Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taska

ktore imie wybrac?

Polecane posty

Gość O no właśnie
Julianna! Ktoś tu rzucił fajny pomysł! Jestem na TAK.

ciagle o tym mysle i chyba zaraz w depresje wpadne bo nie moge wybrac imienia :D tu nawet nie chodzi o rodzine tylko o to ze przemyslalam to i jak to imie wiekszosci osob sie nie podoba to musi byc brzydkie wiec w przyszlosci corka moze miec nam za zle to ze wybralismy jej takie imie

Gość ale co ona nie wie
? Nie wie jak chce by sie nazywała jej własna córka? No sorry ale to ludzie z forum mają wiedziec? A potem autorka będzie opowiadac własnemu dziecku, ze dostało takie imię bo 'ciocie z kafe' tak doradziły? No kuźwa, co jak co, ale imie to już można chyba wybrac bez pomocy ludzi z forum :O

Gość No Julianna/Juliana
- a co w tym niby złego? Myślisz, że jak wołają inne matki na swoje dzieci? Np. jak mają takiego Alana albo Julitę?

Gość boki zrywam z tego teksta
bo 'ciocie z kafe' tak doradziły? :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D

Gość
szkoda ze nie mozna se potem zmnic imienia na takie jakie sie na podoba

Gość Jak wołają
? Hmm, pewnie Anal i Jelita...

- 'Julianna umówisz się ze mną?' czaisz? Ja bym nie była zadowolona z takiego imienia.

kurde wiecie co? nie wiem co sie dzieje ale zaczyna mnie kurde dosc mocno bolec brzuch;/

Gość Przesadzasz ile imion nie ma
zdrobnień i są okej. Znam dzieci które od maleńka były nazywane pełnym imieniem bez zdrobnień i nigdy nie miały z tej okazji nieprzyjemności. Najwięcej zależy od samego dziecka - jak jest 'niemotą' to nawet nosząc imię Kasia, Ania, Julka i Michał będą 'popychadłami', a osoby przebojowe będą 'popularne' nawet z imieniem Grażyna i Bogusław, więc nie przesadzaj. Ja pamiętam jeszcze ze szkoły laski z imionami Alicja, Maria Magdalena, Grażyna i kolesia z imieniem Cezary którzy byli bardzo popularni w klasie, a na przykład taka Angelika, Monika, Ania, Ola, Kinga, Michał, Jacek, Rafał i Dominik były 'szarymi myszkami'. Nie generalizuj.

Gość nie lubię imienia
Alicja, to juz ładniejsze Patrycja

Hehe, ja też mam na imię Justyna i tak tylko strzeliłam, bo podawane przez Ciebie imiona też są na J. Ja swoje imię bardzo lubię i bardzo mi się podoba. Do dziś jestem wdzięczna za nie babci, bo mama chciała mnie nazwać Celina :p

celina... o jejuuuuu:) to dopiero krzywda:D mnie babcia chciala nazwac Ania... bym ja chyba zadzgala za takie imie:D juz wole justyne:)

A co do imienia dla córeczki, to wybierz takie, jakie podoba się Tobie i Twojemu mężowi. To będzie Wasze dziecko i to Wy będziecie za nie odpowiedzialni przez jakieś 25 lat, a najmniej 18 :p a jak ktoś z rodziny będzie się narzucał ze swoim imieniem, to niech urodzi własne dziecko :) mnie się Jowita bardziej podoba, bo Julia już oklepane. Pozdrawiam i dobranoc :)

Gość Zabawna anegdota
Nom, starsi ludzie (tu szczególnie babcie) są nie do pokonania jeśli chodzi o nadawanie dzieciom imion. Ja pamiętam jak moja babcia usłyszała że będzie mieć prawnuka Jakuba, to gadała sobie pod nosem dobre 15 min. „Jakub? – Co to w ogóle za imię? Ale nawydziwiali teraz... Dzigmunt by go nazwali, a nie jakiś tam Jakub.” :) A jak zaraz po nim urodziła się Sandra, to mówiła „Też nawydziwiali... kto to słyszał żeby nazwać dziecko Zadra?” ;)

no tak to jest z babciami:) no i bedzie jowitka:) juz zdecydowalam:) a teraz ide spac bo mala mi dokucza dzisiaj caly dzien i juz wykonczona jestem:) dobranoc wszystkim :)