Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anniiinnnaa

ile kosztuje utrzymanie dziecka?

Polecane posty

a co do matematyki to skonczylam ja na ubieglej sesji letniej - matematyka, statystyka, finanse, rachunkowosc i ekonometrie ...

Gość do prin ces ka
Nie każdy ma identyczną sytuację mieszkaniową do twojej. Nie mierz więc wszystkich jedną miarą. Nie wiemy ile odchodzi im na opłaty i uważam, że nie powinnaś była wczoraj się wcinać w wypowiedź tej kobiety z twoim zgryźliwym komentarzem. Jak wiesz w życiu bywa różnie - jak mówią - 'raz na wozie raz pod wozem' i być może teraz rzeczywiście mają mniejszy przypływ gotówki niż ty i twój partner, co wcale nie znaczy że ich sytuacja nie ma szans na polepszenie w przeciągu kilku najbliższych lat. Weź to proszę pod uwagę. Nie wierzę, że u ciebie w domu było zawsze kolorowo, a życie rodziców możesz dziś podsumować wyłącznie jako 'cud miód i orzeszki'.

akurat bylo kolorowo bo maja swoj biznes od 22 lat ... i chce zeby mojemu dziecku tez nic nie zabraklo :)

Gość To fajnie że im się udało
ale miej proszę na względzie, że i tej kobiecie też może się w życiu udać i jeśli czuje, że teraz jest najodpowiedniejszy moment na przyjście drugiego dziecka i potrafi rozsądnie gospodarować środkami jakie ma, nie wyciągając przy tym do nikogo ręki, to myślę że powinnaś po prostu uszanować jej decyzję, dać spokój i oszczędzić jej tego nieprzyjemnego komentarza. Jesteś jeszcze młodziutka i nie bardzo potrafisz liczyć się z uczuciami innych. Ale i to przyjdzie z czasem.

jasne ich sprawa ale po co one komentuja moje zycie jak nic nie wiedza.... jak mozna napisac: " synek nie zbyt ladny" ze po co sie chwali no prosze cie kurde kazda kobieta za nim sie oglada gada z nim macha itd :)

jasne ich sprawa ale po co one komentuja moje zycie jak nic nie wiedza.... jak mozna napisac: " synek nie zbyt ladny" ze po co sie chwali no prosze cie kurde kazda kobieta za nim sie oglada gada z nim macha itd :)

Gość sorryale to dziecko
przypomina mi Stephena Kinga

Gość No chyba nie myślisz
że ktoś to napisał bo na prawdę tak uważa? Dajże spokój i bądź rozsądna. Przecież ktoś napisał to celowo, żeby ci troszkę dopiec, bo zrobiłaś się nieprzyjemna. Nikt nikogo przed twoimi ofensywnymi komentarzami nie obrażał i w sumie o to rozpętała się burza. A jak już pewnie zauważyłaś, różni ludzie tu zaglądają (i zostawiają po sobie nieraz nieciekawe ślady), stąd ten komentarz zahaczający o twoje dziecko, życie, pracę. Niektórzy jadą po drugich jak leci, bez sentymentów.

Gość Stephen King też
jest śliczny

Gość Oj chyba rzeczywiście
nie załapałaś prowokacji. Młodziutka jesteś. Na szczęście jeszcze kawał życia przed tobą/wami i czasu na zweryfikowanie dzisiejszych poglądów i zapatrywań. Ciał!

Gość A co do mleka krowiego
obawiam się, że nie masz niestety racji i nie mogę cię potrzeć.

Gość Tak ja dokładnie wiem o czym
piszesz, sęk w tym że polski pediatra od jakiegoś czasu zdaje się siedzieć głęboko w kieszeni brandów lansujących coraz to nowsze odżywki dla dzieci. Radzę ci mieć jako rodzic oczy szeroko otwarte.

akurat moj pediatra byl rowniez moim:) takze ufam jej , juz znam ja kawal czasu a to rowniez znajoma rodzicow od 25 lat ... ale badania o mleku ... pozostawiaja wiele do zyczenia jak jego sklad

Gość Podobnie sprawa wygląda z
koncernami dystrybuującymi w Polsce farmaceutyki i parafarmaceutyki. Niestety - taka smutna rzeczywistość. Najlepiej jeśli będziesz czerpała informacje nt. pielęgnacji i żywienia niemowląt i dzieci, a nawet prostych metod zwalczania niegroźnych dolegliwości, z zagranicznych potarli internetowych, bo one są wolne od mitów, którymi jest karmione polskie społeczeństwo i zobaczysz, że różnica jest POWALAJĄCA.

Gość Jasne że jej ufasz bo nie masz
zwyczajnie porównania. Polscy pediatrzy są bardzo specyficzni - pod kątem społeczeństwa, które zakrawa lekko na hipochondryków, wrażliwców i ...nie owijając w bawełnę często lekomanów. Zresztą pewnie sama zauważyłaś to już nie raz. Idąc do internisty z byle bólem gardła i temp. 38 st.C, ten od ręki przepisuje ci antybiotyk + całą długą menażerię leków pomocniczych, nie wspominając nawet słowem, że będzie on z ciebie wychodził przez kolejne 6 do 7 lat. Welcome to Poland :)

Gość Gdzie indziej dostałabyś
zwykły paracetamol i zimną wodę do picia, bo na zapalenie gardła nikt nic jeszcze mądrzejszego nie wymyślił. Dawanie więc z byle powodu antybiotyku jest absurdalne, ale to tylko jedne z nielicznych atrakcji związanych z życiem w tym kraju.

jezeli chodzi o moja dr to naprawde rzadko mi daje antybiotyk - zapalenie plus owszem ale gardlo nigdy nie wszyscy tacy sa... wiekszosc owszem

Gość Gdzie indziej nie dostałabyś
go wcale. I w tym rzecz w zasadzie. A napisałam to tylko i wyłącznie w kontekście żywienia dzieci po 12 mies. życia specjalnie spreparowanymi posiłkami, bo dzieje się tak wyłącznie w TYM niemal jedynym kraju. Wysiłki marketingowców nie idą jak widać na marne. W pozostałych krajach nie mają nawet czego szukać. Polska jest ich ziemią obiecaną.

Gość po co zmieniałać nick
trochę ci brakuje ogłady i na dodatek myślisz, że pozjadałaś wszystkie rozumy

Gość do po co zmieniałać nick
Jak nie masz nic konkretnego do napisania, to lepiej nie pisz nic.

Gość Także Marika powiem krótko
poeksploruj sieć i poczytaj co mają do zaoferowania nie-polscy pediatrzy w podobnych okolicznościach. Polecam też zerknąć na ten topik, gdzie jest dyskusja o tym dlaczego w Polsce jest najwyższy wskaźnik zachorowań i zapadania na alergię w wielu niemowlęcym i później dziecięcym. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4209513