wszelkie informacje na temat tego kierunku , egzaminów itp. Pozdrawiam

Gość MariolaCz
Fajnie jest iśc do takiej szkoły i pozniej sie sprawdzać w roli opiekujna. Chociaz zawsze myslalam ze to takie proste. Zachorował mój tata i potrzebuje opieki kiedy jestem w pracy, zdecydowałam sie na pomoc opiekuna z Gold Care, przyjezdza do mojego taty, w godzinach o ktore go prosiłam, bardzo fajan sprawa, profesjonalna opieka mojego taty sorawia ze moge byc spokojna kiedy jestem w pracy. Teraz dopiero doceniłam prace taklich opiekunów, warto iść do takich szkół, ale trzeba miec do tego serce, tak jak opiekun którego obecnie wybrałam

Witam, od kilku lat jestem opiekunem medycznym w Niemczech. Jestem zadowolona z tej pracy. Od dwóch miesięcy współpracuję z firmą ATERIMA - MED z Krakowa i polecam tę firmę jeśli chodzi o wyjazdy opiekunów do pracy w Niemczech. Dobre warunki pracy i przyjemna współpraca z koordynatorami. Polecam. Anna

Gość gość
to jest to samo co salowa

Gość gość
Polecam zrobienie Opiekuna Medycznego w Delta Edukacja. Kierunek bezpłatny. Wysoki poziom nauczania i dużo zajęć praktycznych, co jest bardzo istotne.

Gość gość
Poszukujemy pielęgniarek/pielęgniarzy i opiekunów med. do Niemiec (Saksonia). W przypadku posiadania certyfikatu B-2 z niemieckiego oferujemy: zarobki od 1.800 euro brutto (pielęgniarka, opiekun med.). W przypadku braku znajomości języka zapewnimy możliwość douczenia na miejscu: umowa o pracę na okres kilku miesięcy w szpitalu i kurs niemieckiego (wynagrodzenie w tym czasie to ok. 1.000 euro plus mieszkanie na miejscu), po którym zostanie zawarta umowa już na odpowiadających wykształceniu warunkach finansowych. Prosimy o wysłanie aplikacji zawierających: - Cv - mile widziane po niemiecku - kopię dyplomu - ewent. kopię zaświadczenia o specjalizacji - informację o stopniu znajomości języka i w przypadku posiadania kopię certyfikatu - informację o preferowanej specjalności zatrudnienia lub dalszego kształcenia na adres: pracadlalekarzywniemczech@yahoo.com Emilia Deutsch Kancelaria prawna reprezentująca interesy kliniki/szpitala: Rechtsanwaltkanzlei Heiko Kosel M.A. Warthaer Dorfstraße 9 02694 Malschitz OT Wartha tel. 0049 - 152-02101164 lub 0049-0171-2825494 Mail: pracadlalekarzywniemczech@yahoo.com

Gość gość
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na 50h kurs – Opiekun medyczny! Kurs kończy się certyfikatem oraz zaświadczeniem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Miejsce zapisu: Katowice Plac Szewczyka 1, tel. 728-930-451, 882-178-310.

Gość gość
jako opiekun medyczny odwalasz brudną robotę za pielęgniarki

Gość gość
O boze, to chyba najgorsze co moze byc :D zupelnie nie rozumiem ludzi, ktorzy wybieraja taki zawod, kiedy dookola jest mnostwo tysiac razy lepszych, o lepszej placy(osoby z samym zawodem zarabiaja baardzo czesto wiecej niz magistrowie gownokierunkow, ktorymi rynek jest obecnie przesycony, bo maja zwyczajnie lepsza prace, nie musza isc do biedronki na kase, na telemarketera, czy na referenta do jakiejs instytucji panstwowej za najnizsza krajowa ;) ). A najlepsze jest p********ie ze "chce pomagac ludziom"- wiec wynos ich gowna i rzygi, zmieniaj pieluchy i sprzataj podlogi, wykonuj prace ktorych salowe, a juz tymbardziej pielegniarki nie chca sie podjac. Generalnie czytalam broszurki kursow(roczna "nauke" ciezko nazwac czyms innym), marketingowa paplanina wmawiajaca ci, ze wykonujac ten zawod jakkolwiek sie liczysz, a prawda jest taka, ze jestes nikim i wykonujesz najgorsza robote, zarabiajac najmniej ile sie da. Tak jak ktos pisal, jestes glownie na posylki pielegniarek, mozna powiedziec ze kiedy nie sprzatasz, jestes dla nich asystentka ;) czyli personel najnizszy ranga, nizej sie nie da. A za place jak przezyjesz od jednego do jednego to bedzie dobrze. Generalnie zawod zostal wymyslony dlatego, ze brakuje personelu medycznego- pielegniarek jest coraz mniej, a niedlugo nie bedzie wcale, bo niedawno wymyslili, ze trzeba miec STUDIA(!!!!) licencjackie zeby nia zostac(a nikt normalny nie bedzie robil wyzszego wyksztalcenia, zeby harowac za nic, chyba ze obowiazki pielegniarek przejmie taka opiekunka), salowych tez nie ma, a ktos musi taka robote wykonywac, najlepiej mlode naiwne dziewczynki, ktore chcialy isc na medycyne, ale nie zdaly matury :D chociaz one zazwyczaj ida teraz na te rozne kosmetykologie i te sprawy, i dobrze bo to milion razy lepszy wybor niz to. Generalnie nie polecam po stokroc. Jak ktos wciska p*****lamento ze "chce pomagac ludziom i ich kocha", to mi sie slabo robi, to po pierwsze, a po drugie, malo jest zawodow w ktorym mozna pomagac ludziom(co wcale nie jest takie super jak wam sie wydaje, teraz jestescie mlode, glupiutkie i naiwne, taka prawda, ale obiecuje ze tej pracy z ludzmi bedziecie jeszcze mialy dosyc :D )? Nie lepiej byc jakims technikiem? I nie mowie tutaj, zebyscie byly spawaczami, stolarzami, kierowcami, czy bron boze mechsnikami, 3/4 z was by mlotka nie utrzymala pewnie, o jezdzie samochodem innym niz toyota yaris nie wspomne, naprawianie go tymbardziej ale np. Technik farmacji? Zawod rangi o wiele wyzszej, o wiele lepiej platny(zazwyczaj, to zalezy od miejsca pracy), nikt toba nie pomiata raczej(chyba ze sie trafi na butna pania mgr ktora pozjadala wszystkie rozumy, ale rzadko sie to zdarza), tylko ze stazem ciezko, ale jak sie ma jakiekolwiek znajomosci w aptece to mozna sobie poradzic, bo apteki sa na kazdym rogu i mimo ze technikow jest duzo, to rynek sie jeszcze nimi nie przesycil, w przeciwienstwie do absolwentow szkol wyzszych typu psycholodzy lub pedagodzy, dla ktorych nie ma pracy zupelnie, zadnej. Ewentualnie juz te kosmetyki, czy jakies tam spa. Technika masazysty nie polecam, bo ostatnio kierunek super modny i kazdy kto nie poszedl na studia, albo jest absollwentem gownokierunku i nie ma co robic, idzie wlasnie na to, a masazystow wcale tak wielu nie potrzeba, ludzie wcale masowo z takich uslug nie korzystaja, gabinetow jest mnostwo, ale sa zamykane albo wykonuja w wiekszosci inne uslugi. Lepiej juz byc ta pania kosmetyczka, czy wizazystka, wiekszosc z was pewnie lubi sie taplac w mazidlach czy robic pazurki, wiec to polecam, gabinet zawsze mozna otworzyc. Widzialam sluchaczki tego typu kierunkow, w wiekszosci lalunie, ktore wcale nie wygladaly jakby potrzebowaly kursu z nakladania tapety, wiec jak ktos sie interesuje to zakladam ze nauki nie ma w ogole :D Tzn. Ja tylko radze. Nie jestem pielegniarka hejtujaca dlatego, ze ktos mi "zabiera prace", nie jestem mechanikiem, ani niedoszla studentka gownokierunku typu socjologia :D znam obecny rynek pracy, i jestem bardzo zawiedziona mlodymi ludzmi, smutna ze przez swoja naiwnosc w wiekszosci beda bezrobotni(chodzi glownie o studentow, pukam sie w czolo, jak widze ile osob studiuje turystyke i rekreacje, ekonomie, zarzadzania, marketingi, politologie, pedagogike, bo mysla ze papierek z byle czego im cokolwiek da...), a ci co wola zawod wybieraja najgorszy z mozliwych :D widzialam prace opiekunki, opisalam jak to wyglada, to praktycznie to samo co salowa(ale wiadomo, ze teraz nawet zeby sprzatac gowna trzeba miec wyksztalcenie i tytul zawodowy, jak nie naukowy, wiec wiecie... To jest absurd, ze zeby byc opiekunka trzeba miec ukonczona szkole na kierunku xD i miech nikt nie pieprzy ze do tego trzeba jakichs umiejetnosci: nie trzeba. Opiekunka nigdy nie moze zrobic zastrzyku, czy wymienic wenflonu np., albo nawet podlaczyc do kroplowki.. Aha, asystentki czy tam higienistki stomatologicznej tez nie polecam - jedyny benefit jest taki, ze mozecie dawac d**y lekarzowi(tylko ostrzegam, pan doktor brzydkiej raczej nie dotknie ;) ), ale malo za to dostaniecie. a jak przyjdzie jakis inny to pierwsze pytanie to zazwyczaj "pruje sie, czy trzeba z nia chodzic?" Wiec najczesciej nie tylko z jednym. A jak nie bedziecie chcialy, to raczej was wywala, bo bedziecie bezuzyteczne, inna zawsze sie znajdzie :D Opiekunki medycznej nikt nie wydyma, wiec jak jestescie z tych co najpierw laza pol nago, a pozniej oskarzaja o gwatl, albo nie daja sie w******** to pewnie byscie sobie poradzily, ale tak czy inaczej nie polecam

Gość Malo ktory chlop zalicza
O boze, to chyba najgorsze co moze byc :D zupelnie nie rozumiem ludzi, ktorzy wybieraja taki zawod, kiedy dookola jest mnostwo tysiac razy lepszych, o lepszej placy(osoby z samym zawodem zarabiaja baardzo czesto wiecej niz magistrowie gownokierunkow, ktorymi rynek jest obecnie przesycony, bo maja zwyczajnie lepsza prace, nie musza isc do biedronki na kase, na telemarketera, czy na referenta do jakiejs instytucji panstwowej za najnizsza krajowa ;) ). A najlepsze jest p********ie ze "chce pomagac ludziom"- wiec wynos ich gowna i rzygi, zmieniaj pieluchy i sprzataj podlogi, wykonuj prace ktorych salowe, a juz tymbardziej pielegniarki nie chca sie podjac. Generalnie czytalam broszurki kursow(roczna "nauke" ciezko nazwac czyms innym), marketingowa paplanina wmawiajaca ci, ze wykonujac ten zawod jakkolwiek sie liczysz, a prawda jest taka, ze jestes nikim i wykonujesz najgorsza robote, zarabiajac najmniej ile sie da. Tak jak ktos pisal, jestes glownie na posylki pielegniarek, mozna powiedziec ze kiedy nie sprzatasz, jestes dla nich asystentka ;) czyli personel najnizszy ranga, nizej sie nie da. A za place jak przezyjesz od jednego do jednego to bedzie dobrze. Generalnie zawod zostal wymyslony dlatego, ze brakuje personelu medycznego- pielegniarek jest coraz mniej, a niedlugo nie bedzie wcale, bo niedawno wymyslili, ze trzeba miec STUDIA(!!!!) licencjackie zeby nia zostac(a nikt normalny nie bedzie robil wyzszego wyksztalcenia, zeby harowac za nic, chyba ze obowiazki pielegniarek przejmie taka opiekunka), salowych tez nie ma, a ktos musi taka robote wykonywac, najlepiej mlode naiwne dziewczynki, ktore chcialy isc na medycyne, ale nie zdaly matury :D chociaz one zazwyczaj ida teraz na te rozne kosmetykologie i te sprawy, i dobrze bo to milion razy lepszy wybor niz to. Generalnie nie polecam po stokroc. Jak ktos wciska p*****lamento ze "chce pomagac ludziom i ich kocha", to mi sie slabo robi, to po pierwsze, a po drugie, malo jest zawodow w ktorym mozna pomagac ludziom(co wcale nie jest takie super jak wam sie wydaje, teraz jestescie mlode, glupiutkie i naiwne, taka prawda, ale obiecuje ze tej pracy z ludzmi bedziecie jeszcze mialy dosyc :D )? Nie lepiej byc jakims technikiem? I nie mowie tutaj, zebyscie byly spawaczami, stolarzami, kierowcami, czy bron boze mechsnikami, 3/4 z was by mlotka nie utrzymala pewnie, o jezdzie samochodem innym niz toyota yaris nie wspomne, naprawianie go tymbardziej ale np. Technik farmacji? Zawod rangi o wiele wyzszej, o wiele lepiej platny(zazwyczaj, to zalezy od miejsca pracy), nikt toba nie pomiata raczej(chyba ze sie trafi na butna pania mgr ktora pozjadala wszystkie rozumy, ale rzadko sie to zdarza), tylko ze stazem ciezko, ale jak sie ma jakiekolwiek znajomosci w aptece to mozna sobie poradzic, bo apteki sa na kazdym rogu i mimo ze technikow jest duzo, to rynek sie jeszcze nimi nie przesycil, w przeciwienstwie do absolwentow szkol wyzszych typu psycholodzy lub pedagodzy, dla ktorych nie ma pracy zupelnie, zadnej. Ewentualnie juz te kosmetyki, czy jakies tam spa. Technika masazysty nie polecam, bo ostatnio kierunek super modny i kazdy kto nie poszedl na studia, albo jest absollwentem gownokierunku i nie ma co robic, idzie wlasnie na to, a masazystow wcale tak wielu nie potrzeba, ludzie wcale masowo z takich uslug nie korzystaja, gabinetow jest mnostwo, ale sa zamykane albo wykonuja w wiekszosci inne uslugi. Lepiej juz byc ta pania kosmetyczka, czy wizazystka, wiekszosc z was pewnie lubi sie taplac w mazidlach czy robic pazurki, wiec to polecam, gabinet zawsze mozna otworzyc. Widzialam sluchaczki tego typu kierunkow, w wiekszosci lalunie, ktore wcale nie wygladaly jakby potrzebowaly kursu z nakladania tapety, wiec jak ktos sie interesuje to zakladam ze nauki nie ma w ogole :D Tzn. Ja tylko radze. Nie jestem pielegniarka hejtujaca dlatego, ze ktos mi "zabiera prace", nie jestem mechanikiem, ani niedoszla studentka gownokierunku typu socjologia :D znam obecny rynek pracy, i jestem bardzo zawiedziona mlodymi ludzmi, smutna ze przez swoja naiwnosc w wiekszosci beda bezrobotni(chodzi glownie o studentow, pukam sie w czolo, jak widze ile osob studiuje turystyke i rekreacje, ekonomie, zarzadzania, marketingi, politologie, pedagogike, bo mysla ze papierek z byle czego im cokolwiek da...), a ci co wola zawod wybieraja najgorszy z mozliwych :D widzialam prace opiekunki, opisalam jak to wyglada, to praktycznie to samo co salowa(ale wiadomo, ze teraz nawet zeby sprzatac gowna trzeba miec wyksztalcenie i tytul zawodowy, jak nie naukowy, wiec wiecie... To jest absurd, ze zeby byc opiekunka trzeba miec ukonczona szkole na kierunku xD i miech nikt nie pieprzy ze do tego trzeba jakichs umiejetnosci: nie trzeba. Opiekunka nigdy nie moze zrobic zastrzyku, czy wymienic wenflonu np., albo nawet podlaczyc do kroplowki.. Aha, asystentki czy tam higienistki stomatologicznej tez nie polecam - jedyny benefit jest taki, ze mozecie dawac d**y lekarzowi(tylko ostrzegam, pan doktor brzydkiej raczej nie dotknie ;) ), ale malo za to dostaniecie. a jak przyjdzie jakis inny to pierwsze pytanie to zazwyczaj "pruje sie, czy trzeba z nia chodzic?" Wiec najczesciej nie tylko z jednym. A jak nie bedziecie chcialy, to raczej was wywala, bo bedziecie bezuzyteczne, inna zawsze sie znajdzie :D Opiekunki medycznej nikt nie wydyma, wiec jak jestescie z tych co najpierw laza pol nago, a pozniej oskarzaja o gwatl, albo nie daja sie w******** to pewnie byscie sobie poradzily, ale tak czy inaczej nie polecam

Gość Marsliusse
A tak o do tego p********ia o materializmie, egoizmie i ze pieniadze sie nie licza: ciekawe. To pracujcie jako wolontariusze, mysle ze nikt nie bedzie plakal, jak mu powiecie ze nie chcecie pieniedzy za opieke :D ciekawe czy ta wasza empatia i dobroc w stosunku do tych starych ludzi oplaci wam mieszkanie, czy zaplaci za zakupy xDD tez pracuje w zawodzie medycznym, nie mam zadnej empatii, powiem wiecej : nie zastanawiam sie kto cierpi a kto nie, w d***e to mam. Bo gdybym nie miala, to juz dawno zwariowalabym, wy tez to zrobicie predzej czy pozniej. To gowno prawda, ze do takich zawodow trzeba empatii - wrecz przeciwnie, trzeba silnej psychiki, tak zeby nie sfiksowac patrzac na tych wszystkich ludzi. Jestescie takimi super dobrymi, idealnymi panienkami, ktore wspolczuja? Powodzenia, po jakims czasie wynoszenia gowien wyladujecie w psychiatryku raczej ;) a wolontariat polecam, nie bedziecie miec wyrzutow sumienia, ze ktos wam placi za pomoc xD Jak mozna byc tak durnym? Nie mam pojecia

Gość Sonja7
Srutututu majtki z drutu. Rece opadaja, gdy czytam takie agresywne komentarze, czy taka jedna z druga osoba ma zdrowych rodzicow czy dziadkow czy moze jestescie juz sierotami i macie po 30 kilka lat, ze piszecie takie rzeczy? Empatia to inaczej wspolodczuwanie bolu drugiej osoby, ktora latwo pomylic z altruizmem, bezinteresownoscia. 10 lat pracuje jako OM na normalnej umowie i tylko humorzaste pielegniarki daja sie we znaki, a chory jak to chory, podniesie cisnienie, ale nie mozna sie na niego gniewac. Tak, jestem empatka, ale i altruistka, teraz to tak rzadkie jak jednorozec

Gość gość
proszę o przesłanie notatek jeśli ktoś ma.. z góry bardzo dziękuję :) annamaj85@vp.pl

Gość gość
Mam pytanie ile godzin dziennie pracuje opiekun w szpitalu?

Gość gość
Do jakiej szkoły warto iść w Krakowie? Ktoś uczęszczał do TEB Edukacja ?

Gość gość
Witam . Uczę się jako opiekun medyczny . Mam pytanie czy dodatkowo można zrobić jakiś kurs robienia zastrzyków?czy po studium medycznym można iść na studia bez matury?

Gość gość
Co za zjadliwość płynie z wcześniejszych wypowiedzi. Bzdety się wypisuje nie wiedząc co życie przyniesie. "Widzieć" a pracować to dwie różne sprawy. Zobaczymy jakie będą mieć nastawienie niektóre osoby na starość czy jeśli ulegną poważnemu wypadkowi bądź innemu nieszczęściu. Zniedołężniali, schorowani (pozostawieni sami sobie) zapewne będą chcieli mieć takiego opiekuna przy sobie by nakarmił i by przewinął zacne cztery litery aby w brudzie się nie tarzali. Każda praca ma swoje wady jak i zalety i nikt nie karze nikomu wykonywać takiej czy owakiej pracy. Społeczeństwo się starzeje i coraz bardziej będą potrzebni opiekunowie czy to do pracy w placówkach medycznych czy do pracy z osobami prywatnymi. Prawda jest taka że każdy z nas będzie wymagał pomocy w czynnościach życia codziennego i będzie szczęściem jeśli taką pomoc uzyska od zabieganej, często mieszkającej za granicami Polski rodziny. Dlatego też jestem zdania ze nie należy krytykować żadnej pracy, w tym i OPIEKUNA MEDYCZNEGO :) Opiekun medyczny dba nie tylko o komfort fizyczny ale i psychiczny pacjenta/klienta. Podnosi na duchu i motywuje, sprawia ze taka osoba czuje się potrzebna i że nie jest samotna. Opiekun medyczny wyraża empatię oraz szacunek dla drugiej osoby. Życzę miłego dnia i udanego roku :)

Gość gość
Witam. Czy ma ktoś notatki na kierunek opiekun medyczny? Jak ktoś ma możliwość proszę o wsparcie ewelina.a2@wp.pl

Gość gośćzdzislaw
Jak zrobić na biednym? , wmówić mu by zapłacił za szkolenie ktore doprowadzi go do dobrobytu 1200zl tyle w polsce dostanie OM po kursie który nic nie daje po za wynoszeniem g****a a za granica to pielęgniarki obstawiaja większość domów opieki itp. bo mają uprawnienia, są wyjątki jak ktoś ma znajomości i u wujka w prywatnej klinice dorabia i papierka jako podkładki potrzebuje Zobaczcie ile reklam jest w tym wątku Bo szkoły żyją z naiwnych kursantów

Gość gość
Nie wiem co gorsze. 2100 brutto i odpowiedzialność za życie i zdrowie pacjenta, wysłuchiwanie od amdinistracji, lekarzy i nawet salowych czy praca za 1700 brutto jako salowa/opiekunka medyczna i nie przejmowac sie prokuraturą xD

Gość gość
Teraz zawody medyczne są w cenie, bo Europa ma społeczeństwo starzejące się. Ja też kształciłam się w zawodzie opiekuna medycznego i bez trudu znalazłam prace, zarówno w swojej miejscowości, jak na Zachodzie. Jeśli myślicie o wykonywaniu tego typu zawodu, to na pewno warto podjąć naukę w policealnym studium medycznym w Szczecinie http://www.dental.szczecin.pl/. Mają wysoką zdawalność egzaminów zawodowych i dobrą kadrę.

Gość gość
we wrocławiu można się uczyć za darmo na kierunku w medycznej szkole plus edukacja. trwa on tylko rok. jest zupelnie za darmo. jak zda sie egzamin zawodowy to masz w rok zdobyty zawód opiekun medyczny. chodzimy z koleżanka i jesteśmy bardzo zadowolone.

Gość gość
czy jest na tym forum jakas opiekunka, która założyła wlasną działalność? jak to wygląda czy to jest opłacalne?