Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikop

urodzłam w 5 tym miesiącu

Polecane posty

Gość saleminka8
podnoszeeeeeeeeeeeeeeeeeee racja,ja bym nie miała czasu na siadanie do kompa,a do domu przecież może autorka wpadać,niech odpocznie,zje coś i się wyśpi,lekarze wiedzą co robią,ale... pełno jest prowokacji i ciężko czasami wyczuć kto zmyśla a kto nie,raz na pewnym forum przeczytałam smutną historię,wszyscy współczuli pewnej dziewczynie która kilka tygodni była w szpitalu na podtrzymaniu,aż wpadła z tekstem,że "zrobili jej cesarke w 32 tygodniu by nie musiała czekać do końca ciąży w szpitalu" bezsens jak ch.. nie wiem po co wogóle te prowokacje ktoś wymyśla,ale kafe..bije wszelkie rekordy

Gość podnoszeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Jak moj synek mial miesiac wyladowal w szpitalu bo mial wysoka goraczke i to byly tylko badania,a ja na krok nie odstepowalam go,nawet w nocy ciagle czuwalam...

Ale takie dziecko w szpitalu moze byc nawet 3-4 miesiace i co ona ma nie jesc , nie myc sie, nie spac....opanujcie sie. Wykańczaniem siebie nie pomoze dziecku.

Gość kobieta seerduszko
Ja urodziłam synka w 30 tc z waga 1570, nie było mowy o karmieniu piersią bo zaraz po porodzie zostałam wprowadzona w spiączke farmakologiczna na 10 dni.Synka zobaczyłam pierwszy raz dwa tygodnie po urodzeniu i pamiętam , że bardzo chciałąm karmić piersię -kazałam męzowi przywieźć laktator itd. lekarze nic nie komentowali nie mówili , dopiero po jakimś czasie okazało sie , że pokarm został u mnie spalony a kobitki , które przynosiły mleczko na oddział wcześniaków i zostawiały - mleko to nie było podawane dzieciom. Większość kruszynek ma założona sondę i dostaje specjalne mieszanki .

Gość saleminka8
poprzedniczko,ale nie każdy człowiek jest taki sam i nie każdy postąpi jak Ty ;) Ja też bym nie odstąpiła dziecka na krok,jestem w 2 ciąży,poprzednia ciaża zakończyła się u mnie zabiegiem i w obecnej ciąży nie było dnia w którym bym nie martwiła się o dziecko,nawet teraz nie jestem spokojna nawet gdy termin porodu mam już na 24.10

Gość saleminka8
do podnoszeeeeeeeeeeee poprzednia wypowiedź

Gość saleminka8
mikop a to było cięcie cesarskie czy naturalny poród ? ile rodziłaś

Moja znajoma urodziła chyba na koniec 6go mies. nie pamiętam dokładnie, ale dziecko ważyło 600gram. Miała bardzo małe szanse na przeżycie... Na początku karmili Ją przez pępek, bo takie maleństwo nie miało jeszcze odruchu ssania i w ogóle było za małe na mleko matki... dopiero po ok 2 mies powoli zaczynała jeść mleko z jakimś wspomagaczem. Teraz ma ponad pół roku i wszystko jest ok :))

Gość oleandriaaaaaaaaaaaa
Hej, da radę!! Ja urodziłam zbyt wcześnie i miałam 2 pkt. A teraz jestem 22 letnią, zdrową jak koń babeczką i piłam od urodzenia mleko sztuczne (nie z piersi bo mamcia nie miała) do tego mam poroniła w 5 msc mojego bliźniaka a ja jednak zyję i mam się dobrze. Z Twoją dzidzią też tak będzie:)

Gość przeczytajcie to.........
autorka wyraznie napisala ze sciaga pokarm i zawozi do szpitala . a tu jej wypowiedz "mikop wiem ze sie martwicie wróciłam dopiero ze szpitala Nie wiem kim jest Jania ale chyba nie ma serca ze tak pisze d nas walczących mam.Nie wiem kim jest Abraja ale wdze ze walczy ze złem i dzekuje jej za to Mój synek ma sie coraz lepiej,przeszedł prześwietlene głowy,które nie wykazalo nieprawidłwości,ja codziennie scagam mleko i zawoże do szptala,doszłam juz do 3 porcji po 30 ml pompuje ile sie da lekarze mwia ze jak na raze jest ok jutro kolejne przeswietlenie dziekuje wam mamy ze jestescie ze mna Bardzo was potrzebuje w tzch ciezkich chwilach wzbralam kafeterie chociaz bardzo sie obawialam takch wpisw jak tej Jani ale widze ze dbrzy ludzie tez tu sa "

Gość przeczytajcie to.........
autorka napisala to 15:13 sprawdzcie jesli nie wierzycie coprawda nie napisala ze dziecko karmione jest tym mlekiem - wiec po jaka cholere je tam zawozi prowokacja !

Gość podnoszeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Wiem,ze dziecko moze bardzo dlugo lezec w szpitalu,i nie jest mozliwe,zeby matka byla np 3miesiace non stop przy jego lozku,ale ona napisala pierwszego posta 5dni po urodzniu,sory,ale dla mnie to jest bardzo dziwne......I od razu najwazniejsza dla niej laktacja Ehhhh mam nadzieje,ze sie mylimy dziewczyny i ,ze to nie jest prowokacja....

Gość po co autorka ..........
sciaga swoj pokarm i zawozi go do szpitala - przeciez wczesniak urodzony w 5 mcu moze byc karmiony wylacznie pozajeliotowo czyli dozylnie ( na pewno nie moze byc karmiony mlekiem matki ) prowokacja

ale jesteście dziwne moja sasiadka ma podobny problem...ba rzekłabym identyczny i tez zawozi mleko do szpitala mimo ze nie karmi a po co? otóz trzeba miec troche mózgu zeby to pojac...mleko jest zamrażane bo tak małe dziecko nawet karmione pozajelitowo otrzymuje z tym czym czym je karmia 2 ml mleka...jezu paranoja na tej kafeterii to wszyscy widza tylko prowokacje bo sami je tworza apotem sie dziwia ze jak kto cos powaznie pisze to zaraz nikt mu nie wierzy a ja wczoraj z racji mojego pobytu w tym samym kraju zadzwoniłam do naszej mamuski i wypytałam o co kaman i wiecie co mi podała nazwisko połoznej w tym szpitalu co rodziła,a poniewaz tez tam rodziłam wiec pisze prawde ze wogóle ma dziecko jak bedziecie dalej dociekac to zadzwonie i zapytam wy osle łaki niedowiarkowe jak sie to dziecko czuje zeby utrzec wam te wscibskie nosy wy okrutnice bez serca niech mi kto pokaze gdzie autorka siedzi przy kompie...to ze napisze raz na 2 dni co z dzieckiem to zaraz siedzi? nie wtykajcie nosa gdzie nie macie uwziełyscie siepisze do tych co szerza ze to podszyw wstydzcie sie nie macie pjecia jak wyglada ani pielegnacja wczesniaka tu za granica ani obyczaje szpitalne...zal mi was

Gość moze i jest prowokacja
..ale wcale nie musi,moj synek w 31tc byl karmiony b.dlugo przez sonde,i strasznie malymi ilosciami pokarmu,bo nie przyswajal Ona pisze ze mieszka w Szkocji,wiec do cholery z kim ma o tym rozmawiac??? trzeba byc emigrantem,zeby wiedziec jak malo innych,tymbardziej rodakow interesuje cokolwiek poza ich wlasnym czubkiem nosa...no chyba zeby obgadac,to jedyna forma rozrywki. Analizujecie kazde slowo,a tak tez nie mozna,ludzie czesto nie potrafia pisac stylistycznie,a tymbardziej w stresie. Jesli to prowokacja,to smutne ze ktos sie w ten sposob bawi,ale taki jest wlasnie internet,mozna kazda bzdure wymyslic,i nigdy nie masz gwarancji co jest prawda,a co nie.

i jeszcze a propos dowozenia mleka tu w Wielkiej Brytanii lekarze zachecaja i wręcz zalecaja odciaganie mleka nawet jesli kobieta nie karmi po to zżeby po wyjsciu dziecka ze szpitala miały poprostu rozruszana laktacje...nawet kobiety które adoptuja ałe dzieci -nwordki sa pobudzane do laktacji ze swietnymi wynikami To nie Polska ze jak nie mozesz od poczatku karmic to nikt ci nie pomoże ani nie pokaze i martw sie sama Specjlnie wyszkolne kobiety pokazuja do znudzenia,przychodza do domu siedza godzinami az załapiesz co i jak.Nikt nie pali mleka tylko co najwyzej ddawane sa do banku mleka Cywilizacja...

mam nadzieję abraja, ze w końcu dzieki Twoim słowom przestana tu dziewczyny szukać we wszystkim prowokacji. Jezeli nie macie wszystkie ochoty wspierac mikopa, to po cholere tu włazicie? czytam ten straszny topik od poczatku, ale to co zaczeło się tu dziać przechodzi ludzkie pojęcie! {kwiatek] mikop dużo siły życzę:) i trzymam kciuki.

Gość klocilabym sie...
z teza ze ogolnie WYSPY i opieka medyczna tam to cywilizacja....moj ojciec jest lekarzem i ma mnostwo pacjentow,zyjacych w UK,generalnie jest jedna zasada,ze jesli jest cos powazniejszego niz skaleczenie lub zlamanie...to szukaj fachowej pomocy w Polsce.Nikt mi nie wmowi ze Pakistanski szaman jest specjalista...chyba Al-kaidy.Tak naprawde potrzeba wiele szczescia,zeby potraktowal ktos p[owaznie twoj problem i zeby nie ugrzeznac w poczekalni na wiele godzin a potem z panadolem wrocic spowrotem do domu...ach i nie wspomnialam o rachunku 100 euro,jesli nie masz medical karty

do kłociłabym sie widzisz rasistowskie pdejscie do Pakistańskiego szamana pokazuje ze jestes uprzedzona ja tu mieszkam 3 lata i nie wiem gdzie ty chodzisz d lakarza ale u mnie jest super i moi lekarze to własnie pakistańscy szamani lub hindusi na latajacym dywanie.... podałabym wam maila lub nr tel do mikop ale musze zapytac wieczorkiem ja czy pozwala a teraz ide na spacerek z moim dzieckiem bo sie pogoda zrobiła a on po chrobie musi sie dotleniac ;) pozdrawiam bede wieczorkiem

Gość jak widac co niektorzy
sa tu wszechwiedzący tak jak abraja

Gość karolcia JP24
Do Ojciec Rydzyk ; ty kretynie albo kretynko !!! to ciebie nie powinna była matka urodzić , zejdz z tego forum bo chrzanis tak że gdybym cie spotkała w realu zdrowo byś oberwał(a) . Jak mozna matce dziecka ktora walczy kazdego dnia o zycie wczesniaka napisać że takich dzieci sie nie ratuje !!!!!! Trzymaam mocno kciuki za Dzielną mamusie i maleństwo :) pozdrawiam

Gość karolcia JP24
widze że sami lekarze na tym forum siedzą !!!!!! moze by sie tak najpierw dokształcić poczytać coś na ten temat a potem zabierać głos !!! i to kobiety juz widze jakie musza byc z was "matki" skoro drugiej kobiety zrozumieć nie potraficie :(

Gość saleminka8
a czy to w ogóle realne by mieć mleko w 5 miesiącu takie które jest odżywcze? myśle,że nie...ono chyba też potrzebuje czasu by być w pełni odżywcze czy jak to inaczej nazwać,u mnie mleko się pojawiło właśnie w 23 tygodniu,ale kropelkami wyciekało,co prawda jestem nadal w ciąży i przybywa go,bo coraz więcej go wycieka :P ale czy w 23 tygodniu ciąży,piersi mogą produkować mleko tak jak już wspomniałam w pełni odżywcze...jeśli autorka wozi to mleko do szpitala tak jak napisała,to po co na forum pytała jak spowodować by było go więcej,w szpitalu nie powiedzieli... śmieszne

Gość saleminka8
karolcia JP24 nie unoś się,sa pewne niejasności i dlatego

Gość saleminka nie wymyslaj
bo mi nie dobrze. W pelni odzywcze mleko, nie w pleni odzywcze mleko, nie wpleni odzywcze gowno. Ekspertka sie od mleka znalazla bo 6 miesiecy w ciazy jest. Brawo!!!

Gość oflskfsfsfsgsgsgs
saleminka8: natura tak to wymyśliła, że jak rodzimy wcześniaka to mleko mamy pod jego potrzeby. Skład się zmienia i inne mleko będzie dla donoszonego dziecka. To co Ci wycieka, to tylko drobinki mleka, jakbyś urodziła to by się zmieniło. Jak chcesz się zgłębić w temat to poszukaj jakiegoś doradcy laktacyjnego.

Gość sfsgsgsgsgsgsg
w szpitalu nie zawsze mówią jak pobudzić laktacje, moja znajoma usłyszała: odciągać i mrozic, oby się przydało. I przydało się po jakimś czasie zaczeli dawać sonda w ml.

Gość coooooooooooo
ale wy jesteście PORYTE !!!!!!!!!!!! Moja córka też leżała w szpitalu i była karmiona sondą i też woziłam pokarm i mamy wcześniaków, które tam leżały - też woziły pokarm !! i dzieciom go podawano. Nie wiem jak, ale podawano właśnie pokarm matki więc nie pier*dolcie głupot !! Jedna napisała bzdure i inne powatarzają jak małpy, że prowokacja itp :o Wariatki - które wszędzie doszukują się sensacji. Nie wiem co za debilka opisywała by takie rzeczy dla jaj...... Zamiast jej współczuć i modlić się za nią i jej malucha węszycie jak te HIENY !!!!!!!!!!!!!!!!!! ŻAL MI WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

moje drogie mikop juz nie wróci na forum własnie dstałam sms chyba nie musze pisać...;(