Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 cahluah

karnisze drewniane

Polecane posty

Go艣膰 cahluah

witam mam pytanie jak mierzy膰 d艂ugo艣膰 karniszy drewnianych? przymierzam sie bowiem do zakupu i nie wiem jak to mierzy膰 Tylko na szeroko艣膰 okna ? czy te偶 mo偶e doda膰 par臋 cm, 偶eby karnisz odstawa艂 po obu stronach no po 3 cm ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cahluah
podbijam :) prosz臋 o pomoc prosz臋臋臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 raczej maja one sta艂e d艂.
1,5 m..2m 2,5..Jesli okno ma dwa metry to wez 2,5m,,zapas 25cm ( po obu stronach) powinien dobrze wygladac...chyba ze masz waska scian臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cahluah
dzi臋ki :) znalaz艂am firm臋, kt贸ra przycina na wymiar karnisze :) Tyle ile chcesz :)

Udost臋pnij ten post

Kobieto :D a po ci firma do przyci臋cia karnisza ?:Dkupijesz dajmy na to 2 metry karnisza a potrzebujesz 1,80 ,bierzesz brzeszczot i jedziesz z koksem :D to jest wa艂ek z drewna, szybko si臋 tnie :D Ja mam drewniany w jednym pokoju ,jest podw贸jny czyli na firan臋 i na zas艂ony ,mniejsza z tym ,potrzebowa艂am max 230 szeroko艣ci a tylko sa 2 m albo 2,5 m wi臋c kupi艂am 2,5 i odci臋艂am nadmiar z jednej strony ,na ko艅ce masz takie .....czapeczki :D nic nie wida膰 ,偶e ci臋艂a艣 :D

Udost臋pnij ten post

do autorki Nie piszesz jakie to okno np. PWC kt贸re posiada ju偶 rolety na szybach wewn膮trz. Zak艂adam 偶e to okno takie jak bywa艂o, 25cm po obu stronach nadmiaru to troch臋 ma艂o, raczej od 30cm, zale偶y jaka gruba jest tkanina na zas艂on臋 i jakiej szeroko艣ci jest okno. Cyt" znalaz艂am firm臋, kt贸ra przycina na wymiar karnisze" ... dobre :) ... mam nadzieje 偶e ta firma nie istnieje tylko z przycinania na wymiar karniszy ..... a przyci膮膰 mo偶esz sama wg. inst " ryjekkk".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nawet nie w g艂owie mi
przycinanie. wol臋 gotowe, 艂adnie zrobione, z kompletem do mocowania :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ile za nie zap艂acisz
gotowe z kompletem monta偶owym, polakierowane z 艂adn膮 ko艅c贸weczk膮 250 cm, tak oko艂o 60 z艂 kosztuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ile kosztuj膮
dodam jeszcze, 偶e karnisz podw贸jny :) drewniany

Udost臋pnij ten post

Hehe ja za podw贸jny drewniany 2,50 m p艂aci艂am 63z艂 .Ma si臋 rozumie膰 komplet 2 "listwy",4 ko艅c贸wki ,dwa uchwyty z podw贸jnym otworem na "listwy" + 40 偶abek . Daj sobie spok贸j z firm膮 ,dasz s膮siadowi 5 z艂oty na piwko to ci jeszcze papierem 艣ciernym pojedzie na ko艅c贸wkach :Dpowiem ci jedno firma ,kt贸ra oferuje takie przycinanie, robi tak samo jak ja :D nawet ci papierem nie pojada na ko艅c贸wkach :D A jeszcze jedno ,wszystkie karnisze drewniane s膮 lakierowane ,albo pomalowane lakiero- bejc膮 .

Udost臋pnij ten post

No raczej karniszy nie liczysz tylko na d艂ugo艣膰 okna tylko jeszcze poza. Mo偶esz doda膰 po obu stronach 3 cm i b臋dzie dobrze. Bo nie wiem czy to by dobrze wygl膮da艂o je偶eli by艣 mierzy艂a tylko pod okno.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li jest mo偶liwo艣膰 to zawsze si臋 powinno dawa膰 jaki艣 zapas poza oknem, chocia偶 po 10 centymetr贸w. Co do karniszy to polecam jednak metalowe, np. takie z http://www.bramex.pl/pl - s膮 du偶o bardziej 艂adniejsze ni偶 te drewniane, kt贸re potrafi膮 si臋 opuszcza膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aniakulczynska
Polecam sklep internetowy z najta艅szymi karniszami w Polsce www.taniekarnisze.pl Kupowa艂am tam karnisze do ca艂ego domu i nigdzie nie znalaz艂am taniej. Karnisze w bardzo dobrej jako艣ci, przesy艂ka by艂a gratis. Ania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lando karnisze
Aby wymierzy膰 jakiej d艂ugo艣ci powinien by膰 karnisz wystarczy zmierzy膰 wn臋k臋 okienn膮. Karnisz musi by膰 od niej d艂u偶szy o 50-60 cm je偶eli b臋d膮 powieszone firanki i cienkie zas艂ony, lub 70-80 cm je偶eli b臋d膮 powieszone firany i grubsze zas艂ony. Zapas d艂ugo艣ci jest potrzebny aby mo偶na by艂o rozsun膮膰 firany i zas艂ony i swobodnie otworzy膰 okno. www.producent-karniszy.pl

Udost臋pnij ten post