Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anniiinnnaa

ile kosztuje utrzymanie dziecka?

Polecane posty

Gość literówka__
*miało być 'wieku' a nie 'wielu' przepraszam

Gość nnnnnniam
Dziękuję osobom, które wypowiedziały się w mojej obronie - owszem, mam nadzieję, iż za kilka lat sytuacja się poprawi - odchowam dzieci do wieku przedszkolnego, sama pójdę do pracy to już będzie lepiej. A dla princeski wyszczególnię wydatki, sama zobacz że bez problemu można sobie dac radę. Miesięcznie około: - czynsz (mieszkanie 2 pokoje) 300 zł - gaz 35 zł - prąd 40 zł - internet 40 zł - komórka 20 zł Razem wychodzi 435 zł. Samochodu nie mamy, lubimy chodzic na spacerki a że mieszkamy w centrum miasta to nie problem. Sporadycznie autobus miejski ale to dosłownie 1-2 razy w miesiącu. Nie posiadamy również telefonu stacjonarnego ani telewizji kablowej, gdyż przy dobrym łączu internetowym są one całkowicie zbędne. Pewnie nawet nie pomyślałaś, że z takich luksusów da się zrezygnowac. Otóż da się, w zamian wolę dac mojemu synkowi towarzyszkę młodszą o niecałe 2 latka :)

Gość Proszę bardzo
:) Życzę ci wszystkiego dobrego i pomyślnego rozwiązania! Trzymaj się dzielnie i nie przejmuj się wszystkimi komentarzami, które tu jeszcze nie raz pewnie zobaczysz. Różni ludzie je zostawiają i nie mamy na nie żadnego wpływu.

Gość zgadza sie
oczywiscie ze da sie spokojnie wyzyc zarabiajac mniejsze kwoty niz 3 tys i wiecej na rodzine. my z mezem mamy 1700zl na mies na reke ja juz niestety nie pracuje(ciaza zagrozona a robilam na umowe zlecenie). za czynsz placimy 390zl (mieszkanie 46m2) prad 200-250zl (w bloku nie ma gazu ani cieplej wody wiec trzeba bylo kupic kuchenke elektryczna i podgrzewacz do wody) do tego telefony 100 i internet 59 dojazdy do pracy dla meza 200zl (maz dojezdza busami do pracy) = 950/1000zl

Gość Ola_dobra mama
Ja na dziecko nie wydaje duzo pieniedzy i nie uwazam zeby mu czegos brakowalo.Maz kokosow nie zarabia ale starcza na wszystko. Doceniam wszystko kobiety ktore potrafia przezyc za 1500zl i mniej bo moze i nie jest to latwe ale jak najbardziej mozliwe. My mamy niecale 2tys na mies na 3os rodzine i planujemy kolejne dzieciatko by mialo kochajce rodzenstwo z mala roznica wieku. moje wydatki na mala: - pieluszki 80zl (kupuje w biedronce) - witaminy 50zl - ubranka mamy od rodziny gdzie maja rok starsze dziecko -zaczynam teraz wprowadzac inne pokarmy niz mleko ale gotuje sama - kosmetyki 40zl(kupuje w rossmannie) starczaja na bardzo dlugo - proszek do prania 20zl ale zaczynam powoli mieszac z normalnym corcia nie ma uczulenia miesiecznie wychodzi ok 200zl

Gość do Princeskiii czy Mariki
Synka przecietnego:D Owszem,kazda matka uwaza,ze jej dzieciak jest cudny :O Nic w tym zlego.. Ale bardziej zdenerwowalas to forum swoimi komentarzami typu-Takie nieskie dochody,a na 2 dziecko sie zdecydowaliscie???hahah Smiech na sali.. Aha-marketingowcow jest juz na kolejne 25 lat :D Ale pewnie po znajomosci u rodzicow dostaniesz prace,wiec sie 3maj :D Pozdro..I pamietaj raz na wozie,raz........

Gość do do Princeskiii czy Mariki
Dajcie już spokój z tymi ‘uprzejmościami’. Sprawa została wyjaśniona i jest ok. Przestańcie się przedrzeźniać, bo się znowu robi niemiło.

marketingowcow jestmalo w hotelarstwie w Polsce dopiero 2 uczelnie maja taki kierunek - mgr a stanowiska powstaja dopiero nieruchomosci to rodziow biznes mnie to nie kreci

Gość dwa pytania mam
1.czemu zawsze rano piszą staraczki? godzina ok 6 to na głównej stronie 10 najnowszysch tematów to właśnie od staraczek. ma to jakiś związek, ta godzina ze staraniem się o dziecko? od zawsze mnie to na kafeterii ciekawiło. siedzę często w nocy do rana i to zwróciło moja uwagę.. o co chodzi?? czemu ok 5-7 taka aktywność topików apropo macieżyństwa? 2.czy wy młode mamy macie choć troche czasu dla swoich facetów czy tylko 24h dziecko dziecko dziecko i kafe?

Gość nnnnnniam
Odpowiem na pytanie 2-gie. Zależy od wieku dziecka. Po porodzie dopiero po 3 tygodniach pierwszy raz znalazłam "5 minut" by usiąśc przed komputerem. Nie do końca było tak, że dziecko zajmowało cały mój czas - bo fakt faktem większośc czasu spało, ale nocne pobudki co 2 godziny powiązane z długim zasypianiem później - no bo i światło trzeba było zapalic, i wstac itd sprawiły, iż w każdej wolnej chwili zapadałam w drzemkę. Ale z czasem to mijało. Przy niespełna roczniaku było najlepiej. O ile miał mnie w zasięgu wzroku, to bawił się tym co mu dałam a ja mogłam w spokoju zając się obowiązkami domowymi i rozrywką. Teraz (1,5 roku) jest dużo gorzej i jeszcze się pogarsza tzn. nie da się smyka upilnowac - spuścisz z oka na 5 minut i masz pół mieszkania zdemolowane. Wiem jednak, że za jakieś pół roku może rok się to skończy :) To akurat moja historia, każde dziecko jest inne, jedno wymaga non stop noszenia na rękach, inne w wieku 2 lat posadzone na krześle ani nie drgnie na nim. Ale generalnie, po okresie noworodkowym można śmiało znaleźc czas na wszystko :)

Ja mam bliźniaki (chłopców) w wieku 9 lat i starszą córkę w wieku 15 lat i miesięcznie wydajemy ok 4,5tys zl z opłatami, zajęciami pozalekcyjnymi i angielskim dla synów, dla córki basen angielski i korepetycje z matematyki utrezymanie dzieci tanie nie jest, mieszkamy w domu w Krakowie więc odpaają opłaty w przypadku mieszaknia w mieszkaniu