Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaxs

mycie włosów pod zimna woda ...!

Polecane posty

Gość kasiaxs

czy to prawda ze jak sie włosy myje pod zimna woda to szybciej rosna ??

Gość cooooooooooooooooooooo
Kto ci takich głupot nagadał? Ja z tego co wiem to płukanie w zimnej wodzie zamyka łuski włosa ale zeby po tym szybciej rosły, pierwsze słyszę i u siebie nie zauważyłam:)

Gość kasiaxs
co to znaczy zamyka łuski??

Bo włos składa się właśnie z takich łusek. I jeżeli na koniec bedą płukane w zimnej wodzie to te łuski się zamkną i włosy bedą bardziej lśniące.

Ja, jak myję w zimnej wodzie, to mam siano potem. :/ Także w moim przypadku teoria z zamykanie się łusek nie sprawdza się.

Ja tam widzę różnice:) Stosuj odżywki bez spłukiwania to nie będą takie sianowate.

Nie mogę stosować odżywek bez spłukiwania, bo mam przetłuszczające się włosy i to mogłoby pogorszyć jeszcze sytuację.

Gość adieren
to nie wal nie wiadomo ile tej odzywki.. wlos ne sklada sie z lusek :P na jego powierchni otaczajacer rdzen znajduja sie luski. ciepla woda powoduje ich otworzenie- wtedy szampon/odzywka lepiej wnika. natomiast chlodna woda powoduje zamkniecie i powstanie "pancerzyka" z zazebiajacych sie lusek na wlosie, co sprawia,ze wydaja sie ladniejsze i bardziej sie blyszcza..

Eee... Ja myję tak, że najpierw płukam ciepłą wodą, nakładam szampon, spłukuję ciepłą wodą, następnie odżywka i na koniec spłukuję też ciepłą wodą i mam fajne włosy. :P Efekt końcowy zależy chyba w dużej mierze od samych włosów, od jakości szamponu i odżywki.

To nakładaj odżywkę którą sie spłukuje i nie nakładaj na skórę tylko na same włosy.

to co pitolisz że masz siano?:P

Gość kaskadka
jak ja bym splukala zimna woda to za nic bym ich nie rozczesala

to dziwne bo w moim wypadku płukanie w zimnej wodzie się sprawdza, myję oczywiście w ciepłej:P

Badacze udowodnili (30 lat badań), że podcinanie końcówek przyspiesza wzrost włosów - oczywiście mowa tu o góra 0,5 cm co 4-6 tygodni. Ja to mam takie szczęście, że jak proszę o scićecie końcówek, to od razu z 10 centymetrów tracę;(((

Gość tytytytytytytyty
ja tez mam siankowate wlosy, zniszczylam ostatnimi kilkoma pod rzad prostowaniami, bo mam krecone wlosy.......... jak umyje w zimnej wodzie to skleja sie w jedna wielka sianowata gule- nie do rozczesania. Kiedys stosowalam odzywki bez splukiwania i wygladaly szybko jak tluste.... teraz przerzucilam sie na oriflame repair cala serie szampon odzywka i maska- nie probowalam jeszcze calonocnej terapi ani serum, ale cala reszta jest genialna dla mnie.

Gość jesli zimno powoduje
wzrost włosów - to ci, co chodzą bez rękawiczek zimą (a są tacy) powinni mieć busz na rękach :-D

Gość Maslanka rzucona maslem
Podcinanie włosów to już na pewno kit wciskany przez fryzjerów byś przychodziła do niego/niej podcinać Jasne jak sie rozdwajają to lepiej przyciąć ale samo ciecie nie ma wpływu

Gość sweetG
Też mi się tak wydaje. Natomiast co do samego mycia włosow w zimnej wodzie to polecam. Robię tak regularnie. Dzięki temu moje włosy są bardzo miękkie, gładkie i łatwo się roczesują- zimna woda zamyka łuski. Trzeba się tylko przemóc

Gość tylko do ostatniego płukania
włosów należy używać ZIMNEJ WODY, a nie do mycia:O

Gość Masełko zła
Co do wzrostu to dłonie raczej ciut inaczej działają, ale możesz spróbować przechodzić zimę na gołą klatę. Będzie mały test

Gość myjcie glowy
zimna woda a po 10 latach zrobcie sobie RTG szyi - ciekawe jak wyjdzie? Wystarczy plukac letnia woda, najlepiej ziolami i ewentualnie dodatkiem octu jablkowego.