Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowaa dziewczynaaa

Po jakim czasie sie Wam OŚWIADCZYŁ chłopak?

Polecane posty

Gość kolorowaa dziewczynaaa

Czy po roku, czy po 3 miesiącach? Jak to było u was?

Gość dokladnie po 4 latach

Gość mi jeden po
1,5 roku ale się rozstaliśmy :D a z drugim oświadczyn nie było ale po 5 m-cach zarezerwowaliśmy salę na wesele :D i jak na razie wszystko jest na dobrej drodze :)

Po 1,5 miesiaca a po 3 miechach od zareczyn byl slub i nie dlugo 8 rocznica :D

kuurwa :o co z wami ludzie?? :o oświadczac się po kilku miesiącach razem??? :o:o

Gość azsx
mój obecny mąż oświadczał mi się 2 razy. pierwszy raz dokładnie w naszą trzecią miesięcznicę podczas spaceru, a pół roku później podczas uroczystego rodzinnego obiadu poprosił moich rodziców o moją rękę.

Gość mi jeden po 7m-cach
drugi moj obecny maz po 6 wspolnych latach

kuurwa co z wami ludzie?? oświadczac się po kilku miesiącach razem??? dokładnie... zalatuje mi desperacją... albo wpadką...

to niech Ci "zalatuje" dalej :D grunt to nie myśleć szablonowo :classic_cool:

Gość nati27
po 2 tygodniach bycia razem ale znalismy sie 3 lata

Gość po 5 i pół roku
:)

Gość 6 latto sie chop nazastanał

>>grunt to nie myśleć szablonowo taaaa, tylko iść na fali chwilowej fascynacji, zamiast dobrze się poznać :o a potem się dziwią, że tyle rozwodów :o

Gość PysiaQ
po około 4,5 miesiąca...w restauracji kleknął:)...kwiatki...pierscionek z brylancikiem:)...w gangorze byl...a sciemnil wczesniej ze ma rodzinna impreze;]...ehh...

zalatuje i bedzie zalatywac. Kilka moich kolezanek jest juz po slubie - bo wpadły... 2 facetów moich kolezanek oswiadczylo sie po kilku miesiacach a tylko dlatego, ze nie mieli innej na oku i tylko ta jedna była chetna, nadawała sie na zone. Ok moze wasi oswiadczyli sie po miesiacu z miłości - dla mnie to i tak jedna wielka sciema :) ja bym mojego pogoniła jakby mi teraz z pierscionkiem wyleciał... ale moze to dlatego ze mam 20 lat - te starsze to pewnie po tygodniu znajomosci juz planuja imiona dla dzieci :)

>> te starsze to pewnie po tygodniu znajomosci juz planuja imiona dla dzieci I dlatego zamiast żyć chwilą i cieszyć się tym co ma, planują i myślą co to będzie :o a potem przychodzi gorzkie rozczarowanie :o

ęą - z tymi rozwodami akurat też nie ma reguły :) a nawet ostatnio czytałam jakieś badania, że małżeństwa zawarte po krótkim okresie tzw "chodzenia za sobą" są trwalsze niż w przypadku par, które latami nie mogły zdecydować się na ślub. choć oczywiście ile par tyle historii. ale pewnie niektórym łatwiej jest dopasowywać rzeczywistość do swoich wyobrażeń... ja w każdym razie jestem szczęśliwą mężatką i nie narzekam :)

badania sa rożne i przeróżne, często wzajemnie wykluczające się :o prawda jest taka, że dopóki nie poznasz drugiej osoby, to wszelkie deklaracje w stylu oświadczyn sa bez sensu :o a w trzy miesiące nie da sie poznac drugiej osoby. Albo wchodzić w małżeństwo nie mieszkajac wcześniej ze soba. Skrajna głupota.

"2 facetów moich kolezanek oswiadczylo sie po kilku miesiacach a tylko dlatego, ze nie mieli innej na oku i tylko ta jedna była chetna, nadawała sie na zone" mogę Ci tylko na to odpowiedzieć, że większość znajomych par, które pobrały się po długoletnim byciu razem (5 - 7 lat) zrobiło to wyłącznie z przyzwyczajenia, przekonania że jak do tej pory się nikt lepszy nie znalazł to pewnie już się nie znajdzie, świadomości że uroda i młodość przemijają więc nie ma co wybrzydzać i pod presją rodziny. i też już parę osób jest po rozwodzie, cześć się męczy ze sobą. i co z tego wynika?

a to z tego wynika ze takie pary - ktore pobieraja sie po np 6 latach związku - pobieraja sie z przyzwyczajenia i po roku, dwóch, trzech sie rozstaja... oraz to, ze pary co sie pobieraja po miesiącu znajomości własnie po tych 6 latach maja siebie dosyc. tez nie rozumiem jak mozna sie poznac po miesiacu czy dwóch... jak dla mnie to pannie stanąl przed oczami piekny slub, biała kiecka, gromadka dzieci i nie wazne jaki facet jest, wazne ze bedzie slub..

z Twojego rozumowania wynik, że szczęśliwych par w ogóle nie ma. za krótko źle, za długo też źle... na szczęście żyjemy w wolnym kraju i każdy żyje jak mu się podoba :) a Tobie życzę, żebyś spotkała kogoś kto zmieni choć trochę to Twoje pesymistyczne widzenie świata

Ja jednak uważam że lepiej jest sie lepiej poznać. Ja po ponad 4 latach związku jestem w nim tylko z przyzwyczajenia, a o swoim narzeczonym czasem tak złe myśli, że aż mi samej przed sobą głupio. Dlaczego jesteśmy razem? Przyzwyczajenie i jak to mówią " lepsze znane zło niż nieznane". Gdy mi się 1,5 roku temu oświadczył - byłam przeszczęsliwa, bo mimo jego wad widziałam szansę. Dziś widzę tylko i wyłącznie wady bez szansy na przyszłość. Całe szczęście, że postanowiliśmy pobrać się dopiero jak będziemy mieli zaplecze materialne. Gdyby było to wcześniej - czekałby nas rozwód. Poznajcie sie ludzie, będzie mniej rozwodów i nieszczęśliwych małżeństw.

Gość vedere
mogę Ci tylko na to odpowiedzieć, że większość znajomych par, które pobrały się po długoletnim byciu razem (5 - 7 lat) zrobiło to wyłącznie z przyzwyczajenia Dokladnie tak jest, i to jeszcze jest na takiej zasadzie, ze facet odczuwa presje ze strony dziewczyny i rodzin po obu stronach, wiec dla swietego spokoju zgadza sie na ta cala szopke ze slubem i weselem. Takie pary znaja sie jak malzenstwa z 20letnim stazem, a przyszla zona grzeje przyszlego meza jak zeszloroczny snieg:D Oswiadczyny po 2 miesiacach to moze przesada, ale niektorym ludziom jest dane przezyc wielka milosc i wystarczy pare intensywnych miesiecy, aby wiedziec, ze chce sie ze soba byc.