Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o usg

pytanie o usg

Polecane posty

Gość pytanie o usg

mam pytanie, jestem w ciazy i lekarka kazala mi zrobic pierwsze usg, nie dala zadnego skierowania tylko powiedziala w jakiej prywatnej przychodni najlepiej to zrobic, mam pytanie czy za usg musze sama placic i ile, czy tez powinien lekaz skierowac mnie na bezplatne badania?? dziekuje

Dziwna ta lekarka, jesli chodzisz panstwowo to i skierowanie powinnas dostac na darmowe badanie usg, ja osobiscie jak chodziam w ciazy to dostawalam wlasnie takie skierowania i nie kazal mi chodzic prywatnie i placic za to, ona ma obowiazek dac skierowanie bez zadnego gadania:(

Gość glogowianka z glogowa
a co to byla za lekarka? internistka czy ginekolog? jesli ginekolog to czemu sama ci nie dala skierowania, a ty czemu sie nie zapytalas? w ciazy bedziesz chodzila wiele razy do lekrza i za kazdym razem o wszytsko pytaj, i nawet zapisuj sobie na kartce tak jak ja to robilam, to co lekraz mi mowil zaraz po wyjsciu zapominalam a tak to sobie przy nim zanotowalam i nie mialam problemu, ja chodzilam prywanie ale jak sama sie nie dopytalam to dalej bym nic nie widziala

Gość pytanie o usg
to byla ginekolog, ja sie nie orientuje w tych sprawach dlatego sie nie pytalam ale znajoma mowila ze powinnam dostac skierowanie na bezplatne usg, musze sie w przychodni o to zapytac

Gość glogowianka z glogowa
a ta pani nie miala usg w gabinecie czy jak? najlepiej jak zadzwonisz i sie zapytasz,albo jak masz czas to przejdz sie i bedziesz wiedziala na czym stoisz, a i powiem ci ze jesli to twoja pierwsza ciaza to bardzo ci gratuluje i zycze szczesliwego rozwiazania zobaaczysz jak zleci mimo ze koncowka najgorsza bo sie tyko czeka na ten porod:)) duzo zdrowka zycze

powinna ci dac skierowanie na usg i nie powinna kiwrowac do zadnej prywatnej przychodni.pewnie sobie tam dorabia i chce zarobic.idz do niej niech da ci skierowanie na bezplatne i musi to zrobic.nie raz bedziesz szla na usg czy badnaie krwi i na to sa skierowania

kierowanie na wizycie nfz do prywatnej poradni jest karalne, ma obowiązek wystawić ci skierowanie na nfzna twoim miejscu skserowałabym skierowanie i dołączyła do pisemnej skargi, skargę wystosować do dyrekcji przychodni... i wybrać się na wizytę do innej przychodni

oj, coś mi się mylnęło, nie dostałaś skierowaniaw takim razie napisz skargę, że nie otrzymaaś skierowania ale dostałaś informację, żeby udac się do prywatnego gabinetu (tu wymień dokładnie dane). jednocześnie poproś, by wydano ci skierowanie na badanie nieodpłatne

Sugeruję zmianę lekarza. Ginekolog (nawet ten z NFZ) powinien mieć na wyposażeniu USG. Przecież jak będzie się coś działo niepokojącego to pierwsze co pobiegniesz do ginekologa, a ten nie będzie mógł nic stwierdzić, bo nie ma sprzętu... I wyśle Cię do innego gabinetu z usg? Porażka jakaś.

Gość pytanie o usg
pojde w przyszlym tygodniu i sie zapytam o co chodzi, bo to wkoncu co najmniej 3 usg musze zrobic a to juz jakies ponad 300zl.. nie wiem czemu mnie wyslala do prywatnej, a u niej w gabinecie widzialam ten przyzad do usg ....

U mnie USG w 8 tygodniu kosztowało 90 zł....teraz płacę 80 :o Panstwowo, ze skierowaniem, nie placiłabyś.