Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama synka.

moj synek zrobil taka dziwna rzecz

Polecane posty

Gość mama synka.

moj roczny synek czesto wklada sobie raczki do buzi tak gleboko ze az ma odruchy wymiotne. I to niezaleznie czy zabki ida czy juz nie. A dzis patrze i znowu sobie wklada te lapki, to ja mu je zabieralam i tak w kolko. W koncu wlozyl sobie tak gleboko ze az go cofnelo i po prostu zwymiotowal. Chyba mu sie to spodobalo bo po tym jeszcze bardziej zaczal wkladac. Kurcze, czy to normalne???Wasze dzieci tez tak maja??????chmmmm

Gość a moze malemu cos jest
moze ma np nadkwasote i zgage, i probuje sobie pomoc, nie wiem, ale nie wydaje mi sie by dziecku podobalo sie to ze wymiotuje

Pocieszające, że nie jesteś sama. Są dzieci, które tak robią. Siedząc na forum rówieśników córki czytałam niejednokrotnie o takich sytuacjach. Przejdzie z wiekiem, jak rączki się znudzą i zacznie interesować się stopami i innymi częściami ciała.

mój tez tak robil i za kazdym razem sie smiał i ja nie wiem o co z tym chodzi ale jak pzrestałam zwracac uwage to przestał tak robic

Gość fwfweffw
Moje dziecko jeszcze za małe na takie numery ale amiętam inne w rodzinie które jakby miało obsesję na punkcie wkładania rączek do buzi. Wkładało obie naraz aż do odruchu wymiotnego i wyglądało to jakby złośliwie chciało zrobić wrażenie na obserwatorze. Tylko wieku nie pamiętam, może z rok życia miało wtedy.

Gość mama synka.
no a jesli np ma ta zgage czy nadkwasote to jak to sprawdzic??? niewiem, ale moze i tak byc, bo ostatnio bardzo zle sypia w nocy. No ale w dzien nie przejawia jakos innych objawow tego...

Najlepiej jak przy wizycie u pediatry poruszysz ten temat, lekarz powienien obejrzec maluszka i moze da skierowanie na badania.

Gość moze robaki ma

Gość czyżby rósł
młody bulimik?:P

Gość mama synka.
acha, to czyli ze to nir jest raczej normalne???Akurat w poniedzialek ide do lekarza to zapytam, dzieki

Gość mama synka.
a co robaki maja do tego?

Gość glogowianka z głogowa
moja ma 14 miesiecy i tak robi odkad pamietam, poprostu grzebie sobie w buzi, wiem ze malej ida zabki bo ma juz ich 13 ale ona tak zawsze robila, nie ma zadnych chorob, rozwija sie dobrze, nie martw sie bo kolezanki synek tez tak robi, dzieci poprostu jak nie maja czegos w raczce beda ladowac place, spr dac mu cos raczke, powiedz ze to be, wyciagnij paluszki i daj zabawke jakas do gryzienia

Gość mama synka.
no ale twoja corcia robi to tez az do takiego stopnia ze wymiotuje???

Gość glogowianka z glogowa
moja corcia wogole duzo wymiotowywala, i duzo ulewala do 7 miesiaca, a z tymi raczkammi to tak ze laduje je gleboko i ma odruch wymiotny, krztusi sie, lzy w oczach i z 3 razy wymiotowala, nie duzo ale jednak, dzieci tak robia i nie przejmuj sie, staraj sie zwracac uwage to maly sie oduczy, nie ma w tym nic niepokojacego, a w zgage raczej nie wierze, spr kiedys jak maly bedzie lezal i otwoeral buzie czy ma czerwone gardelko? a moze kaszle?

moje dziecko tez tak robi ostatnio nawet smoczka chcial sobi do gardla wepchnac a ma 14 msc

zaraz po tym jak wepchnie palce to sie smieje od ucha do ucha to raczej nic zlego i robakow nie ma .

no wlasnie odkad moja olka zaczela byc bardziej kumata wszytsko wpycha do buzi a z tym smoczkiem to prawda juz go nie ciamka tlko wpycha na wszytskie strony a ma tyle samo miesiecy co kolezaki dziecko wyzej

Gość mama synka.
nie kaszle. No wlasnie po tym jak sie dlawi tymi raczkami to tez sie smieje i jest zadowolony tak jak by mu to sprawialo przyjemnosc jakas...

Gość mama synka.
moj smoczka juz wogole nie ma, ale innych przedmiotow tez nie wklada tak do buzi. Tylko te rece, cale piaski nawet, az oczka zaczynaja mu lzawic to jeszcze glebiej i sie zaczynac ksztusic, zaraz potem ma odruch wymiotny a dzis wlasnie pierwszy raz sie zdarzylo ze wymiotowal...

Gość glogogiwnka z glogowa
mamo synka wiec niemasz co sie martwic, maly jest zdrowy a to normalne ze wklada palce do buzi i pcha je gleboko bo ono nie wie ze jak dalej wepcha palec to cos mu sie stanie a odruch wymitny jest wtedy prawidlowy tak samo jak u doroslych, poczekaj jak zacznie ci biegac i wkladac kamyki, pety i wszytsko co niedozwolone na dworze, a najlepsze jest ze moja mala siedzi w paskownicy ze smoczkiem ladnie sie bawi a tylko sie odwroce i smoczek umoczony w piachu laduje w buzi, mala zadowolona i nawet sie nie dlawi hehe obecnie czekam na totka i marze:)))

to u mnie nie wymiotowal jeszcze nigdy czasem juz uwagi nie zwracam i zaczyna go to 'nudzic' taki wiek minie :D

kochana pierwszy i nie ostatni, moze ida zabki a sama nie wiesz, dzieci lubia slinic swoje raczki, ja co moge wyslac fotke jak moja mala ma prawie cala piastke w buzi hehe tylko musialabym poszukac bo mam tych fotek troszke, nie przejmuj sie niczym i ciesz sie kazdym dniem:)))

Gość mama synka.
no dziekuje wam, w takim razie z nim wszystko chyba ok. Choc moja starsza corka nie robila tak nigdy. A na dworze to tez wklada pety do buzi, kamyki, patyki i inne takie. Tez juz nie raz najadl sie piasku, a raz to nawet zjadl slimaka... błeeee

Gość 22:02 czwartek
temat stary ale podnosze. Moja corka ma 14 miesiecy i od jakiegos czasu wklada sobie raczki do buzi tak gleboko, ze uruchamia sie odruch wymiotny. :O Raz nawet zwymiotowala.Nie jest na nic chora, dobrze sie rozwija. Zauwazylam, ze robi tak gdy chce zwrocic na siebie uwage. Np, biore ja do kuchni, wkladam w krzeselko i robie obiad, ona po kilku minutach zabawy zaczyna wkladac rece do buzi. Gdy jej mowie, ze nie wolno, to robi to jeszcze bardziej- jakby na zlosc :O Tlumacze cierpliwie ale to nic nie daje. Gdy nie reaguje i udaje, ze nie widze, to bedzie wkladac tak dlugo az pawia nie pusci :O Nie wiem juz jak mam reagowac. Byl ktos w podobnej sytuacji? Minie to?

aaa dodam ze zeby jej nie ida na razie. Wyglada to tak, jakby zlosliwie to robila albo z nudow. :O

Gość sabrina była mamusia :/
Twój syn chce popełnić samobojstwo

podbije :)

Gość gośćelo
Mój synek też wpycha sobie do gardła różne przedmioty wydaje mi się że jest to wtedy gdy chce zwrócić na siebe uwagę najpierw wymusza jękiem a potem działa w taki sposób jak widzi że jęk nie skutkuje ma 16 msc. Zwrócę się do psychploga to ppwirm więcej chyba że ktoś był I mi powie coś na ten temat.

Gość gośćelo
Mój synek też wpycha sobie do gardła różne przedmioty wydaje mi się że jest to wtedy gdy chce zwrócić na siebe uwagę najpierw wymusza jękiem a potem działa w taki sposób jak widzi że jęk nie skutkuje ma 16 msc. Zwrócę się do psychploga to ppwirm więcej chyba że ktoś był I mi powie coś na ten temat.