Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inez_9019

Nagośc na bloku operacyjnym

Polecane posty

Gość Inez_9019

Niedługo mam miec usunięcie woreczka żółciowego, będzie to moja pierwsza operacja i pobyt w szpitalu. Jestem strasznie nieśmiałą i wstydliwą osobom, koleżanka, która miała ten zabieg 3 miesiące temu powiedziała mi, że na sali operacyjnej musiała rozebrac sie do naga. Może dla innych wyda się to głupie, ale naprawdę przeraża mnie ta myśl, chciałabym wiedziec czy można miec na sobie chociaż majtki, np. te flizelinowe, które są bardziej sterylne??? A co się stanie jeśli dostane miesiączki przed operacją? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Gość na sale operacyjną
na pewno wejdziesz albo raczej zostaniesz wwieziona na wózku w koszuli a pod spodem niec nawet majtek, dopiero po podaniu znieczulenia lekarze tak wszystko zrobią tzn. rozbiorą Cię żebyś czuła się jak najmniej skrępowana, aprzed operacją radzę Ci wszystkie obawy z tym związane powiedzieć Twojemu lekarzowi

będziesz pookrywana chustami operacyjnymi, odsłonięte będzie tylko tzw. pole operacyjne, nie przejmuj się

Gość ababaab
Różne są zwyczaje w różnych szpitalach. Najlepiej idź do szpitala, w ktorym masz miec operację i zapytaj, czy będziesz mogla dostac sterylną koszulkę i miec majtki fizelinowe na sobie. Większosc chirurgow nie powinno robic problemow.