Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewe

Do matek ktore daly dzieciom oryginalne imiona

Polecane posty

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
a ja mam córcie Kingę i uwielbiam to imie, póki co nie za duzo Kingulek ;)

Gość na dzwiek imienia
Gloria - rozesmialam sie .... ani ladne, ani szacowne w sumie ... To juz alleluja lepsze ;) W dziecinstwie moim ulubionym imineim byla Roza Bardzo oryginalne wiec nie mialam roblemu a wrecz wolalam ponad Kasie ktorych bylo dziesiatki

Gość nnnnnniam
Ja dałam synkowi Patryk, w sumie przez całe życie znałam 1 Patryka a tu przeprowadziliśmy się i okazuje się, że w bloku jest conajmniej 5 Patryków +/- półtora roku... Jak podrośnie trochę i bedzie chodził na podwórko to będą z tym problemy. Córce chcę dac Natalia i póki co żadnej w bloku nie znam, ale pewnie jak tylko się urodzi to się właśnie Natalki sypną. Nie da się przewidziec, jakie imię będzie "siódme w klasie", a jakie "to jedyne. Dlatego podstawą jest by rodzicom się podobało bo będzie im musiało przechodzic przez usta przez ok. 20 lat na porządku dziennym ;] a dziecku raczej i tak się nie będzie podobało bo dzieciom szybko się wszystko nudzi z czym mają często kontakt, własne imię idzie jako pierwsze na odstrzał, nie uniknie się tego. Choc osobiście jestem zdania by imię było w polskim brzmieniu czyli pisze się jak się czyta bo w innych przypadkach może to sprawiac drobne problemy w urzędach itp w dorosłym życiu.

moja coreczka bedzie róża i tez jednym sie podoba a innym nie. ale jak mowie ze synka nazwe ryszard to sie dziwnie na mnie patrza, dlaczego???? mnie sie to imie bardzo podoba, kiedys bylo popularne a teraz od wielu lat nie slyszalam zeby ktos tak dal dziecku na imie :(

Gość nnnnnniam
Andziu, 2 lata temu jechałam pociągiem z 1,5 rocznym Rysiem, więc jeszcze się to imię czasem przewija ;)

Gość smaze cebule
andzia ryszard ładnie. A wszystkie Ryśki to fajne chłopaki:)

Gość smaze cebule
Ja będę miała Michalinę i Franka.

Gość blakka
A u mnie w szkole jest Ariel, Delfina, Sława, Żaklina, Konrad, Hubert i Czesława, Malwina A co do popularnych imion to zdecydowanie najwięcej jest Monik i Michałów.

Gość blakka
Jest też Daria, Paula, Michalina, Konstancja.

Gość ja powiem takkkkkk
podoba mi się dominik, dorian, patryk, klaudia i michalina...:) dżesiki, dżoany, majkele, fabiany, dżastiny też są ładne, ale jeśli pasują do nazwiska i sa poprawnie pisane...no i nie tu w Polsce, bez przesady... jeśli chodzi o starodawne imiona wracające do łask to ludzie oszaleli na punkcie franków,janków,antosi i zosi, ale niekoniecznie dzieciom się te imiona będą podobać...jako maluchy brzmią uroczo,a co potem?

Gość ktosskaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Znacie jakies Liwie?? Bo tak chce nazwac swoja corcie..jak sie oczywiscie dorobie:)

Ja uczę w szkole więc przegląd popularnych imion mam na porządku dziennym. Mam uczennicę Jessicę, a jej brat starszy... Józef ;) Jest rodzeństwo Michael i Amanda, Lena jest od kilku lat popularna, bo mam i uczennicę i kilkoro znajomych, którzy tak dali na imię córeczce, z chłopięcych takich w szkole to często Sebastian, Mateusz. Z rzadszych - Fabian, Ziemowit, Mirela. A wśród rodzących się dzieci coraz częściej pojawiają się Kuba i Szymon :) Ja mam na imię Adriana, synek dostał imię po mnie ;) Ale też widze, że popularne się robi. A ja zawsze miałam trochę wyjątkowe, bo moje imie pisze się przez jedno "n" - znam tylko jedną osobę o takiej samej formie, reszta - a też nie ma ich za dużo - to Adrianny. Ale a propos dopasowania imienia i nazwiska - przebojem dla mnie jest były uczeń Denis Gwóźdź :D

Gość ja powiem takkkkkk
to samo co michalina michalska john kołodziej nicole kowalska justin marchewka dolores pompka ja pierdole. ludzie gdzie wasza wyobraźnia:)

dzieci jeszcze nie mam,ale mam rodzenstwo o imionach:blazej,adela,fabian i donata. Imiona ciekawe,oryginalne i nie nagminne - rzadko spotykane.

Gość kolezaanko
to też zależy z kim lub z czym ci się to imię kojarzy:D imiona całkiem fajne, ale mi osobiście kojarzą się z: Adela, z tą szurniętą grubaską z "Na Wspólnej":p:o Błażej, z ciotowatym i zjebanym sąsiadem z krzywym ryjem:o Donata, siostra miała koleżankę, takie suczysko, teraz jest bogata, bo wyrosła na blacharę:o Fabian, kojarzy mi się z żeńską odmianą, czyli córką zajebistego M. Wiśniewskiego:o nie sprawiam Ci przykrości, tak mi się te imiona akurat kojarzą:)

hehehe,adela jest zajebista laska,blazej to na pewno nie ciota,chlop 2 metry wzrostu,bokser,donata bardzo grzeczna i ulozona,a fabian normalny chlopaczek:)

Gość uuuuuuuuu
a ja jestem Mirela i jestem z tego dumna :P

Gość Kesiuniaa
A ja mam na imię Kesja :) To imię znaczy "miły zapach" i pochodzi z Biblii :) Kocham to imię! jest boskie, takie oryginalne! Każdy mnie pamięta. :D Znacie może jakąś Kesje? ;>

Gość Lenciak
Ja jestem Lena i ogólnie to super imię jak dla mnie. Moja przyjaciółka to Oktawia. Mam też koleżanki - Oliwia, Adriana (Jedno N! imię hiszpańskie bodajże), Ksenia, Nikola, Paulina (dwie w jednej klasie) , Nela, Greta. Ogólnie to jakoś nie zwracam po poznaniu uwagi na oryginalność imion ;)

Gość matka polkka
kesja-kastracja mi sie kojarzy,cesja, sesja

Gość no to moze i lepiej
ze ty dzieci jeszcze nie masz Princesska27 - moze natura wie co robi i czeka az dojrzejesz :P

Gość xxxxena
Ależ wy kurwa macie problemy... Chcecie, to sobie nazywajcie dzieci jak połowa osiedla. Moja kuzynka swoje dzieci nazwała Julia i Jakub - taka modnisia. Kolezanka swoim corkom dała Maja i Lena - też hiciory sezonu. A jak ktos chce dawać "niespotykane" imiona, to też jego sprawa. Moją córkę chcę nazwac Lara albo Luna i mam gdzieś, co na ten temat sądzą forumowe ciotki

ja też pracuję w szkole. W młodszych klasach jest zatrzęsienie Wiktorii (w każdej klasie po KILKA!!!! Był jakiś bum chyba w okolicach roku 2004), Oliwii (podobnie, po kilka w klasie), Julek. wchodzą powoli Emilie (zaczną się mnożyć jak wejdzie rocznik 2005/6) są też popularne takie imiona jak Nikodem, Kamil, no i zdarzają sie Jaśki i Staśki. Zosie. Mało jest takich imion pośrodku, nie nowoczesnych ale też nie starych. W starszych klasach u nas akurat sporo Paulin (jak ja byłam w ich wieku to byłam jedyna), Karolin, Natalek. Czyli tu już takie nie wycudaczone ale też nie staropolskie. Takze teraz Oliwka czy Wiktoria to tak jak kiedyś Ania - wołasz jedną przyjdzie 5. Takze to na pewno nie sa oryginalne imiona. Kornelie i inne Martyny, tak samo.

Moja przyjaciolka dala corce tez Lara na imie. Uwazam ze imie moze byc oryginalne ale nie powinno byc zbyt wydziwne. P.s a ty idioto daruj sobie bezczelne uwagi.

Gość oktagon
Dziewczyny, wszystko dobre, co się komu podoba. Nie ma się co licytować. A przyszłość dziecka i tak jest nieprzewidywalna. Oby tylko dało się to wymówić. Bo przykładowo imięKrzysztof jest bardzo ładnei nie udziwnione. Ale jak masz na nazwisko np. Przybysz to razem jak to brzmi? Krzysztof Przybysz....Jak zakłócenia w radiu. Jeden szum. I nad tym trzeba się zastanowić. Mnie rodzice dali chyba najprostsze i najmniej udziwnione imie świata - Ewa. Tak by się wydawało.... A ja od paru lat mieszkam za granicą i okazuje się, że NIKT nie jest w stanie wymówić tego imienia poprawnie! Od lat siedząc w poczekalni nastawiam uszu gdy mnie wywołują, bo zawsze jest tokoszmarnie zniekształcone, jak: Iła, Eła, Eve, Iwa i jeszcze z kilka dziwniejszych wersji. I kto by pomyślał??? W pracy od lat móią Iwa i nie są w stanie zapamiętać właściwego brzmienia :(

Gość sznuki
a moj syn nazywa sie korneliusz..