Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalineczka

Jak domowym sposobem rozjaśnić nieco farbowane na ciemno brązowo włosy?

Polecane posty

Gość lalineczka

Czy jakbym połozyła wodę utleniona 6% to ten ciemny kolor by się rozjaśnił? Nie chcę odbarwiac włosów a marzy mi sie jasny brązik. :O

Gość lalineczka
żadna sama nie próbowała? :(

Gość lalineczka
podobno ciemnej farby się nie rozjaśni tylko fryzjer i rozjaśniacz na pasemka. ef..:(

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkk
myj przez tydzien wlosy szamponem przeciwlupiezowym, podobno ściąga kolor, tak mi ostatno fryzjerka powiedziala

Gość lalineczka
yhy, no spróbuję a o jaki konkretnie szmpon przeciwłupieżowy chodzi?

Sprobuj codziennie, raz dziennie polewac je wodą utlenioną, taka z apteki (to jest 3% chyba)...Cudow nie zdziałasz, ale wlosow nie zniszczysz...a może akurat? Jak byłam nastolatką, to było to w modzie i w ten sposod rozjasnilam porzadnie wlosy, nie niszcząc ich;)

ściaga kolor ale farbowanych włosów 9 szampon przeciwłupieżowy) woda utleniona zniszczy ci włsy, uzyskasz zółtawy, nierównomierny odcień.

Gość lalineczka
ciekawe:) tylko to działa na naturalne włosy a czy na farbowane na ciemno podziała?..hmmm

Nie wiem, mnie tam woda utleniona nie zniszczyła i miałam śliczny kolor (do tej pory nie moge się napatrzyc na zdjęcia, niczym juz takiego nie osiągnęłam, supernaturalny, wlasnie dzieki temu, ze nierownomierny)....ale juz wyrosłam nieco z takich bajerow;)

Gość lalineczka
czy zancie jeszcze jakieś inne sposoby, bo w tym ciemnobrązowym kolorze kiepsko się czuję:O

szampon przeciwłupieżowy ściaga farbe z w miare świeżo zafarbowanych włosów, tylko do jakiegoś momentu!!! wiec nie oczekuj cudów. Ankesenamon- nie zniszczyła... moze na pierwszy rzut oka.

Gość lalineczka
i dekoloryzacji i balejażu chcę uniknąc poza tym obraziłam się na fryzjerki-tyle razy spaprały mi włosy, że wolę się więcej do nich nie zbliżać

idz do dobrego salonu, gdzie używają dobrych kosmetyków, a nie do osiedlowego, gdzie pzrez niższe ceny musza używac tańszych i niestety często gorszych kosmetyków. W domu nie kombinuj sama. Popytaj znajomych, moze poleca ci jakis salon. W jakim rejonie mieszkasz..?

Gość lalineczka
Kraków i niestety i w renomowanych salonach maja wpadki..kicham na to, nie chcę fryzjerki:O

w takim razie nie pozostaje mi nic jak życzyć powodzenia w dalszych eksperymentach ;) W razie problemów bądź dalszych pytań wbij się an maila ;) Dobranoc

Gość lalineczka
dobranoc:)

Gość ILASKA
kup saszetke Nizoral, niech starczy Ci na 2 mycia. potrzymaj na włosach 5 minut. u mnie pomogło.

Gość lalineczka
Nizoral, cóż sprobować nie zaszkodzi:) dzieki

Gość brąz
heey, wie ktoś może jak w szybkim tempie zdjąc kolor brązowy z włosów, słyszałam o szamponie rumiankowym oraz przeciwupieżowym:) bardzo proszę o pomoc

Gość ja zawsze myje
headen shoulders i zawsze mi wypłukuje kolorek :) polecam go

Gość kirstenann
kiedyś rozjaśniałam włosy wodą utlenioną i chciałam wrócic do anturalnego koloru czyli jasnego brązu. kupiłam farbe jasny brąz i wyszły mi praawie czarne !! potem troche zeszło, ale zaczeły robić sie zielone ;/ Kupiłam farbę w piance, którą zresztą bardzo polecam , bardzo wygodna, nie śmierdzi i ogolenie w porządku( kosztuje 18 zł, ale na włosy np za łopatki spokojnie wystrczy jedno opakowanie, nie jak w przypadku farb- 2 opakowania, i ogolnie to ta z palette;)) o kolorze jasny złocisty brąz, owszem za wiele to nie zmieniło , ale przynajmniej połsyk mam złotawy i po miesiącu mam ładny już brązowy. chcę teraz rozjaśnić ja tzn, tlyko na jakjiś jaśniutki brąz, taki naprawde jasny troche moze pod taki ciepły nie ostry rudy - jak żmuda trzebiatowska , moze troszke ciemniejszy :D, i znalazłam w domu szmpon garniera sprzez poół roku do włosów blond, z rumiankiem i mam wrażnienie ze są jaśniejsze ( umyłam dopiero2 razy) , chyba mogę polecic ;p Pozdrawiam:) P.S. Jeśli któraś z Was ma pomysł jak samodzielnie rozjaśnić na taki jasny brązik włosy tak jak wyżej napisałam nie niszcząc ich o ile to możliwe to proszę o pomoc!! :):)

Gość kirstenann
Ornetta mogłabym prosić o przepis ? ;) a słuchajcie jeśli ten kolor będę miała w końcu taki hmmm wypłowiały brązowy( bo tak na pewno będzie, w końcu to farba a pod spodem mam jasne bo rozjaśnione wodą utlenioną), to na jaki kolor najjaśniejszy mam szansę ?

Gość gość
To samo robie zachcialo mi sie brazow byl moment ze kupilam braz midium i co mialam zarabiscie ciemny braz ba prawie czarny od 3 tyg myje wlosy i nakladam na glowe maseczke z jaj i oliwy z oliwek niby sie wyplukuje kolor ale hahha jestem kolorowa czyli u gory ni to rude ni zolte a dol ciemne wiec wlosy ciagle mam zwiazane juz zaczynam fixowac ale dam rade zdejme to dziadostwo a no i jeszcze obcielam koncowki po dekoloryzator ktory uzylam nic nie zrobil a wysuszyl mi totalnie wlosy rada jest taka czekac i obcinac a wlosy nie beda poniszczone . Nie robcie same dekoloryzacji to strasznie wysusza wlosy gdyby nie moja odzywka to bym za nic w swiecie nie rozczesala tych drutow buziole.

Gość gość
Aj bo bym zapomniala w sklepie kupilam witamine c w tabletkach rozgniotlam na pyl ze 30 tabletek i zmieszalam to z szampomem na konzystencje taka gestawa i wtarlam we wlosy zalozylam czepek itrzymalam to poltorej h troche rozjasnilo ale na stowe nie zniszczylo wlosow potem zmyc odzywka i za jakis czas ponawiac buziole mam nadzieje ze jakos pomoglam sama tez walcze ostro ze sciaganiem tego koloru zaznaczam

Gość Theklaudynna
Hej, mam ten sam problem ino że tak do połowy ucha mam takie miedziane a do ramion czarne a farbować ich nie chce na ciemny :d Znacie jakiś jeszcze dobry i sprawdzony sposób na rozjasnienie samych końcówek?;)

Gość gość
Ja mam już sposób na zbyt ciemno ufarbowane włosy. Kupić pasemka czyli złote refleksy Loreal'a dla brązowych włosów. Dobrze rozjaśniają ciemny brąz. Wychodzą rude pasma (też żałuję że nie bardziej bordowe ale może trzeba krócej trzymać) . Tylko trzeba uważać, żeby nie rozsmarowywać bo mogą wyjść zbyt grube pasma. Ogólnie jest ok. jeśli ktoś chce lekko samemu rozjaśnić sobie włosy. Poleciła mi go pewna pani w drogerii(nie sprzedawczyni) i gdybym go umiejętniej nałożyła byłabym w pełni usatysfakcjonowana.