Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Na koniec świata

Dlaczego teraz nie ma takich kobiet, co to z miłości nie poszłyby za mężczyzną

Polecane posty

Gość Na koniec świata

na koniec świata? Dlaczego miłość kobiety do mężczyzny łatwiej jest zdefiniować przy pomocy przepisu prawa handlowego, niż wzruszającym do głębi lirykiem?

Gość agam999
Bo kobiety wreszcie na oczy przejrzały i nie wystarczy żeby facet nie bił żeby nadawał się na życiową miłość.

Gość bo teraz
kobiety mają swój rozum

Gość jesli mezczyzna tego warty
dlaczego nie

Gość Nadja.
Niestetey, ja taka byłam, może wciąż jestem, że za nim w ogień bym poszła... Fatalnie kolego na tym wyszłam :( Chyba,że trafię na takiego co zasłuzy, to pójdę znowu.

Gość Na koniec świata
To bardzo przykre, Nadja. Szczerze Ci współczuję. Tylko gdzie Ty, dziewczyno, miałaś oczy, wiążąc się nie z mężczyzną ale dupkiem?

Gość Psedłonim_
Potwierdzam. Ciężko znaleźć teraz kobiecą kobietę...

Gość Nadja.
Nie wiem gdzie miaąłm oczy... przez pierwsze pare lat dopóki nie zmienił otoczenia też bardzo mnie kochał, ale pojawili sie nowi koledzy, kolezanki, KASA i ... ja zawsze byłam, więc o co miał sie starc. Gdy ja pomagalm mu jak mogłam. Miał jeden okropnie ciężki rok, był w wojsku... jeźdxiłam do niego 4 rano z jedzeniem, z rzeczami dla niego, zapieprzałam kilometry w obcasach zeby pieknie dla niego wygladac, plakalismy razem gdy odjeżdzalam, no to mi sie potem odwdzieczył.. Naiwna kretynka :(

Gość Nadja.
o 4 rano mialo być*

Gość oliwia78
bo teraz już nie ma takich męzczyzn za którymi byśmy poszły.. na koniec świata

Gość lisicali
Są takie kobiety ale wy ich nie doceniacie ... wiec powoli "wymieraja".

Gość a tacy mężczyźni za którymi
warto by pójść są w ogóle jeszcze? bo mnie się zdarzyło pojechać za takim do Londynu, wróciłam z torbami i opinią naiwnej - dziękuję honorowych facetów już nie ma

Gość Psedłonim_
Odległość, w czasach samolotów naddźwiękowych, mój Osramie, stała się kategorią dość relatywistyczną. W zasadzie ten mityczny "koniec świata" nie istnieje. A jeśli się do tego weźmie zjawisko zakrzywienia przestrzeni, to "koniec świata" jawi się teraz raczej dla kobiety nic nie znaczącą metaforą. Tak jak mężczyzna zresztą...

Gość Psedłonim_
Fakt, takich mężczyzn, za którymi warto bez wahania pójść na koniec świata praktycznie już nie ma. Chciałyście swobody, wolności i samostanowienia, to je teraz macie. Za cenę czegoś, co kobiecie doskwiera najbardziej - za cenę samotności...

Gość Psedłonim_
Ja jestem honorowym facetem i się tego wcale nie wstydzę. No i co z tego?

Gość ja za moim poszlam
ale byl tego wart:))

do psedlonim: nie rozumiem co ma wolnosc i samostanowienie do faktu ze takich mezczyzn juz nie ma? najgorsze co moze byc, to jak faceci swoje chamstwo lub brak dzentelmenskich nawyków tlumacza "chcialyscie rownouprawnienia to macie". a ty wiesz w ogole na czym polega rownouprawnienie i jakie sa jego zalozenia??? chodzi przede wszystkim o rownosc wobec prawa i takie same zarobki w pracy dla wszystkich.

Gość ja za moim poszlam
ja nie bardzo rozumiem co ma rownouprawnienie i wolnosc do zwiazku. W koncu moj partner mnie nie wiezi. Normalnie pracuje, on tez, w domu dzielimy sie obowiazkami, pomagamy sobie nawzajem i sie wspieramy, jednoczesnie kazde z nas ma tez swoja przestrzen na hobby i znajomych. wszystko jest oparte na wzajemnym szacunku i zaufaniu. Zawsze wydawalo mi sie, ze tak powinno byc i ze to normalne, ale czyzbys sie mylila?:))

Gość Psedłonim_
Ależ związek jest bardzo prosty, moje drogie Sun. :) Kobieta w swojej niewydarzonej głupocie postanowiła dorównać we wszystkim mężczyźnie a jeszcze lepiej go przewyższyć. (Jakby historia o Ikarze nie była znana). No i dopięła swego. Ma, czego tak pragnęło jej serce. Ale rachunek kosztów okazał się dla kobiety dość rujnujący (potwierdzenie tezy, że kobiecy rozum nie bardzo radzi sobie z cyferkami i logicznym myśleniem). Wnet się więc okazało, że mężczyzna nie ma już obok siebie kobiety, ale ma "partnerkę". A skoro "partnerka", to ja słusznie autor zauważył - przepisy prawa handlowego - jak to w zwykłych interesach. Tak jest, miłość pomiędzy kobietą i mężczyzną została brutalnie zamordowana przez babską głupotę...

Gość Psedłonim_
Ona dotyczy mężczyzn, mój Osrami, oczywiście że dotyczy, ta cała samotność. Jakże ma nie dotyczyć? Wywiodłem powyżej, jaka jest przyczyna tej samotności. Tutaj dodam, że męska głupota do tego dopuściła...

Gość Psedłonim_
:) "Poszlam za moim na koniec świata..." Świata kredytów, rachunków, brudnych naczyń w zlewie, niezapłaconych rachunków... Szczyt feministycznego romantyzmu...