Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby wiem.

okres pologu

Polecane posty

Gość niby wiem.

witam mam takie pytanie. jak czulyscie sie w okresie pologu.ile trwal u was.jak to wygladalo,jak dbalyscie o siebie chyba tego okresu sie boje bardziej niz porodu. bo nic niewiem jak sie przygotowac do niego,

Gość zrób zapas podpasek
i paracetamolu :)

u mnie nic sie nie działo krwawiłam przez tydzień,zero bólu jakiegokolwiek,normalnie sie załatwiałam.Własciwie to nic specjalnego nie czułam

Gość Kosma22
Kazda kobieta jest inna wiec nie sugeruj sie opowiesciami kolezanek bo moze sie okazac ze w Twoim przypadku bedzie zupelnie inaczej :) wiadomo ze w razie naciecia przez kilka pierwszych dni bedziesz odczuwac ból krocza. Ale wtedy widok Twojego dziecka i duma z tego ze dalas rade wszytsko Ci wynagrodzi :) Ja jestem w 4 tyg pologu i bola mnie blizny po szyciu, twardnieja i zanim skora zmieknie to pewnie beda odczuwalne. Postaraj sie miec przy sobie bliskich do pomocy i... nie przejmuj sie codziennymi sprawami, odpoczywaj. Mozesz brac paracetamol, robic oklady z rywanolu czy podmywac sie tantum rosa. Dasz rade, powodzenia! :D

Gość brunetki bladynki
Moja siostra ciężko to przeszła i to dwa razy, ciągle mówiła że strasznie boli, kilka razy krwawiła no i wiadomo wygląd zmęczonej kobiety dlatego stwierdziłam że rodzicom jej dzieci jako wnuki starczą i dzieci nie będę miała

Gość dfgh
Ja rodziłam dwa razy więc przechodziłam przez 2 okresy połogowe. Jeden cesarkowy a drugi naturalny. Cesarkowy - krwawiłam obficie 3 dni, potem przez około 2 tyg normalne krwawienie miesiączkowe a potem tylko plamienie. Przed upływem 6 tyg nic już mi nie leciało. Blizna pobolewała mocno przez około tydz. Sprawdziły się środki przeciwbólowe. póxniej tylko trochę ciągnęło więc nic nie brałam naturalny - obfite krwawienie przez tydzień. następny tydzień normalne krwawienie. Do 7 tygodnia plamienia. Ból rany krocza mało dokuczliwy. póki nie zdjęli mi szwów to bolało i ciągnęło, potem spokojnie można było usiedzieć, nie bolało. Załatwiałam się normalnie po 2 dniach. siusiu tez nie stanowiło problemu