Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzesniowa mamuska

co na problemy intymne w ciazy?

Polecane posty

Gość wrzesniowa mamuska

wlasnie dostalam jakiejs innfekcji drog rodnych, strasznie mnie piecze swedzi i do tego wyplywaja ze mnie dziwne uplawy (geste, zoltawe i z grudkami) obawiam sie ze to grzybica jednak jest weekend a do lekarza ide dopiero w srode. nie znacie jakiegos preparatu ktory mozna kupic w aptece bez recepty bo nie wytrzymam tych kilku dni

Gość jjjkkkkkkuuuuuuuuuuun
tantuum rosa popros tez w aptece o probiotyki odnawiajace flore intymna a lekarza popros o jakis srodek bezpieczny dla kobiet w ciazy

Gość tantum rosa jest bardziej
do przemywania nacietego krocza po porodzie naturalnym, bo przyspiesza gojenie nie sadze zeby mial wlasciwosci przeciwgrzybicze, ale mozesz sprobowac zapytaj w aptece czy cos maja wiem, ze niezly jest lactacyd femina do hig. intymnej, ale ciezkiej grzybicy raczej nie wyleczy natomiast lekkie stany zapalne to raczej z powodzeniem

Gość nnnnnniam
U mnie pomagały częste kąpiele tzn. wystarczy się podmyc ale zawsze lepiej posiedziec w wannie, 3-4 razy na dobę jak będzie swędziec po kąpieli przestanie :) weekend przeżyjesz :D

Gość wizyta
u ginekologa -KONIECZNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nnnnnniam
Aha, jakby było bardzo źle to zawsze możesz iśc na porodówkę lekarz dyżurny ma obowiązek cię zbadac i wypisac receptę - chocby natychmiast.

Gość MNIE
pomógł clitromazolum - wiem ,że nie powienno się go stosować w ciązy , ale jak ja złapałam infekcję to właśnie tę maść mi gin przepisał - byłam i jeszcze jestem w ciązy

Gość mozesz tez robic nasiadowki
z cieplej wody z dodatkiem sody oczszczonrj - soda dziala przeciwgrzybicznie

Gość garantowa
Ja bym raczej radziła częste podmywanie, ale bierzącą wodą z prysznica z dodatkiem żelu do higieny intymnej, zawierającym kwas mlekowy. Podmywać się jak najczęściej. Mi to pomogło, a złapałam infekcje głównie przez długą kąpiel w wannie, z dodatkiem płynu do kąpieli, i innej chemii.

Gość taka_jedna_jedyna
pij herbatkę z rumianku i rób sobie kompiele lub nasadówki również z rumianku, łagodzi, koi i działa antybakteryjnie i antygrzybicznie

ja miałąm straszne problemy w ciąży. Stosowałam i lactacyd i lacto vaginal(chyba), ale pomógł clotrimazolum- najtańszy:)