Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DKalaaa

Zapraszam Dieta 1500kcal

Polecane posty

Siema :) :* :) Jestem Karolina , mam 13 lat i mam 165 cm wzrostu i wagi 73 kg ;// Chcę scchudnąć wiec zaczęłam diete od wczroaj 1500 kcal :) ktoś sie przyłancza ? razem bedzie lepiej :):*

Gość tom11
Ja Ja w październiku skończe 14 lat Byłem w sanatorium i miałem tam dietę 1500kcal. Schudłem 5 kilo. po 27 dniach Teraz mam 162cm. i 57.5 kg

Gość tom11
dostałem tą dietę też rozpisaną . Od jutra zaczynam

aaa :) jeszcze opisze co wczoraj i dzisiaj jadłam :) Wczoraj na śniadanie: jabłko i bułkę z nutellą bo sie zapomniałam ;// Obiad:udko z kurczaka bez skóry , gotowane Kolacja : pomarańcz Dzisiaj : śniadanie : bułka grahamka z serem białym chudym obiad : kalafior ugotowany kolacja : chyba będzie jakiś owoc ;p zobaczy sie :) aa i rano biegałam ok . 45 minut :) pozdrawiam :* i piszcie cos ;p szukam ochotniczek do wspólnego odchudzania :)

Gość ale ale ale...
myślę,że wybrałaś bardzo rozsądna dietę cos ostatnio mi nie wychodzi z tym "dietowaniem" więc sobie odpuściłam ale chętnie potowarzyszę tobie :) popieram takie diety

tom11 gratulcje ! zazdroszczę Ci :) mam nadzieje że mi sie też uda :) to mam do Cb pytanie :) mozesz pisac codziennie o tym co jadłeś i czy cwiczeyles ? :) bedziemy zdawac relacje sobie i czy cos zrzuciliśmy :) więc jak ?;p

Gość Wyrodna Mamuśka
A nie uważasz że w wieku 13 lat to troszkę za wcześnie na diety? Postaw lepiej na ruch, i przede wszystkim nie głoduj się :)

ale ale ale... ja też popieram takie dity :) bo nie mam po nich efektów jojo i są bezpieczne :) więc sie przyłanczasz ?:) pozdrawiam :):*

Wyrodna Mamuśka byłam u dietetyka i pozwolił jak najbardziej na taką diete , poniewaz jest w niej wystarczajaco wszystkiego czego potrzeba przez cały dzien :) pozdrawiam :)

Gość Wyrodna Mamuśka
No chyba że byłaś u dietetyka. :)

Gość ale ale ale...
ale mnie korcisz...;) sama nie wiem boje się kompromitacji z drugiej strony patrząc taka deklaracja do czegoś zobowiązuje- no nie ? dam sobie czas, do wieczora podejmę ostateczna decyzje o mojej dietce :)

Gość ale ale ale ...
a jakie ćwiczenia stosujecie i jak często ćwiczycie ?

ale ale ale .. no jasne :) ja czekam na odpowiedz :) a jak sie zastanowisz to CI NAPISZE co mozna zjesc w ciągu jednego dnia i będziesz miała rozeznanie :)

ale ale ale ... tzn wiesz :) ja teraz biegam :) wystarczy 30 minut dziennie albo 30 minut aerobiku albo sama wymyśl sobie jakieś:) ja biegam :) i myśle że to wystarczy a Ty sobie pomyśl co lubisz robic :) bo mozna tez grac w siatkowke , kosza itp :)

Patrząc na Twój jadłospis to tam na pewno nie ma 1500 kcal. Tam nawet 1000 nie ma! Nie tylko nie dostarczasz potrzebnych Ci w tym wieku składników odżywczych ale i odpowiedniej ilości kalorii. Pomijając już jojo, to sobie po prostu krzywdę robisz. Zacznij uczciwie liczyć kalorie. Jeśli się decydujesz na 1500 to nich to tyle będzie. Masz w diecie za mało białka, nie masz zdrowych tłuszczy, Rozwijasz się jeszcze i w tym wieku możesz sobie takim odchudzaniem największą krzywdę zrobić. Radzę najpierw poczytać o zdrowym odchudzaniu a dopiero potem się za nie zabierać. No cóż powodzenia życzę, ale na prawdę radze ta dietę do porządku doprowadzić.

Nie napisałam wszystkiego :) jeszcze piję mleko 2 szklanki a udka zjadłam tyle ile potrzeba i wszystko ma tyle kalorii bo dietetyk chyba lepiej wie no nie ?

Gość ale ale ale...
no ja tak sama biegać to raczej nie będę a nie mam z kim mam rowerek i steper w domu - oczywiście rzadko korzystam ale mam :) może 30 min. na rowerku ?? dobra chyba prawie się zdecydowałam - prawie,- robi jednak wielka różnicę .ok do wieczora mam czas pozdrawiam :) werbuj chętnych w grupie siła !!!

no jasne że możesz ! :) okej :D ej to napisze Ci teraz ten jadłospis ;p tzn to co można jeść chwilke ;p

CO MOŻESZ JEŚĆ W CIĄGU JEDNEGO DNIA : Pieczywo RAZOWE do wyboru : -4 kromki pieczywa razowego -2 bułki grahamki -3 mniejsze bułki z ziarnami MAKARONY,KASZE,RYŻ 30g gotowanego produktu do wyboru : -3 płaskie łyżki produktu przed ugotowaniem -1/3 torebki ( po 10 dag) przed ugotowaniem MLEKO (MAKS. 2 % TŁUSZCZU lub naturalne produkty mleczne 400G - 2 szklanki TWARÓG CHUDY 50G : -plaster 5,5cm na 1,5 cm JAJKA 15g - 1/3 średniej sztuki ( w sumie 2-3 jaja tygodniowo ) MIĘSO , DRÓB , RYBY 120 G do wyboru : -DUŻY FILET Z RYBY - 1 I 1/2 UDKA BEZ SKÓRY -KAWAŁEK MIĘSA 18 NA 15 CM WĘDLINY 30g do wyboru : - 3 małe plasterki ( np . polędwicy sopockiej) -1 i 1 /2 dużego plasterka ( np. szynki z indyka ) OLEJ , OLIWA 20 g = 2 łyżki MARGARYNA 10 g = 2 małe łyżeczki ZIEMNIAKI 200g = 3 średnie sztuki WARZYWA 400g do wyboru : -4 duże pomidory -8 ogórków gruntowych -2brokuły -2 średnie papryki - 8 buraków OWOCE 200g do wyboru : -2 średnie sztuki ( np . jabłko , brzoskwinia , kiwi,banan) -2szklanki małych owoców sezonowych ( malin , jagód , porzeczek,truskawek) :)

Też mam dyplom dietetyka i co z tego :P Jak by dietetycy wiedzieli co robią (nie mówię, że nie ma wyjątków) to by otyłych ludzi na świecie nie było. Co z tego że dietetyk radzi dobrze jak Ty się do tego nie stosujesz w sensowny sposób? Po pierwsze białko powinno być w każdym posiłku, a jak jesz sam owoc, albo same warzywa to go nie masz, po 2 nadal nie masz zdrowych tłuszczy w jadłospisie (olej lniany, oliwa z oliwek, siemię lniane, orzechy). Mleko to nie białko, w każdym razie ma go nie wiele. Ale to Twoja dieta i Twój organizm. No cóż powodzenia, ale radzę przyjmować porady osób z większym doświadczeniem, bo z dietetykami to bardzo różnie bywa.

Hej:) Ja z założenia startowałam z 1500, ale najczęściej jest ok. 1300-1400. Ćwiczę 3-4 razy w tygodniu; schudłam 5 kilo w 2 miesiące. Myślę, że to dobry wynik, zwłaszcza że mam siedzącą pracę. Trudno nazwać to dietą; raczej zmiana sposobu odżywiania. Jem wszystko co mi smakuje (no może poza np. smażonymi potrawami i ciastami z kremem), ale w małych ilościach. Nie jem późno i w dużych ilościach.Rzadko bywam głodna - jak już to rano; wieczorami czuję się pełna:)Myślę, że 1500 to w Waszym przypadku najlepszy wybór:) Gdybym ja zaczęła się racjonalnie odżywiać kiedy byłam trochę młodsza, pewnie terz n ie miałabym problemów z wagą. Ale zawsze uwielbiałam chipsy i paluszki; potem jadłam zdrowe rzeczy, ale w nadmiernych ilościach. Po urodzeniu dziecka metabolizm mi zwolnił... Mój obecny cel to 60 kilo. Pokibicuję Wam, jak będę miała czas to wrzucę parę fajnych pomysłów na jadłospis:) Trzymajcie się, pozdrawiam cieplutko:)

Gość to niby ma byc dieta 1000 kcal
za pare dni padniesz z głodu...5 posilkow sie je...najbardziej syte sniadanie ,potem obiad..kolacja uboga w miedzy czasie jakis owoc, jogurt chudy...narobisz sobie tylko krzywdy odchudzajac sie w tak mlodym wieku tak drastycznie.pozdro

Dziękuje wam za rady :) okej od dzis bede jadła równe 1500 kcal lub 1400 :) :*~! dzisiaj jeszcze o 16:30 biegałam 20minut :)

Przykładowe śniadanko: Bułka ciemna z twarożkiem (ser twarogowy chudy, łyżka jogurtu naturalnego z rzodkiewką i szczypiorkiem) lub płatki (fitness, fitella) z mlekiem 1,5 % i np. nektarynka lub sałatka z serka wiejskiego (wrzucić paprykę, pomidorka, jakieś zioła; ja daję jeszcze oliwki czrne, ale nie każdy lubi) lub chleb razowy z serkiem topinym (Hochland Gouda Light; można skroić jajko ugotowane na twardo i położyć; na to jeszcze np. pomidorek - pycha:) drugie śniadanie: jogurt naturalny z malinami/borówkami lub co tam lubicie;) lub banan lub jogurt i jabłko lub banan obiad: kurczak z warzywami/kasza z warzywami/zupa z kromką chleba pełnoziarnistego/ryba pieczona w folii z warzywami/jajko sadzone z fasolą szparagową lub kalafiorem/makaron z brokułami

agguńka84 dzięki :* ej no zgłaszać mi sie tutaj ! :D kto sie przyłancza ? hmm ?

Gość tom11
DKalaaa tam było DUUUŻO Ruchu każdy czas jaki był żeby odetchnąć po ćwiecznieach basenie, itd, był spędzany na dworze. Można powiedzieć że w pokoja byliśmy tylko gdy spaliśmy, i tak w kółko Macieju, jak nie ogród to góry jak nie góry to wycieczka, jak nie wycieczka to do tężni. A jeśli chodzi o ćw. to polecam Ci A6W www.a6w.pl Widać efekty już po 10 dniach (kaloryferek)

Gość ale ale ale...
jak wam idzie ? jakieś postępy ja na razie stosuje mż pozdrawiam

Gość ale ale ale...
reaktywacja, hej co z wami??