Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akcja specjalna

Lena czy Natasza

Polecane posty

Gość Seniorita4
Moja córeczka ma na imie Nataszka i teraz gdybym miała wybierać to też bym tak wybrała:)

Gość Aaaanitaaaa
Lenka ładne imię :)

Gość Seniorita4
Nie ma też problemu z wymyślaniem zdrobnień od Nataszki-Nati,Natunia,Natinka...itd...:)

Gość akcja specjalna
ale po co wymyślać zdrobnienia?:) ludzie mają dziwną manię zdrabniania wszystkich imion;) myślę, ze Natasza może być ewentualnie Nataszką albo Saszą:) ale Natunia itd to odpada bo kojarzy mi się z Natalią a to imię mi się nie podoba;)

Gość piczko
Ja od lat chciałam nazwać córkę Lena ale teraz tyle osób tak nazywa... chyba zrezygnuję

Gość do ciebie umieram nie martw si
Lena i natasza to ruskie imiona- jestesmy w Polsce wymysl coś lepszego. Nie ruskuj córeczki

Gość brick80
Jeśli już, to Lena... Ale czy nie możesz dać córce "nieruskiego" imienia?? Chyba, że chcesz uczcić 17 września :)

Lena ale jako Lena czy może Milena??Wiecie,że Lena można zrobiś z wielu imion?Np. MagdaLena,HeLena,MiLena...strasznie dużo się tego teraz praktykuje!!A ja uważam,że Natsza jest bardzo ładne!!Nie ma głupich zdrobnień,nie da się go przerobić z żadnego innego imienia a ponadto Natasza Urbańska jest bardzo ładną kobieta:)same plusy!!Ale może spróbuj zestawić oba imiona ze swoim nazwiskiem,zobaczysz które będzie ładniejsze!Przeważnie jest taka zasada-krótkie imię do długiego nazwiska i na odwrót!!Ale nie ma na to aż takiej reguły!!Tylko żeby potem w klasie nie były same Lenki z jednego rocznika...Natasza chyba rzadziej nadawane....

Gość RoseRed
Obydwa śliczne :) ja mam na imię Magdalena i dla niektórych znajomych jestem Leną, bardzo lubię to zdrobnienie. Choć Natasza podoba mi się jeszcze bardziej. A myślałaś o imieniu Nadia? to chyba moje ulubione... nadzieja.

Gość gość niedzielny .
Nadia to tez ruskie imię? autorko jestes z pochodzenia ukrainką?

Gość akcja specjalna
ale co Wy z tym ruskim imieniem:) to po prostu fajne, piękne imiona co z tego, ze mają korzenie w Rosji. 80% imion uważanych za rdzennie polskie ma korzenie zagraniczne. Nadii nie proponowałam, to ktoś wyżej:) fakt, ze Natasza jest rosyjską odmianą rodzimej Natalii, ale to imię mi się w ogóle nie podoba:O Nataszka za to bardzo:) przytaczając przykład Urbańskiej- rocznik 1977, rodowita Warszawianaka i co? nazywa się Natasza. A Natasza Caban (reklamuje ibuprom)? też Polska a jednak ma tak na imię. Wychodzi na to, ze już ponad 30 lat temu nadawano to imię w Polsce więc nie jest to taka nowość. Lena jako Lena a nie Milena. To osobne imiona tak jak Anna i Hanna na ten przykład:)

Gość RoseRed
Moja prababcia była Ukrainką zdaje się ;) ale nawet jeśli to niewiele we mnie płynie tej ukraińskiej krwi. Za to bardzo lubię brzmienie języka rosyjskiego i rosyjską literaturę XIX i XX wieczną

Gość RoseRed
u mnie na wydziale jest pani dr o imieniu Natasza (ma może 33 lata). Wspaniała kobieta - niesamowicie inteligentna ze wspaniałym poczuciem humoru i dystansem do siebie. Bardzo dobrze mi sie to imię kojarzy dzięki niej.

Gość RoseRed
przypomniałam sobie jeszcze, że Tori Amos ma cóeczkę o imieniu Natasha. W wywiadach mówi czasem o niej "Tash" albo "Tasha"

Gość akcja specjalna
więc wychodzi na to , ze jest to imię międzynarodowe:)

Gość jak dla mnie
ładniejsze Natasza :) no i mniej oklepane chyba będzie, bo Lenek to się ostatnio coś namnożyło..

Gość akcja specjalna
no i to jest ten ból...nie chciałabym zeby to imię powtórzyło los julek i oliwek:O

moja córka nazywa sie Natsza , bardzo nam sie podobało, nasza rodzina nie była zachwycona bo ruskie, ale wybrałam je min dlatego ze najprawdopodobniej wyjedziemy kiedys do Niemiec i tam to imię jest normalne. Moje tłumaczone na niemiecki mają tylko stare babcie :?

Gość wesoła zdzicha
Natasza bardziej mi się podoba. teraz Len jest jak nasrał, cały wysyp. Była moda na Julie i Wiktorie, potem przyszła Zuzanna z Mają, a teraz jest Lena

Gość likto
Lena to nic specjalnego To takie imie przybleda,nijak sie ma i nie oddaje zadnych uczuc Jest bez wyrazu Mdle i brzmi jak ulana kluska Tak przynajmniej mi sie kojarzy.. Natasza to zupelnie co innego:) Konkretne,takie zdecydowane a zarazem wesole Tamara tez ladne

Gość mamcia magdula
tylko nataszka:)

Gość akcja specjalna
wesoła zdzicha- masz niestety rację... widzę, zę Natasza ma coraz więcej zwolenniczek;)

Gość akcja specjalna
chyba tylko takim prostakom jak Ty:)

Gość _Kamka
Mi bardziej podoba się imie Natasza- imię glownej bohaterki "wojny i pokoju", jest śliczne i kobiece- sama planuję tak nazwać córeczkę:) Nie przejmuj się głupimi komentarzami, ("ruskie"), to Twoje dziecko o nazwij je tak jak ci się podoba.

Gość ewkaaa62
Dlaczego uparlas sie na te dwa imiona jak zobaczysz malenstwo to sama dopasujesz do nej imie i wlasnie moze byc zupełnie inne jak planowałas ja juz cos takiego przerabialam i jestem szczesliwa ze nie upoarłam sie na planowane imie ,powodzenia.

Gość akcja specjalna
uparłam się bo te dwa najbardziej mi sie podobają, dla mnie to proste:)mam jednak dylemat między nimi

Gość ollolllola
Nie dawaj Lena jeśli nie chcesz zeby podzieliła los Julek, Majek, Oliwii i Wiktorii. U mnie na niewielkim osiedlu co druga daje dziecku Lena, wiec jak w przedszkolu pani zawola Lena, to razem z twoją córka przyleci jakieś 8 innych. A Natasza jest dla mnie mało spotykane, nie znam nikogo (ani dziecka a ni doroslego) o tym imieniu w sensie znajomości osobistej:) poza tym jest jakies takie wyjątkowe, kobiece i fajne po prostu. A więc stop Lenkom, Oliwiom, Wikusiom, Majkom i Julkom, zacznijmy dawać inne imiona, bo niedługo każdy bedzie miał 15 koleżanek/kolegów o jednym imieniu!!!!!