Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoneczka ktora kocha mezusia11

podajemy tu przepisy na DANIA Z KURCZAKIEM

Polecane posty

Uwielbiam kurczaki zarowno piersi jak i skrzydelka oraz udka:) ale troche juz nmi sie znudzilo pieczenie go w piekarniku albo robienie rosolku. Proponuje aby kazdy kto zna jakis dobry przepis na kurczaka zamieszczal go tutaj :) ❤️❤️❤️

Gość lubić kurczaka
udka pieczone w piekarniku, natarte czosnkiem, papryka czerwoną, ziołami, w zależności od upodobania:). Kurczaka zrobić to akurat żadna sztuka. A do kurczaczka surówka, albo grecka sałatka, sos czosnkowy na bazie jogusrtu i np łódeczki ziemniaczane mccaina 123 fri'style, te co można też kupić w mcdonaldzie :)

Gość Burza na Warszawa
gyros z piersi kurczaka. piersi pokroic w paski,natrzec przyprawa gyros i smazyc na oleju.podawac z frytkami sosem tzatzyki i surowka np.coleslaw.

Gość rozbić piersi i położyć ser
żółty. zrolować opanierowac i usmażyć Nadziać piersi farszem z pieczarek i natki pietruszki, upiec/usmażyć.

usmazyc normalne panierowane kotlety z piersi polozyc plaster ananasa, na to zolty ser i do piekarnika az ser sie rozpusci smazone piersi z brokulami na czosnku i oleju (do makaronu) udka w przyprawach i miodzie z sosem jablkowo-jakims tam (na zimno pycha!)

Gość Mariolka123abcd
skrzydelka badz udka zamarynowac dzien przed choeajac do lodowki i nacierajac czosnkiem i oliwa . . . potem fartuszek zalozyc bez majteczek i pichcic czekajac na chlopa jak spocony i nieumyty z pracy wroci i wezmie kolo kuchenki na szybkiego!!!!!!!!!!!

wlasnie zjedlismy z mezem piers kurczaka smazona na oleju pokrojaona w paseczki i wczesniej natarta przyprawa do gyrosa do tego salatka z pomidorow + dressing bylo przepyszne !!! Burza na Warszawa - dzieki za prosty przepis na smacznego kurczaczka. ❤️ Jutro bede wyprobowywac Wasze inne przepisy . 🌼 Prosze , wpisujcie sie dalej. ❤️

Gość uszywiscie
Jak lubisz sztuczne przyprawy z glutamianem sodu, a widze ze lubisz, to proponuje piers z kurczaka natarta zupa cebulowa lub ogonowa z torebki i usmazona. Mozesz podac z salatka doprawiona jakims slodkim dresingiem, tez z glutamianem sodu badz innymi chemicznym dodatkami :)

Drobiowe kotleciki majonezowe: 1 pierś kurczaka pokrojona w kostkę , 3 całe jaja , 3 łyżki mąki , 3 łyżki majonezu, średnia cebula starta na tarce jarzynowej, 10 dkg sera żółtego tez startego na tarce , wszystko wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażyć na oleju, niezbyt grube. Ilość składników można zwiekszać w/g potrzeb. Smacznego, są bardzo syte.

A próbowaliście zrobić muffiny mięsne właśnie z kurczaka? ;) Oczywiście koniecznie mieć należy formę do tychże muffin. W zagłębienia miast ciasta wkłada się rozbite cienko filety tak aby na zewnątrz pozostało trochę na 'zamknięcie', napełniamy dowolnym farszem (np. pieczarkowo-serowym, serowo-szczypiorkowym, suszonymi śliwkami) i zamykamy 'babeczkę'. Wierzch smarujemy cieniutką warstwą tłuszczu (majonez, oliwa). Piecze się to ze 20 minut (z termoobiegiem, na dwie grzałki) - w każdym razie do zrumienienia :)

jolkaza--przepis na te kotleciki brzmi smacznie zrobie je dzis wieczor n akolacje. :)

Gość Tulipanek...
A ja uwielbiam piers kurczaka podsmazona z cebulka do tego wrzucam swoja ukochana cukinie:) (mysle ze jest bardzo nie doceniana w polskich domach) i przyprawiam sola pieprzem, troche wegety swieze ziola (uwielbiam swieze ziola w kazdej potrawie) i dodaje smietany i robi sie z tego taki fajny sosik. z ryzem albo z makaronem :)

Super przepisy :D To i ja się czymś podzielę,czymś zupełnie innym -sałatką ;) Kurczaka (wybieram udka bo nie są suche) nacieramy przyprawami(ja wybieram przyprawę kamis do kurczaka -kurczak złocisty).Piekę lub smażę.Kiedy ostygnie ,,skubie" je palcami na mniejsze kawałki ;) . Do miski wrzucam mięso kurczaka,zielony winogron( nalezy wybrać jak najmniejsze "kulki",ewentualnie duże przekroić),płatki migdałów prażymy na suchej patelni,ostudzone dodajemy do miski,dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Wyciskamy sok z jednej pomarańczy ,mieszamy go z majonezem,doprawiamy do smaku.Wszystkie składni słąatki mieszamy z sosem.

Prawda to Ja --dziwne te skladniki na ta salatke wychodzi Ci to smaczne??? Bo jakos mi sie towszystko nie komponuje razem ... i jeszcze ten sok z pomaranczy.... Pozdrawiam ❤️

Ostatnio znalazlam w necie taki przepis tylko nie wiem czy go robic bo skl sa dosc drogier i nie wiem czy mi wyjdzie , moze ktoras z Was robila ta zapiekanke??? kurczak zapiekany z pesto i mozzarella: sol pieprz mozzarella200g pomidor pesto 10g piers z kurczaka 300g mieso pokroic na niewielkie sznycelki lekko rozbic oproszyc sola i pieprzem. posmarowac sosem pesto i zostawic na godzine , nasrepnie ulozyc w naczyniu do zapiekania i na wierz plastry mozzarelli a nawirzch plastry pomidora. Zapiekac przez 30-40 min podawac z bagietka swieza bazyliz i bialaym winem. :) :) :)

pesto 100g mialo byc :)

Gość liberal lady
ta sałatka na pewno jest pyszna znam jąw wersji z ciemnymi winogornoami i siekanymi migdałami bez soku pomarańczowego i natki pyszne jest bardzo moj przepis na inne danie: kurczak faszerowany. Potrzebny jest nieduży kurczak, którego myjemy dokładnie i nacieramy solą i pieprzem 0 odstawiamy na pół godziny do lodówki robimy farsz: drobno siekamy wątróbkę drobiową, oczyszczoną zbłon, dodajemy dużo posiekanej zielonej pietruszki oraz namoczoną w mleku i odcisniętą bułkę oraz jajko - przyprawiamy wg uznania - farsz powinien być wyraźny w smaku i teraz nakładamy farsz do srodka kurczaka - od spodu oraz pod skóre na szyi - wszystkie otwory zaszywam dratwą lub mocną nitką Kurczaka wkłądamy do naczynia z przykrywą, podlewamy wodą i jeszcze z wierzchu przyprawiamy. Powienien się piec pod przykryciem w temp max 200 stopni mniej więcej tyle czasu ile waży później tylko nożyce do drobiu i jest danie, które jest "prawie świąteczne" a łatwe i szybkie w przygotowaniu - nie mówię o czasie pieczenia

Ta sałatka jest pyszna -jadłam ją kiedyś u teściowej.I teraz gości u mnie często.To sałatka z kurczaka na słodko - właśnie kurczak,migdały czy też orzechy i owoce(jak winogron oraz sok z pomarańczy)bardzo idealnie do siebie pasują.Wystarczy spróbować ;) Jak nie zasmakuje to już nie zrobisz ;)

pierścionek z brylantem ----Super przepis :D:D:D Chciałabym go wypróbować a więc : 1.jak robisz farsz pieczarkowo -serowy ;) 2.majonez łączymy z oliwą i mieszamy ?

Gość ja nie wiem ale
mnie ostatnio wzielo na potrawke z kurczaka....z groszkiem i marchewka....i non-stop bym to jadla....

Gość ja nie wiem ale
cycki w paski pokroic.... -sol, sambal, troche octu winn lub sok z cytryny, mielony kminek, cynamon, troche miel kolendry,galka m. mielona,-lub po prostu cuuury spoooorooo...czosnek....na h niech polezy i smazyc....

potrawka z kurczaka podawana z ryżem Portawka z mięsa(kurczak) i ryżu polane sosem dla 6 osóbSkładnikiPierś z kurczaka (6 zł)Ryż (2,50 zł) Warzywa na patelnię 500 g (4 zł)Sos knorr lub pudliszki lub abra (5 zł)Przygotowanie Gotujesz ze trzy torebki ryży w torebkach w 3 litrach. Wodę odrobinę posól i wlej 1łyżkę oliwy nie powinien się ryż kleić będzie sypki.Mięso/pierś z kurczaka podsmaż na patelni dodaj warzywa na patelnię lub mieszankę chińską po ok 15 minutach dodaj sos knorra ok 5 zł i całość podduś z 5 minut Na tależ nakładasz ryż i na ryż polewasz przyrządzoną potrawkę.Całkowity czas przygotowania ok 30-40 minut Całkowity koszt ok 18 zł

Prawda to JA -> Cieszę się, że mój przepis Cię zainspirował ;) Jeśli chodzi o farsz to wkładam na szybko podsmażone z cebulą pieczarki + oczywiście sól i pieprz, a na to pokrojone małe kawałeczki żółtego sera - same się rozpuszczą podczas pieczenia. Na wierzch z kolei albo majonez albo oliwa. Nie łączymy ich razem :) Najlepiej wychodzi posmarowane cieniutką warstwą majonezu, który podczas pieczenia ładnie natłuszcza wierzch, spływa w dół i nic się ani nie przypala ani nie jest suche :) Aaaa, oczywiście mięso też trzeba posolić samo w sobie :) Jakby co - tutaj jest ściąga obrazkowa :D http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,92424521,92424521.html

babeczki z kurczaka wydaja sie idealne :D ale czy ten farsz na wierzchu utrzyma forme? nie trzeba tego 'wesprzec' scinajacym sie bialkiem z jajka np?

konczita! Witam :) Babeczki wystarczy dobrze 'zamknąć' - w sensie szczelnie pozakładać na siebie wystające części fileta :) Wszystko razem świetnie się trzyma i nie ma mowy o rozwalaniu się przy wyjmowaniu czy po wyjęciu na talerz :) Link coś nie działa (może nie potrafię prawidłowo go wkleić) ale google zawsze chętnie pomoże - hasło: muffiny mięsne ;)

rowniez witam :) ach, to teraz rozumiem :) nie zalapalam tego zamykania babeczek, myslalam, ze mieso jest na dole, a na gorze warstwa farszu i to ma zastygnac w ksztalcie babeczki :D co tez byloby jakims rozwiazaniem, ale wtedy z jajem ;)

rowniez witam :) ach, to teraz rozumiem :) nie zalapalam tego zamykania babeczek, myslalam, ze mieso jest na dole, a na gorze warstwa farszu i to ma zastygnac w ksztalcie babeczki :D co tez byloby jakims rozwiazaniem, ale wtedy z jajem ;)

zrobilam wczoraj ta zapiekanke z kurczakiem pesto +mozzarella byla pyszna wiec polecam :)

Gość dududdudududu
podnosze