Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mnie dziwi jedno

Dlaczego kobiety nie lubią Hip-Hopu?

Polecane posty

Gość Mnie dziwi jedno

Ta muzyka ma dusze obok rocku. Liryczne przesłania jak np. Eldo czy O.S.T.R ale też prawdę o Naszym społeczeństwie np. Hemp Gru, Peja czy Molesta. Ogólnie dziwi mnie to, że moda w stylu na Hip-Hopowca jest przez kobiety w Polsce dziwnie odbierana a w Ameryce inaczej. Gdyby nagle w katalogach mody Panowie byli przedstawiani w bluzach w kapturach w butach Dunkach to by preferencje się zmieniły ;) http://www.youtube.com/watch?v=HHWuFqIWbKY

Gość -Bin Laden-
Hip-hop to syf. Dzieci niech go słuchają.

Gość Mnie dziwi jedno
A Rock też dzieci słuchają i jakoś nikt tak nie mówi. Zobacz na kinder metali co myślą, że słuchając Behemotha są groźni

Gość 24 lata mijają jak jeden dzień
Ale kobiety na raperów lecą Hipokryzja? :D Niegdyś założyłem szerokie spodnie i bluzę z kapturem a już latek trochę mam i od razu wzbudziłem zainteresowanie kobiet ;)

Gość baron de drift
nudne to jest po prostu nie mówię, że wszystko ale ogólnie nudy i prostactwo

Gość Wartownik doskonały
Co do tego linku w pierwszym poście to w 22 sekundzie ten raper HZD ma fajny pokój. To akurat in plus. Widać, że maniak hip-hopowy ;)

Gość Bzdura jak słucham ale
klasyki, lub podziemia amerykańskiego, albo czegoś z Anglii. Ostatnio byłam na koncercie speech debelle, świetna dziewczyna. Niestety nic z kraju. Ostry się skończył, a nic interesującego teraz na polskiej scenie nie ma.

Gość Ja tez lubie hip-hop
I wszystkie kobiety jakie znam też , więc nie wiem skąd ten wniosek . Rock też lubie .

Gość Wartownik doskonały
Dobra to jak oceniacie Panów w ubraniach na hip-hopowca. Zacytuje jeden tekst redaktora alphamale dlaczego kobiety w Polsce trudno poderwać w takim ciuchu: "Jak dla mnie szerokie spodnie, pięć razy za duży t-shirt, bluza z kapturem dżi-junit, daszek niu-ery czy buty jak na deskorolkę, to szczyt głupoty w wieku gimnazjalnym. Ja jakieś kilka dobrych lat temu latałem w szerokich spodniach oraz za dużych rzeczach - ale jeździłem przy tym realnie na desce, więc jakoś to było ze mną spójne. Kiedyś spodobały mi się czapki NE, ale żadnej na szczęście nie kupiłem. Rapu dobrego lubię słuchać, ale dobrego, a nie "joł joł, dla wszystkich moich ziomków z dzielni i dla psów, bo to kawałek o nich, chwdp na zawsze joł" - więc jestem jakoś związany z tą subkulturą. Nie twierdzę, że jest zła, ale nie wyobrażam sobie kogoś ze Społeczności robiącego się na skate'a. To dla mnie skrajności, które się wzajemnie wykluczają. Albo wyglądasz jakbyś nasrał w spodnie albo uwodzisz kobiety wyglądając jak przystoi na mężczyznę. " Chodzi o społeczność PUA ;)

Gość muzycznie hiphop może być
wspaniały, ale trzeba posłuchać czegoś innego niż Hemp gru...

Gość sdaxasz
wez nie bluznij ni nie porownuj rocka do hip-hopu :O

Gość No nie znów te PUA
Ludzie co Wy z tym PUA? Najlepiej zakładać na siebie koszule, jeansy piękne, i buty na glanc :o Rock ostatnio się zbliżył do Hip-Hopu. Zobacz na zespoły Limp Bizkit, Linkin Park czy P.O.D

Gość mój mąż odkąd się znamy
sam dłubie przy muzyce, kupujemy stosy płyt i chodzimy na koncerty, ale ani ubieramy szerokich spodni:o Nawet murzyni nie noszą już szerokich spodni tak jak kiedyś, moda się się zmienia to raz, a dwa to jak wyglądasz nie ma znaczenia i w niczym nie przeszkadza w odbiorze muzyki. Osobiście fajne są luźne spodnie, ale u dorosłego faceta krok z kolanach i bluza z ogromnym kapturem wygląda tak samo jak obroża z ćwiekami na szyi i inne tego typu przerysowane dodatki czy ubiory. W pewnym wieku człowiek pojmuje, że muzyka gra w duszy nie w spodniach. Ale ubierać się możesz jak chcesz. Jak poznaje faceta to ubiór ma być czysty, nie odbiegać od konwenansów typu spódnica co tańca hula :P na nieogolonych męskich nogach, bo ważniejsza jest cała reszta.

Gość Co Wy z tym PUA
Czy ktoś wreszcie zrozumie, że nie wszyscy faceci chcą podrywać kobiety jak leci? Są tacy co szukają tej jedynej. A jak ktoś pasjonuje się hip-hopem i tą kulturą to chyba nie będzie zapierdzielał w koszuli pod krawat. No chyba, że do pracy. Czy Wy wyobrażacie 50centa czy Eminema w garniaku? Chociaż ostatnio 50cent wystąpił w mini krawacie w Krakowie ;o robi się z niego gwiazdka RNB :/ Ale np. Peja w garniaku ;o Im pasuje luźny styl

Ja odkąd pamiętam słucham rapu i hh i muszę powiedzieć, że styl ubierania się to jedno a muzyka to drugie. Nie jestem jakimś pozerem, dlatego słucham takiej właśnie muzyki a ubieram się elegancko,bo tego wymaga ode mnie praca.

Gość Peja to żenada i temu dresowi
pasuje tylko obciach. Akurat popularni raperzy rzadko ubierają się w gacie po tacie, zdecydowanie za to przesadzają z biżuterią i właśnie garniturami. Jeżeli hh kojarzy ci się tylko z takim ubiorem to mało widziałeś. I zapewne słyszałeś.

Gość Hip Hoooooop
Peja w garniaku? To Ty chyba nie widziałeś sesji zdjęciowej do nowej płyty Peji. Facet nie do poznania! Spodnie od garniaka, piękna koszula z długim rękawem. Facet bardzo się zmienił odkąd znalazł kobietę. Ba jeden kawałek z nowej płyty będzie śpiewany (!!!) o miłości. Płyta "na serio" Peji 17 września. http://www.youtube.com/watch?v=AnCw3SVThII to jest promomix do nowej płyty i parę zdjęć Peji robione do nowej płyty. Nie do poznania. Koniecznie włączcie sobie minutę 4:18 !!! Ten śpiewany refren :)

Gość Mnie dziwi jedno
Mało słyszałem? Ja rapu słucham od 1994 roku, pamiętam w III/IV klasie słuchało się Liroya "Alboom" i Wzgórze Yapa 3 oraz Nagły Atak Spawacza :classic_cool: a później przyszła kolej na squad z mojego miasta czyli Moleste :)

Gość Mnie dziwi jedno
A co do wizerunku jestem lekkim egocentrykiem, więc nie zaprzeczam, że dla mnie jest ważny. Ale uważam za nic złego.

Gość Mam nadzieje że to
dowcip jeżeli dla ciebie początek hh zaczyna się od Liroya :D:D:D:D

Gość Mnie dziwi jedno
W Polsce dla mnie tak a w zasadzie moja przygoda. W końcu to był 1994 rok. Chyba nie powiesz jak wielu ludzi, ze pierwszym polskim raperem był Kazik Staszewski hahaha :D To, że sobie rymował w Kaziku na Żywo to nie znaczy, że był pierwszy :classic_cool:

Gość dla mnie pierwszym
był dj Kool Herc chłopczyku. To o czym piszesz to długo, długo po i muzycznie sięga to mulistego dna.

Gość MASAKRA.......
ROCK a hip hop powiazania?!~?!?!?!?!? :O............... NIE nawidze hip hopu ,slucham hard rocka i metal ,