Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malwina 29

8 i pół miesiąca niemowlę i nie raczkuje

Polecane posty

Co mam robić :(, to nie moja wina synek waży troszkę, chociaż nie widać po nim za bardzo ale jest taki misiowaty i ociężąły, jak już się szykuje do raczkowania to pada na brzuch :(

a kto powiedział, że ma już raczkować? każde dziecko rozija się w swoim tempie, daj mu trochę czasu. Może pominie raczkowanie, bo i tak bywa.

Gość nie pytaj tutaj tylko lekarza
niektóre dzieci w ogóle nie raczkują. Pomijają ten etap. Jeśli siedzi, próbuje wstać, to się nie przejmuj wcale

Nie martw się, każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Ma jeszcze czas, a może też w ogóle nie raczkować. Jeżeli rozwija się prawidłowo, to nie masz powodu do niepokoju.

Gość ja 1987
moj zaszol w wieku 10 miesiecy a chodzic w wieku 11

Gość sdfdsf
Ja znam właśnie takie dziecko które nie raczkowało, za to jak zaczęło wstawać, to od razu spróbowało chodzenia i wkrótce już chodziło pewnie a zaraz potem nauczyło się... kucać i podnosić z kucania bez podpierania.

moj syn raczkowac zaczal na przelomie9/10 miesiaca jak zaczal 11 miesiac to zaczal sam chodzic nie masz sie czym martwic moja corka raczkowac zaczela jak miala 10 miesiecy, teraz ma skonczone 13 i nie chodzi dodam ze chodzika na oczy zadne nie widzialo :) roznie z tymi dziecmi jak widac :)

jak nie raczkuje to pewnie odrazu przejdzie na kroczki :) przeważnie dzieci które nie raczkują zaczynają odrazu chodzić :)

Ja w ogóle nie raczkowałam. Rodzice mi mówią, że w 11 miesiącu od razu zabierałam sie za chodzenie ;]