ona DDD 0 Napisano Wrzesień 15, 2009 Witam ! od 5 kwietnia biore tabletki anty-Cyprest. 12 wrzesnia skonczyłam 6 czy 7 opakowanie i gin kazał mi zrobic przerwe bo podobno po pół roku brania jest ona potrzebna, tłómaczyl jak ale nie wszystko zrozumiałam. :) teraz mija 3 dzien tej wlasciwej 7-dniowej przerwy.... i co dalej ? .... mam po prostu po tych 7 dniach nie rozpoczynac kolejengo opakowania... a potek kiedy.... ? przerwa ma byc miesieczna.... ale kolejne opakowanie mam zaczac w 1 dniu miesiaczki.... a jesli teraz po odstawieniu przesunie mi sie on np o tydzien to co ? brac nie patrzac na brak okresy czy czekać ? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dori30 0 Napisano Wrzesień 15, 2009 Po co niby ta przerwa? Pierwszy raz slysze! Ten gino Twoj, to jakis dziwny jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
applepie 0 Napisano Wrzesień 15, 2009 Teraz pigułki antykoncepcyjne są nowoczesne i nie trzeba robić przerwy. Ja brałam kilka lat i nie miałam ani razu przerwy. Ale jeśli zalecił ci lekarz to zrób tak. Muisz teraz po prostu nie zaczynać nowego opakowania, po teju 7-dniowej przerwie, a następne opakowanie zacząć brać w pierwszym dniu miesiączki. Musisz na nią czekać. Nieważne ile się będzie spóżniała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona DDD 0 Napisano Wrzesień 15, 2009 tzn. ja slyszałam o tych przerwach i zapytałam go co mam robic bo koncze wlasnie 6 opakowanie. a ten ze tak, ze teraz przerwa to nie wiem... szczerze mowiac to nie usmiecha mi sie ona wcale... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
applepie 0 Napisano Wrzesień 15, 2009 Jeśli ci nie pasuje, to po prostu jej nie rób. Nie jest ona konieczna. Mój ginekolog nigdy mi tego nie zalecał, a wręcz odradzał, bo wtedy łatwo o wpadkę. Jesteś przyzwyczajona, że można to zrobić zawsze i łatwo się zapomnieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona DDD 0 Napisano Wrzesień 15, 2009 no i chyba jej nie zrobie... czuje sie ok... wiec chyba nie musze.... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nie rób przerwy Napisano Wrzesień 15, 2009 ja bym nie robiła przerwy, dziwny ten lekarz, przerwę jak już się robi to trzeba odstawić tabsy na co najmniej trzy cykle ( 3 miesiące), 1 miesiąc przerwy to bez sensu, tylko ci rozreguluje organizm ja pierwszą przerwę zrobiłam po 3 latach brania tabletek, a następną po 5 latach od pierwszej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach