Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to to czy to nie to

w którym tygodniu poczułyscie pierwsze ruchy

Polecane posty

Gość czy to to czy to nie to

będąc w pierwszej ciąży? czy w 16 tygodniu można je już czuć czy sobie tylko wmawiam?

Gość frwefwe
Pewnie można. Ja poczułam w siedemnastym tygodniu.

Ja w 2 ciazach poczulam w 17 tygodniu choc lekarz powiedzial ze nie mozliwe, sraty graty...wiem co czulam...

Gość ja po 20 tyg dopiero

Gość MonikaKow
Ja w 17 tc :) już czułam

ja czekam z utęsknieniem , jak na razie nie czuję , ale to moja pierwsza ciąża :) , a podobno pierworódki czują dopiero ok. 20 tyg.

ja w pierwszej ciazy w 16 tyg(jestem szczupla) pozniej juz bylo to coraz wyrazniesze... teraz tez cos poczulam i to na bank nie sa jelita!

Gość frwefwe
Blask, moja też pierwsza ciąża a poczułam pierwszy raz w tym siedemnastym. Spodziewaj się więc w każdym momencie. Chociaż... u mnie to było tylko jakby muśnięcie, czy przejście w środku czegoś maleńkiego. Myślę że ważniejsze od tego czy ciąża jest pierwsza czy nie, są uwarunkowania indywdualne, w tym jak akurat dziecko leży, jak bardzo jest ruchliwe i jak izolowany jest brzuch ciężarnej warstwą tłuszczu. Ja akurat szczupła jeszcze byłam i myślę że dlatego wyczułam małą tak wcześnie. Niemniej po tamtym poruszeniu w siedemnastym tygodniu długo musiałam czekać (może gdzieś z tydzień czy dłużej) na podobne odczucie.

1 ciaza 19sty ,druga 16sty i napewno to bylo to ..:)pytalam lekarza i mowil ze szczuple i wielorodki szybciej czuja :)

Gość alliska
w 23 tyg juz bardzo wyraźne, wczesniej to sama nie wiem czy to były ruchy czy co

Gość frwefwe
:D Wiesz, Blask, ja nie byłam taka jednoznacznie zachwycona ciążą (choć to nie była wpadka) a jednak instynktownie zareagowałam na ten pierwszy ruch. Po prostu poczułam się szczęśliwa! A tak w ogóle to bardziej niż te pierwsze poruszenie, zaskoczy cię chyba później jak bogaty repertuar ma dziecko. Ono nie tylko kopie ale przeciska się, przewraca, łaskocze dłońmi i stopkami, wypina się i wiele, wiele więcej a wszystko to jest odczuwalne trochę inaczej. Czasem nawet... przestraszyć się można jakiegoś nagłego, dziwnego odczucia!

Gość ja pierwsze ruchy
poczulam w 19tyg ale nie bylam ich pewna dopiero w 20 jak juz bnyly wyrazniejsze stwierdzilam ze to na pewno to:)