Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zubek

pierwsza ciąża, oczekiwania na malenstwo, wszystkie przyszłe mamusie

Polecane posty

Czesc wszystkim, mam nadzieję, że się ktoś dołączy do mnie, staramy się o dzidzie z mężem i chciałabym pogadac ze wszystkimi kobietkami, ktore tez czekają na ten cud :))) Czekam na Was :))) Dołączajcie do grona przyszłych mam :))

Gość koza23
ja równiez oczekuje 2kreseczek ale na razie bezskutecznie dlatego sie dopisuje

moja historia jest długa.Przez 2lata probowałam zajsc w ciąze-bezskutecznie.Poniewaz miałam guza na tarczycy lekarze to tłumaczyli jako przeszkode.Poddałam sie wiec operacji i miłao byc juz ok.Jednak znowu wykryli inna przeszkode.Torbiel na jajniku,ok brałam wiec antykoncepje,rozeszły sie.Hormony wporzadku i wszystkie badania tez.Teraz czekam na rezultaty tego wszystkiego co przeszłam i mam nadzieje ze wkoncu sie uda.

Czesc dziewczynki kochane, ciesze się, że jesteście :) razem bedzie chyba razniej, bo strasznie dluzy mi sie to czekanie, 20 dc , a do @ jeszcze długo... no ale bądzmy dobrej myśli. a Wy kiedy testować będziecie?? moze któras tak jak ja? buziaki

a Ty koza23 musisz wierzyc... czasami, jak się za bardzo chce, to nie wychodzi... nie łatwo mi to pisać, bo wiem jak jest ciężko, ale lepiej by bylo dla nas i przyszłych dzieciaczków, jakbysmy trochę na luz wrzuciły... ale cóz ciężko, wiem o tym....

zubek ja jeszcze nie postanowilam kiedy ewentualnie bede testowac ale okresu spodziewam sie (a raczej nie spodzewam) okolo 23 wrzesnia... A masz jakies objawy???

no to okres powinnysmy miec ( NIE MIEĆ !!! ) w tym samym czasie, ile ja bym dała zeby nie przyszedl, ale niestety na razie brak jakichkolwiek objawów... no moze troszeczke bolą mnie piersi z boku, ale to niestety nic jeszcze nie znaczy, no i delikatnie brzuch, ale nie wiem, czy sobie nie wkręcam czasami tego brzucha ;)) a Ty maaartuuusiek masz objawy??

No ja wlasnie tak samo jak Ty Kochana... Jestem jakas taka bezobjawowa xD Tylko piersi mnie bola i mam lekkie bole brzucha ale tylko chwilowe.

a ile juz czasu sie starasz?? bo u mnie to co prawda poczatki, ale nie naleze do tych cierpliwych... robilas wczesniej jakies badanie, czy na zywioł poszłas? ja na razie nie panikuję, i czekam na cud bez wspomagaczy, ale boje sie, że cos może być nie tak, tyle się naczytałam o problemach innych kobiet, ze strach mnie ogarnia... mam nadzieję, że wszystko ze mną w porządku :) pocieszam się tym, że zawsze wszystko mam regularnie i nigdy z hormonami problemow nie miałam :P zobaczymy jak to bedzie

Cześć wszystkim :) no i nastał kolejny dzionek, ja właśnie dotarłam do pracy, i się odzywam :) co u Was??

Raczej nie mozna tego nazwac ze sie staram. Po prostu czesto kochamy sie bez zabezpieczenia i wychodzimy z zalozenia ze jesli pojawi sie dzidzius to bedziemy sie baaardzo cieszyc :) Tak wiec nie zabezpieczamy sie w pelni swiadomie. Acha... I ja niestety mam nieregularne cykle :(

:) zazdroszczę Ci takiego zdrowego podejscia... ja bardzo bym chciala miec dziecko, nie potrafie jakos o tym nie myslec, choc wiem, ze to i tak nic nie da... dzisiaj oudzil mnie ból gardła w nocy i obawiam się, że jakies choróbsko mnie dopada... no i jak zwykle zaczelam sie bac... wiadomo, ze w pierwszych tygodniach ciąży , o ile ona jest, bo tego jeszcze nie wiem, zdrowie najwazniejsze... mąż się na mnie wkurza, że do lekarza nie idę, a ja boję się, że leki mogą zaszkodzić ewentualnemu dziecku w moim brzychu, troche w paranoję popadam, ale co mam na to poradzic :/

Też się dołaczam, do temaciku. My staramy się dopiero pierwszy cykl,a jest to też pierwszy m-c od odstawienia piguł anty. podobno po odstawieniu jest większa szansa. Powinnam dostać @ 25.09, dziś zrobiłam test z samego rana, ale nic nie wyszło, nie wiem czego się spodziewałam po tygodniu czasu :-) ale by udało.

witaj sybir11 :))) hehehe wiem cos o tym, ja tez latałam na początku po testy po tygodniu, ale niestety nic tak wczesnie nie chciało wyjsc... pozniej tez nie ;) trzeba się uzbroić w cierpliwość, niestety, powodzenia życzę z całego serca :)

Gość dajcie spokojjjjjjj
nie wiem skad podejscie,ze niby po pigulkach jest wieksza szansa zajscia w ciaze????owszem czasem przyjmuje sie pigulki na wyregulowanie cyklu badz hormonow,wtedy latwiej zajsc w ciaze...zauwazylam,ze najszybciej w ciaze zachodza te kobiety,ktore nigdy sie nie truly pigulkami...

Gość sama100
Hej dziewczyny :) dołączam się do was ponieważ jestem przyszłą mamą .. właśnie dwa dni temu się dowiedziałam :) Rok staraliśmy się o dzidzie i w końcu wyszło. Trzymam kciuki za was na pewno zobaczycie niedługo dwie wymarzone kreski . PS. jeśli wasze piersi są napięte i bolą przy mocniejszym dotykaniu być może że to objaw ciąży podobnie jak krótko trwałe bóle brzucha. Głowa do góry dziewczyny. pozdrawiam

no ja nie wiem kiedy najczęściej zachodzą kobiety, nie można tego generalizować, każdy organizm jest inny, jeden po tabletkach dostaje blokady, a inny wręcz odwrotnie, jajniki, po dłuższym okresie "zastoju" produkują więcej komórek i jest wtedy możliwa ciąża mnoga :) nie można do tego podchodzić wg schematów, bo każdy cykl u kobiety różni się od następnego, nie mówiąc juz o różnych kobietach. najwazniejsze zeby dzieciątko urodziło się zdrowe, o innych rzeczach nie ma co gdybac :))

Sama100 witamy Cie serdecznie!!!! Gratuluje Ci z calego serca tego maluszka pod sercem :D :D :D A swoja drogą bardzo mnie pocieszylas swoimi slowami... O tym, że ból piersi przy dotyku i krótkotrwale bóle brzucha... Ja tak własnie mam!!!! :)

sama100 GRATULACJE :) uważaj teraz na siebie koniecznie , a powiedz w ktorym dniu cyklu zrobiłaś test?

delikatne pobolewanie, a raczej takie napięcie w podbrzuszu... albo sobie uroiłam, a jeszcze dzisiaj jakos mi tak troche niedobrze, ale myślę, że to objaw mojego przeziębienia, kaszlę trochę a przy każdym kaszlnięciu tak mnie rwie jakby do wymiotów... nie wiem co o tym myslec, wiec się nie nakręćam... a ogólnie to się zle czuję, siedzę w pracy i powoli głos tracę, tak mi się na gardło rzuciło ;( mam nadzieję, ze to nie bedzie miało wpływu na ewentualną ciążę ...

Ja juz od kilku dobrych dni mam odruch wymiotny przy myciu zebow :P Ale tego raczej nie wiaze z ewentualna ciaza bo to przeciez bez sensu... W kazdym razie nie moge porzadnie z rana umyc zebow bo od razu mi sie cofa :P Masakra... A tak to odczuwam ale rzadko pobolewanie brzucha jak na @ (ale to sa takie chwilowe skurcze i koniec) i juz kilka dobrych dni bola mnie piersi przy dotyku (nie moge biegac bo masakra :P) i sa napiete, twardsze (pojawily sie na nich niebieskie zyly)...

dajcie spokojjjjj ciekawe na jakiej podstawie twierdzisz, że kobiety które nigdy nie brały anty częściej zachodzą w ciąże, statystyki jakieś prowadzisz czy co??? Ja kieruje się tym, co lekarz mówi i tyle. sama100 gratuluje, myślę, że każda z nas wcześniej czy później ujrzy 2 kreseczki, pocieszam się, że niektórzy po 7 lat się starają i się udaje, oczywiście, nikomu nie życzę tak długotrwałych starań. Jeszcze 5 godz. do końca pracy, masakra, całe 2 tyg. po 10godz. można zgłupieć.

witam, ja jeśli mam być szczera to nie palnowalismy dzidziusia , ale jest ma już 7 tyg i jestem baaardzo szczęśliwa z tego, bo myślałam że po kuracjach antybiotykowych nie będę miała problem w zajście w ciąże:) atu proszę mam krasnala a na następnym usg dowiem się bo może będą 2 krasnale:) trzymajcie kciuki:) jeśli macie wszystkie typowe objawy róbcie test z krwi on jest najpewniejszy, ja tych z moczu robiłam z 5 i każdy inaczej wyszedł:/