Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zawsze szczery

po_rade

Polecane posty

ike jesli ktos jest agresywny wobec twojego dziecka ...to masz prawo podejsc i porozmawiac....czasami wystarczy powiedziec ze nie życzysz sobie takiego traktowania niech agresor zobaczy ze REAGUJESZ I STAJESZ W OBRONIE inaczej wydaje mu sie ze jest bezkarny mozesz tez poprosic ratownikow by zwrocili baczniejsza uwage jestes matka i powiem tak.... nie masz prawa stac z boku...

yeez realnie to ratownicy mają to gdzieś- bo widać że chcą odwalić swoje...... podeszłabym ale boję się, że tamten mały smród będzie mojemu dowalał, że mamusia staje w jego obronie ze mną nie wygra to wyżyje się na małym

Gość gdzie jest ZS

Porozmawiaj z matką gnębiciela.

wolałabym nauczyć dziecko żeby samo rozwiązywało takie problemy bo ja porozmawiam z nią ona z synem i skończy się tak samo że mój jest kabel i mamusia go broni

Gość ciekawe co powiesz
>ze mną nie wygra to wyżyje się na małym< Jak przyjdzie ojciec tego smyka :D

a moze spokojna rzeczowa rozmowa z matką tamtego? Po prostu nie naskaiwać ale powidzieć spokojnie, ze jest taki problem i jak mozemy go WSPÓLNIE rozwiązac .

co powiem? też mam męża:) niemałego :classic_cool:

Ja mysle, ze najpierw chlopak powinien zareagowac. Jezeli to nie bedzie skutkowalo- jego obrona, to dopiero nalezy wkroczyc. To on musi uczyc sie jak z agresorem sobie radzic. Oczywiscie czuc wsparcie i oparcie. Co dotychczas Twoj syn mowil? Jak reagowal?

jeśli do tej pory ta pani sobie nie poradziła z agresją dziecka to myślisz, że akurat w tym przypadku go powstrzyma?

uwazam ze brak reakcji z twojej strony moze wlasnie nasilic agresje zwroc mu uwage, zeby nie zaczepial twojego syna bo.... bedzie mial z toba doczynienia :) poza basenem pogadaj z ratownikami bo w tej sytuacji nie jest wazne czego ty sie boisz i co tam sobie myslisz tylko skuteczna ochrona syna a ratownik ktorego poprosisz o zwrocenie uwagi na tego chlopaka tez bedzie sie czul mniejk lub wiecej w obowiazku po takiej rozmowie z matka nie ma nic gorszego jak ignorowanie takich zachowan a najlepiej to popros ratownika zeby ta rozmowa odbyla sie w obecnosci ciebie twojego syna i agresora im szybciej tym lepiej

Jeśli rozmowa z matką gnębiciela nie przyniesie rezultatu,bo okaże się że matka taka sama jak On,pójdź do szkoły gdzie uczy się gnębiciel.Porozmawiaj z dyrektorem ,z pedagogiem szkolnym.

leno ale właśnie jak zareagować odczep się- nie wystarcza

spoko spoko bo zabrniemy za daleko on ni topi mojego dziecka i nie wsadza mu noża przeszkadza mu w nauce pływania fakt, że namolnie

Gość ciekawe co powiesz
>Porozmawiaj z dyrektorem ,z pedagogiem szkolnym.< Kolejna nawiedzona hahaha a co dyrektor moze poza szkola?

zs -jest zajety rozwiazuje problemy milosne

3 klasa podstawówki poza basenem żyją całkiem spokojnie na basenie tylko 2 chłopców sobie nie radzi on i mój syn mm wrażenie, że mały robi wszystko , żeby przynajmniej w ten sposób poczuć się lepszym

miałam podobną sytuacje jeszcze z rok temu. Mojego zastraszali,więc rozmawiałam z rodzicami tych dzieci ,nauczycielami ,pedagogiem itd...no i oczywiście z synem. Pomogło,syn zaczął się stawiać tamtym i..... sytuacja się odwróciła ,bo mój się zaprzyjaźnił z tymi ''niedobrymi''. Porozmawiaj z synem,masz z nim dobry kontakt.

A jeśli to są zajęcia basenowe w ramach wf ?Wtedy dyrektor może i to całkiem sporo.

ale wciąż pozostaje pytanie co mam mu powiedzieć ?? nie jestem 10 letnim chłopcem ja ten problem rozwiązałabym po swojemu

ike uściślij w takim razie w jaki sposób ten chlopak przeszkadza ?

Odczep sie nie pomaga a spier... - zartuje:D Powaznie, niech zwraca mu uwage, ze nie chce z nim kontaktu, ze ma nie przeszkadzac, ze porozmawia z ratownikiem albo z rodzicami. Niech nie boi sie,ze jest to kablowanie.

bó czy ty się czasem zastanawiasz? pójdę do dyrektora bo dziecko przeszkadza drugiemu w nauce pływania?

ike,tak .Możesz pójść i powiedzieć,że Twoje dziecko jest szykanowane na lekcji basenu,o ile oczywiście są to zajęcia szkolne.

leno ale tak on to właśnie odbiera i prosi żeby nie rozmawiać rady mojego męża są typu- wal w zęby:P a jak to wygląda czeka specjalnie na niego płynie przed nim chlapie nogami, odpycha itp.

pójdę do dyrektora bo dziecko przeszkadza drugiemu w nauce pływania? To dopiero bylaby jazda:D

z tego co mówisz, między chłopcami jest rywalizacja, Twój jest na gorszej pozycji bo spokojnieszy, tamten bardziej agresorek. Ale przecież ktoś jest tam tez instruktorem. Moze rozmowa z tą osobą przyniosła by rezultat, aby tak pokierować zajęciami by chłopcy odczuli z tego przyjemność i oboje dobrze się bawili.

Lena,zawsze można poczekać aż któregoś dnia Go podtopi.

Chodzilo mi o to ,zeby on temu dzieciakowi powiedzial,ze powie ratownikowi czy jego mamie. Nie Ty. Rada meza- pewnie najskuteczniejsza:D