Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem zmartwiona

Jestem zmartwiona bo jestem po terminie

Polecane posty

Gość Jestem zmartwiona

I czy ktos tez tak ma ? MIalam rodzic 29 a tu juz 3 i nic. Napiszcie cos bo sie boje

mozesz nawet tydzien i dluzej jeszcze czekac na porod - lekarz bedzie to kontrolowal

chyba nie spodziewałaś się, że urodzisz właśnie 29 :) Ja urodziłam 5 dni po - to czekanie mnie dobijało, ale nikt nie ma na to wpływu, więc trzeba poprostu uzbroić się w cierpliwość.

Gość urodziłam 9 dni
po terminie

Gość miałam termin na 30 czerwca
urodziłam 6 lipca :)

Gość hej nie ma co
Hej Nie ma co sie martwic. Termin porodu to zawsze tylko data przyblizona. Normalne jest urodzic +/- do 2 tyg. od daty terminu (38-42 tydzien ciazy) - i jest to porodem "w terminie". Nie ma co sie martwic, choc samo czekanie dobija...Ja dwojke dzieciakow urodzilam po terminie - jedno 2 dni, drugie 9 dni po. Lepiej sobie to tlumaczyc, ze dzidziusiowi dobrze u mamusi i nie spieszy mu sie z wyjsciem ;)

zgadzam się... 2 tyg w tą czy drugą stronę to poród w terminie... ja urodziłam 4 dni po :-)

Gość Jestem zmartwiona
Dzieki kobitki

Gość krowa na rolkach
ale rodząc po terminie rodzi się juz więszy dzieciak, więcej masy ma. lepiej urodzic nieco wczesniej kiedy masa jest mniejsza. dziecko w brzuszku z tygodnia na tydzień staje się tłuściejszy, większy, grubszy...

Cześc Ja też przeterminowana..Termin miałam na 31.08, a tu nadal cisza. Do szpitala mam się zgłosic w poniedziałek, ale mam nadzieją że moja córeczka jednak sama zdecyduje się wyjśc.. Też sie martwię..

Ja urodzilam 15 dni po terminie. I nie prawda ze rodzi sie wieksze dziecko..to akurat ma g..d o tego... Jak bylam pod kroplowka urodzila laska tydzien przed terminem dziecko 4700 i 62 a ja 15 dni po i maly mial 3230 i 54 cm i???????? ze mna na sali lezala dziewczyna dwa tygodnie przed urodzila a maly mialm 3500 troche glupie myslenie ze po terminie to wieksze.. A i tak na mnie kroplowki nie podzialalay i mialam cc w kocncu bo malemu tetno zaczelo uciekac.. Wiekszym zmartwieniem jest nie waga a to czy dziecko zdrowe, czy wody nie sa zielone itp itd bo waga to akurat nie od terminu zalezy

Gość ja też jestem po
i też się wybieram w poniedziałek do szpitala. pierwsze dziecko urodziłam 13 dni po terminie. ważne są ruchy dziecka. ja liczę 3 razy dzienne przez godzinę i zapisuję.

Gość Jestem zmartwiona
Ja mam jutro wizyte. Kurcze nie wiem juz sie nie moge doczekac. A wogole to boli mnie krocze nie wiem czy to ma cos wspolnego z moim stanem. Ech baby to maja przerabane

imili86 :D oczywiscie ze dziecko sie rodzi po terminie wieksze niz przed terminem bo ma wiecej czasu zeby rosnac, a roznice pomiedzy dzieciaczkami nic do tego nie maja bo kazde dziecko jest inne chyba nie zrozumialas o co chodzi krowie na rolkach ;)

Witam Ja nadal w dwupaku. Czwarty dzień po terminie. Wczoraj byłam na cwiczeniach dla ciężarnych, myślałam że się coś rozhula, ale cisza. Zaraz zabieram się za sprzątanie :) A no i wczoraj położna mi mówiła o seksie, ale jakoś nie mam ochoty, też mnie krocze boli i w ogóle z takim brzuchem to żadna przyjemnośc.. Lekarz też kazał mi obserwowac ruchy dziecka, od tego jeszcze bardziej schizuję siedząc w domu, na kartce nie zapisuję, ale jak dłużej nic nie czuję to staram się pobudzic moją uparta córkę do aktywności :) U mnie nikt już nie wirzy chyba że urodzę do końca tygodnia, mąż sobie wziął dwa mecze do sędziowania w weekend (jest sędzią piłkarskim niższych rozgrywek), a na poniedziałek załatwił sobie połówkę urlopu żeby mnie zawieźc do szpitala, a moja siostra twiedzi że uodzę 9.09.2009, to podobno bardzo szczęśliwa data, już mi to tydzień temu mówiła, że było by fajnie, no to wykrakała. Aha, ja byłam przenoszona o tydzień więc jakieś tam zależności rodzinne mogą byc Ale się rozpisałam..A co u Was?