Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda21

Mały problem z uczuciami

Polecane posty

Gość młoda21

Witam. Nie chciałabym żeby ktoś pomyślał że jestem głupią małolatą skoro mam taki problem. Po prostu nie mam zbyt dużego doświadczenia i potrzebuję obiektywnych opinii bo nie wiem co zrobić. Mam 21 lat i byłam do tej pory w jednym związku przez pół roku. Chłopak miał 23 lata. Nie ułożyło się nam i musieliśmy się rozstać. Nie zapomniałam o nim ale nie ma raczej nadziei na powrót do przeszłości bo on wrócił do byłej dziewczyny. Od tego czasu minęło już 8 miesięcy i do dziś nie spoojrzałam na innego chłopaka. Nie byłam nikim poważnie zainteresowana. Dwa tygodnie temu poznałam przez przypadek cudownego chłopaka, miły, uczciwy i szczery. Wiem że to można ocenić dopiero po pewnym czasie ale ja tak czuję. Cudownie nam się rozmawiało ale to tylko tyle bo nie umiem szybko się do kogos przekonać, tym bardziej gdy myślę o byłym.. Ostatnio ten chłopak zdobył mój numer i zaczęliśmy rozmawiać. Wtedy poznałam prawdę, Wiem że ma 29 lat (choć na tyle nie wygląda) i to mi trochę przeszkadza ale na razie to tylko luźna znajomość. Teraz moje pytanie. Mam wątpliwości i nie wiem czy ciągnąć dalej tę znajomość? Wiem że on szuka dziewczyny do poważnego związku a ja nie potrafię określić teraz czy jestem gotowa na tak znaczącą znajomość Nie chcę go zranić bo wiem co już przeszedł i naprawdę uważam że zasługuje na wszystko co najlepsze. Tylko nie wiem jak się teraz zachować. Z góry bardzo dziękuję za wszelkie konstruktywne rady. Mam nadzieję że ktoś spróbuje mnie zrozumieć i nie oceni zbyt surowo.

Gość młoda21
Rozmawialiśmy o dawnych doświadczeniach i o tym co już przeszliśmy. Jednak nie to jest problemem. Chodzi mi bardziej o różnicę wieku. Dla niego to podobno nie jest problem bo już kiedyś miał sporo młodszą dziewczynę ale ja nigdy nie byłam z nikim tak dużo starszym i zawsze myślałam że to zły pomysł a teraz już nic nie wiem. Może za bardzo wybiegam w przyszłość ale wolę się nie sparzyć albo czegoś nie popsuć

masz racje za bardzo wybiegasz w przyszlosc. Nie wiesz na dobra sprawe ile tak naprawde ze soba bedziecie. Roznicia wieku nie stanowi zadnego problemu jesli milo spedzasz z nim czas i to lubisz. Macie wspolne zainteresowania, mnostwo tematow do rozmow. Uwierz w sibie i daj sie poniesc emocjom. Nie patrzac co bedzie pozniej. Zycze powodzenia.

Gość młoda21
Pewnie masz rację:) dziękuję za prostą i rzeczową radę:)

Gość mżonka
nie musisz od razu myślec o ślubie... jak wam się miło rozmawia ,fajnie spędza razem czas to wiek nie gra roli .przecież jesteście dorosłymi ludźmi jak nie wyjdzie to chyba pogodzicie się z tym