Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anniiinnnaa

ile kosztuje utrzymanie dziecka?

Polecane posty

Gość anniiinnnaa

tak średnio miesięcznie?

Gość Mama Roczniaka
Topik juz kiedys byl..A moje zdanie jest takie: kazdy wydaje tyle ile moze.

hej sama wyprawka ok 6 tys liczac ze ja ja dalam 2500 za wozek z fotelkikiem do saomochu miesiesiecznie dzis ma rok - mleko ok 200 zl sloiczki ok 200 zl pieluchy ok 150 chusteczki kosmetyki 50 buty ciuszki ok 300 przypadkowe wydatki - wizyty u lekarza konrolne ok 100 zl jedna jak dziecko chore to leki ... moje nie choruje:) potem na bierzaco masz... krzeslko do karmnienia ok 200 wiekszy wozek ... buty na zime same z ecco 230 zl czy bartek 150 duzo duzo duzo :)

Każdy wydaje ile ma. Możesz wydać na wyprawkę 1000, a możesz wydać 10000. To samo z późniejszym utrzymaniem. Możesz karmić piersią, uzywać niedrogich pieluch i chusteczek i wydasz około 150 zł miesięcznie. A możesz używać tylko pampersa, do tego karmić np. Bebilonem, przy okazji kupować co chwilę coś i wyjdzie ci 1000 zł miesięcznie. Potem to samo, możesz gotować sama, a możesz kupować słoiczki hipp. Całkowita dowolność.

To zalezy od wieku dziecka. Mlodsze kosztuje wiecej, wiadomo. Pampersy, mleko, kaszki, deserki, gerberki,chusteczki nawilzajace itp Mnie srednio w miesiacu za wszystko wychodzilo ok 350zl.

Nataliee ale potem starsze wymaga czegoś innego niż młodsze, ja myślę, że przez pewniem czas bilans jest podobny, natomiast gdy przychodzi przedszkole, szkoła to zaczynają byc konkretne wydatki.

Gość marika nie przechwalaj sie

okokokoko racja :) Dziecko w kazdym wieku pochlania mase pieniedzy. I zawsze sa jakies wydatki, niezaleznie od wieku :)

Ogólnie jakby nie patrzeć to dziecię to taka studia bez dna, ale z drugiej strony ogromna inwestycja. Gdzieś jakieś wyliczenia były, że chyba do 18 roku życia wydaje się ok 180000 a jak są studia to jeszcze więcej :D. To na dziecko. Ciekawa sprawa :D.

no dokladnie na etapie szkolnym to ost mi mowila klientka dziecko idzie do 2 klasy i plecak chce z HANA MONTANA cos takiego za jedyne 260 zl:) a gdzie reszta?

No małe to tak około 700 zł...moje wprawdzie już duże bo 10-letnie ale brat ma dwójkę maleńką i tyle ich kosztuje jedno...muszę dodać że sporo ciuszków kupują im dziadkowie...jeśli chodzi o starsze u mnie wychodzi jakieś 800 nie doliczając obiadów, śniadań,kolacji bo te robię dla wszystkich...nie doliczam też kolonii,ferii i innych takich nagłych wydatków jednorazowych....

To chyba plecak z wyprawką, o nie uwierzę, że plecak za 260 zł kupiła, nawet w Smyku. :D. Za 260 to już fajowego Camupsa, albo fajnego Alpinusa się kupi, a nie coś co ma rysunek. Te są w granicach 80 zł :D.

nie no jakis tej firmy nie jestem na etapie :) wiem ze sam piornik hany montany 60 zl dala:) bo wich juz jest nie modny jak jej corka powiedziala

no teraz to montana albo high school musical:):)he he he u mnie akurat bardziej to drugie:)

Gość nie licze bo po co
chciałam i mam najwspanialszego synka na świecie ale jakoś w ubiegłym roku widziałam w TV program i tam podali że średnio 1200 zł, ciekawe co wliczyli w to

Gość to zalezy jakie dziecko
moje dwumiesięczne ok 200zł (szczepionka, pieluchy), resztę rzeczy mam

mari ja jestem na etapie zabawek z fisher price ale to tez nie malo:) i chicco pchacz FP za 160 a chicco jezdzik za 200 :) ale ladnie przy tym chodzi ma 13 ms

Marika ale to jest zestaw. Ale trzeba też dziecko wychowywać z rozmysłem, a nie że co pół roku zmieniam plecak, bo już nie jest modny. Dziecko ma być mądrą a nie bezmyślną inwestycją. ja też raczej nie liczę ile na co wydaję. Kupa kasy, kochana zdecydujesz się i dacie sobie za to radę. Nie odmawiając zabawki, trzeba też tego nauczyć, że nie na każdych zakupach kupujesz dziecku coś i po sprawie. Nie zastanawiając się co do gara włożyć. Ja ci jeszcze raz napiszę, możesz wydać 200-300 zł i spokojnie dziecko będzie z tym szczęśliwe. Jeden warunek, w naszym kraju wszyscy muszą być zdrowi. Poczytaj ile dziewczyn kupuje na wyprzedażach, ile używa pieluch z Rossmana, czy Lidla, czy Biedronki. Gotują same, mleko może też być tańsze. Naprawdę wiele ludzi w naszym kraju żyje za taką kwotę i mają się całkiem dobrze :)>

biorac pod uwage ceny w Polsce duuuuuuzo...wozek,lozeczko,ciuszki(wyprawka),pampersy co tydzien(i chusteczki do pupy chyba,ze uzywasz wacikow),mleko modyfikowane co tydzien(takie duze bebilon np.o ile dziecko pije modyfikowane).Ze nie wspomne o roznych innych gadzetach(smoki,butelki,sterylizator-chyba,ze bedziesz gotowac w garnku tez tam mozna,myjki,kosmetyki,wanienka i inne pierdoly).No ale rodzina zawsze pomoze:D Ja mieszkam w UK wiec musialam wszystko sama kupic.Tylko sie nie zniechecaj do dziecka.Co prawda "czysci" kieszenie ale w zamian oferuje bezwarunkowa milosc:D

wiem ja moje dziecko bede starala sie wychowac inaczej ale wiesz ze wplyw dzieci w szkole jest ogormny na twoj tekst - bo inni to maja a ja nie ... to chyba norma moje dziecko to chyba sie zalapie ze w wieku 5 lat pojdzie juz do szkoly?? czy 6?

kurcze, ijak czytam ile wy kasy wydajecie na dzieci to oniemialam. Maz zarabia niewiele ponad 2000zl , ja nie pracuje i mamy dwojke dzieci i nam starcza. Czy kupujecie w kazdym miesiacu nowe ubrania, jakich pieluch uzywacie ze prawie 200zl na miesiac??? ja prykladowo na rocznego synka wydaje tyle: 70zl pieluchy 10zl chusteczki 70zl (do niedawna) teraz ok 20 na mleko ciuchy kupuje w razie potrzeb, ale duzo tez dostaje d znajomych wizyty u lekarza nic mnie nie kosztuje ewentualne leki ale bardzo zadko bo maly nie choruje prawie wcale Wyszlo ok 150zl na miesiac wszystko

Gość Abrakkadabra
Słodziutkie Toffi: Przy takich wydatkach wychowasz dzieci które też będą zarabiały 2 tys jak Twój mąż.