Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagampomocy

pomóżcie !!!!! błagam

Polecane posty

Gość błagampomocy

Cześć. Mam nadzieję że ktoś uporał się z czymś takim bądź zna odpowiedź i mi pomoze no to od około pół roku koło ust po obu stronach zaczęła mi wysychać skóra były to dwie mało widoczne plamy z wysuszoną skórą. Całkiem znośne. Jednak plamy stopniowo zaczęły przybierać barwę czerwoną a wysuszona skóra zaczęła schodzić. Aby nawilżyc tą skórę zakupiłam w aptece maść z witaminą a która nawilża tak że skóra łatwo odrywa się ale starcza to na niedługo.Potem z powrotem jest bardzo wysuszona do tego stopnia że czasem występuje ból przy jedzeniu itp. Przez 3 miesiące były tylko koło ust ale ostatnio przeszły też na kąciki ust. Zaczynają się też pojawiać na nich lekkie strupy.Chodze teraz z takimi dwiema czerwonymi plamami i nic nie umiem na to poradzić. Najgorszy jest ból. Maśc z witaminą A pomaga może na godzine,dwie.Zaznacze od razu że jakiekolwiek kremy nivea czy jakieś nawilżające nie działają. Jedynie działała przez pewien okres czasu maść sterydowa Hydrocortisonum jednak potem przestała działać więc zaprzestałam.Dodam że resztę cery mam w stanie normalnym. Czy jest możliwe że to alergia na koty bo zaczęło mi się to robić odkąd wprowadziłam się pół roku temu do chłopaka który ma 3 koty? Proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie

Gość ghjkl
Miałam podobny problem tylko że mi pękała skóra na ustach,przez kilka m-cy leczyłam maściami kremami i balsamami i nic.W końcu poszlam do lekarza i kazała mo brać wit b,kupiłam b-complex i za pare dni przeszło,po prostu się wygoilo

mój brat też ma zajady i robi sobie napój z drożdży, do szklanki z letnią wodą wrzuca troche drożdży, odczekuje z pół dnia, wsypuje łyżeczkę cukru i zaczyna bąbelkować i wtedy szybko wypija ta oranżadkę, w smaku dobre i pomaga bo drożdże to chyba wit B

na zajady najlepsza jest witamina B complex w dużych dawkach (dopóki nie znikną) i maść cynkowa, a kiedy juz się wyleczą nadal witamina B ale juz normalne ilości i do tego jeszcze żelazo

Gość może czas
do dermatologa się wybrać! zwykłe zajady by przeszły po 3 dniach chyba, że masz grzybicę lub inne ścierwo

zajady same nie przechodzą... miałam zwykłe zajady, różni lekarze polecali rózne maści, które albo nie pomagały w ogóle albo na krótko, aż w końcu trafiłam na taką lekarkę, która podała mi najtańszy i najlepszy sposób... wtedy faktycznie pozbyłam się tego w kilka dni