Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmieszana Współlokatorka

Problem ze współlokatorami...

Polecane posty

wydaje mi sie ze jestes osoba strasznie zazdrosna ze nie mieszkasz z chlopakiem itd zazdrosna? a przepraszam po czym tak sadzisz? :D:D:D:D tu mnie rozbawilas:)

jakby nie byla to tajemnica to bys sama do nich zadzwonila i zapytala ciekawe ile razy tak knulas a skoro rzeczy byly ich mieli prawo je zabrac--proste

człowiek jest najczęściej tak fajnie zaprogramowany, ze uczy się na błędach. nie możecie naprawdę usiąść i się dogadać? a nie wyjeżdżać "ja bym się nie obraziła" itd ? każdy człowiek ma inne przyzwyczajenia i generalnie jest inny.

mysia ileś tam :D:D:D:D Teraz to mnie rozwaliłaś na łopatki swoją psychoanalizą... Powinnaś być kafeteryjnym psychologiem - jesteś w tym dobra :O :O 🖐️

uzalasz sie ze jestes taka biedna bo sporzatalas---sprzatalas za swojego faceta ktoremu zapacono za ta robote!! wiec nie wiem o co pretensje?! druga sprawa--to nie byla tajmenica ze spala w ich pokoju?--to czemu nie zadzwonilas i sie nie zapytalas?? ich wlasnosc prywatna--moga se nawet ta tarka tylek podcierac i nic ci do tego!!! zalosna jestes ehh

Ona_scorpiona_von_harpia Od samego początku mi się tak wydaje.. Jak się ma miękkie serce, to trzeba mieć twardą dupę niestety.. I jeszcze ten remont.. Oni widzą, że mogą sobie pozwolić, do tego są we dwójkę, a wiadomo, że panienka zawsze jest bardziej pewna siebie, kiedy ma za swoimi plecami aprobatę faceta :O

To dziwne że własciciel powiedział im to, nie powinien się wtrącać i przyjąć to za sprawę oczywistą że takie rzeczy macie ustalone. Choć w tym wypadku było całkiem inaczej niestety. Na przyszlość bedziesz pamiętać ze w takich sytuacjach zawsze nalezy wykonać telefon do drugiej osoby i zapytać.

wlasnie, to placac te 50% tak jakby rezerwowali sobie pokoj, zeby ktos inny tam nie spal. autorko, idz do nich, powiedz, ze sytuacja juz sie wiecej nie powtorzy, o ile oni nie beda wynosic waszych prywatnych rzeczy i kropka.

Knułam codziennie.Lepiej Ci?:D Ok.Popełnilam blad.Odrazu przeprosilam ich za to w rozmowie z ta dziewczyną. Wlasciciel nie mial nic przeciwko.Jeszcze sie goscil z nami podczas wizyty mojej mamy, remontu, bo on tez cos tam montował, jakies meble w ich pokoju czy cos.

finansiskta iles tam prawda jest taka ze ta laska ma problem bo sama zawalila nie pytajac o zgode, a teraz szuka argumentow by sie jakos usprawiedliwic problemem nie sa wspolokatorzy tylko ona, i jej podejscie do drugiej osoby--> brak szacunku i zazdrosc

ale co wy z tym remontem? właściciel zapłacił chłopakowi. co za różnica, czy malował ściany chłopak autorki, czy jakiś fachura? :)

50% placa za to ze beda mogli tam zamieszkac od wrzesnia/pazdziernika a nie zeby nikt tamnie spal :o rownie dobrze wlasciciel mogl na wakacje komus wynajac ten pokoj i gowno mieliby do gadania

oni te rzeczy wyniesli bo placili za pokoj a ona i tak tam kogos przenocowala wiec w ramach odwetu je wyniesli zreszta jak juz mowilam ich rzeczy to moga robic co chca

sorry kobieto, wlasciel o wszystkim wiedzial, pozwolil a ty ich jeszcze przeprosilas? :D

mysia skoncz sie kompromitowac, lepiej pocwicz logike i czytanie ze zrozumieniem

Jak mówię ODRAZU PRZEPROSILAM, powiedzialam ze skad moglam wiedziec że takie maja podejscie do sprawy i że nastepnym razem jak cos podobnego bedzie mialo miejsce na pewno ich zapytam. Nie wiedzialam ze tak zareagują.Kurde.Ja bym po prostu nic nie powiedziala, gdyby oni mieli taka sytuacje.Ale nie dlatego że sie ich boje tylko dlatego ze uwazam, że takie cos jak przyjezdzaja rodzice to sprawa calkiem normalna. Nie wyobrazam sobie na kogos naskoczyc tylko dlatego ze ktos przenocowal swoja mame na moim łóżku:o:o:o

przeczytajcie uwaznie!!! WYSLALI MI ESKA ZE NIE ZYCZA SOBIE ZEBY KTOS SPAL U NICH W POKOJU, A DZIEN POZNIEJ ZABRALI RZECZY

Ellinka ty chyba żartujesz?:O Jak wynajmowałam mieszkanie i w okresie wakacyjnym wyjeżdżałam to płaciłam 60% kwoty i absolutnie nie życzyłam sobie by ktoś tam mieszkał nie po to w końcu płacę (zostawiałam tam niektóre rzeczy) by ktoś mieszkał w moim pokoju. Jakby właściciel chciał komuś na okres wakacyjny wynająć mieszkanie to bym wszystko zabrała i nic nie zapłaciła. Dla mnie to proste.

Widzisz misiu ileś tam... Brak szacunku to teraz te buce pokazują, ale nie będę ci tego tłumaczyć, bo i tak nie zrozumiesz... Z takimi ludźmi nie obcuję zbyt często więc wybacz, że urwę ta nic nie wnoszącą wymiane zdań.

problem i tak tkwi w braku zasad i porozumienia, a nie w przenocowaniu matki czy zabraniu tarki.

Gość fgfghghghjjyh
jesli nie mieli rzeczy w pokoju i płacili 50% to nawet właściciel miał prawo wynająć pokój

ellinka koncz sie kompromitowac, lepiej pocwicz logike i czytanie ze zrozumieniem widac ze jestes tepa

autorko, ale oni przyjeżdżają do Ciebie a nie do nich. Twój to jest ten jeden pokój i w nim możesz nocować swoich gości.

Gość finansistka od kdt.
finansistka85 - naucz się pokory dziewczyno i nie wywyższaj się, bo nie kumata jesteś i nic nie rozumiesz ... i żałosna jesteś.

shortyy autorko, ale oni przyjeżdżają do Ciebie a nie do nich. Twój to jest ten jeden pokój i w nim możesz nocować swoich gości. MA RACJEEEE

Mysia a gdzie ja cos takiego napisalam ze najpierw napisali mi smsa a pozniej wzieli swoje rzeczy?:o:o:o