Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moja mała prywatna prośba

brak pomysłu na temat pracy mgr - resocjalizacja z profilaktyką społ.

Polecane posty

Witajcie, nie mam pomysłu na temat pracy magisterskiej z resocjalizacji - może jest ktoś kto pisał o czymś ciekawym lub może coś doradzić, będę wdzięczna. Mój promotor zajmuje się prawnymi podstawami resocjalizacji i polityką społeczną - choć niekoniecznie muszą to być tematy z tych dziedzin. Pozdrawiam serdecznie.

proszę o odzew

co sądzicie o temacie ? "życie seksualne więźniów męskich a rozwój homoseksualizmu w sferach patologicznych " interesujące ? :-)

to wyżej to podszyw - moje pytanie było poważne i bardzo proszę o takie jego potraktowanie.

Gość Elwiszyje
nigdy nie byłem w więzieniu i nie chciałbym tam trafić nawet na wizytę do kogoś ale mając trochę fantazji przychodzą mnie do głowy pewne pomysły i na przykład taki temat : jak na więźnia wpłynąć może kontakt z kobietą , którą poznał przypadkowo korzystająć z internetu na jakiejś Sympatii lub innym portalu randkowym i czy są takie kobiety, które chcą poznać więźnia z wyrokiem ponad 10 lat za przestępstwo kryminalne , czy znajdą się takie kobiety , które chcą poznać więźnia ? drugi temat : tak naprawdę kto rządzi w więzieniu ? czy rządzi Szef więzienia a moze więzieniem rządzi jakiś twardziel, który ma wyrok 25 lat i wszystkich sobie podporządkował i jako Szef mafii w więzieniu wydaje rozkazy i polecenia

Gość haaaaakisss
Ja jestem po resocjalizacji, pisałam pracę w tamtym roku,to mój temat : Mass media a zachowania pro-anorektyczne u dziewcząt w okresie adolescencji. Jak widzisz niby jest on o anoreksji, ale ociera się o media , postawy młodzieży, stereotypy..fajnie pisało mi się tę pracę :) powiem Ci tak, to jaki temat wybierzesz na początku a jaki napiszesz to całkiem inne rzeczy :P , bo potem się okazuje że albo nie ma materiałów, albo za trudny , albo jeszce coś innego... ja mam jedną radę pisz o tym co Ciebie interesuje, albo o czym chciałabys się dowiedzieć czegoś więcej..

Gość haaaaakisss
bardzo fajne te pomysły Elwiszyje, ale z napisaniem ich to już będzie ciężej, żeby poznać opinię więzniów musisz ich zbadać, szczerze watpię, żeby wpuścili Cię do więzienia a ankietami :P, a co do wyboru kobiet , będzie mało literatury..

Gość monalisa23.
Witaj. Też jestem po resocjalizacji z profilaktyką społeczną. Tytuł mojej pracy licencjackiej brzmiał tak - Sytuacja emocjonalna u dorosłych dzieci alkoholików. Natomiast tytuł pracy magisterskiej tak- Uwarunkowania alkoholizmu w percepcji studentów pierwszego roku resocjalizacjii. Dużo moich kolegów pisało na temat wychowanków domów dziecka, a także gwary więziennej.

Gość monalisa23.
Ogólnie ciekawym tematem jak na obecne czasy może by prawna kwestia homoseksulazimu w Polsce

Dziękuję za wszystkie propozycje :) z chęcią jeszcze jakieś przeanalizuję... Elwiszyje - są to na pewno ciekawe kwestie, ale fakt bardzo trudno byłoby je zbadać lub znaleźć literaturę, jeśli chodzi o drugi temat - co prawda mam możliwość przeprowadzenia badań w ZK, ale czy wyniki nie będą zafałszowane nie mogę zagwarantować... haaaaakisss - dziękuję za rady, a temat faktycznie bardzo interesujący, może i nad tym pomyślę :) monalisa23. - co rozumiesz poprzez prawną kwestię homoseksualizmu? Zaciekawiłaś mnie... Osobiście zastanawiałam się nad aspiracjami życiowymi osób wychodzących z uzależnienia (narkomanii) lub próbie odnalezienia walorów pedagogicznych w wytworach subkultury hip-hopowej. Co o tym myślicie?

przypominam się...

Gość a może.......
Seks w oczach młodych ludzi w XXI wieku. Sport, moda czy uczucie?

dziękuję i proszę o więcej :)

Taki temat, na który znajdziesz dużo materiałów to np. "Kobieta/mężczyzna jako ofiara przemocy wewnątrzmałżeńskiej"

o... to brzmi ciekawie :)

Gość takojakobe
a ma ktoś pomysł na temat pracy dyplomowej o pracy socjalnej? pomóżcie...!!

w mojej grupie raczej tego nie zbadam - brak odpowiedniej próby badawczej, chyba, że chcę udowodnić, że owe problemy tych właśnie ludzi nie dotyczą...

jeżeli masz możliwość zrobienia badań w ZK albo AŚ, to radziłabym z tym coś kombinować np. "Ruch anonimowych alkoholików w resocjalizacji penitencjarnej na przykładzie...", bo to też wiąże się z profilaktyką społeczną

Więc teza badawcza będzie taka, że wśród studentów twojej uczelni problem jest niewielki lub dobrze ukrywany. I robisz badania które tezę potwierdzają.

takojakobe - może coś a propos aspiracji życiowych mieszkańców wsi popegeerowskich?

Fanajoanna - chaciałabym coś bardziej odkrywczego ;) ale dziękuję za sugestie.

magderina - też ciekawy pomysł :) ale niestety ktoś w mojej grupie już pisze na podobny temat - nawet jeśli wybrałybyśmy inne ZK to jednak wolałabym coś innego.

Gość moja propozycjaa
Problem izolacji więziennej mężczyzn na podstawie wynurzeń ich żon na topikach Kafeterii :)

Gość hahahahaha dobre dobre...

Gość ma ktoś jeszcze jakieś pomysły

Gość tenaty tenaty tenaty
do "moja mała prywatna prośba " nie jestes przypadkiem z euhe hehehe ;)?

Gość Ania XLX
ja pisalam w tym roku " Syndrom agresji u recydywistów penitencjarnych"

proszę o kontakt z Panią o nicku : magderina. Napisałam Pani maila. Bardzo mi zależy na kontakcie z Panią. Sprawa odnoście tematu pracy licencjackiej.

A co sądzicie o temacie "Otyłość dzieci i młodzieży i jej wpływ na rozwój i funkcjonowanie w społeczeństwie" ?