Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goldmann

Łącza internetowe, jakie się opłacają ?

Polecane posty

Gość goldmann

Witam, jak to jest ze stosunkiem cena/szybkość łączy internetowych? Czy szybkie łącza powiedzmy od 8 Mbit w górę opłacają się? Szukam w miarę ekonomicznego rozwiązania, ale z tego co widzę to straszne rozbieżności wśród operatorów. Szczerze powiedziawszy ściągam non stop, więc przydałby się każdy Mbit więcej :). W tej chwili korzystam z powolnego łącza 1Mbit. Czy w przypadku tych szybszych łączy cały czas jest stała prędkość?

Niestety, ale stałej prędkości nigdy nie uzyskasz, ponieważ to technicznie niemożliwe. Zawsze będą jakieś wahania.

Gość dsfgasdfas
zmień dostawcę internetu

Gość enjan
Większa prędkość się opłaca w przypadku gdy ściągasz duże pliki - oszczędzasz w ten sposób czas. Ale jeżeli korzystasz tylko z maila, serwisów i prac biurowych to możesz sobie założyć łącze o mniejszej prędkości.

Gość goldmann
macie rację,ale mam wątpliwości co do prędkości nocnych. wiem, że niektórzy zwiększają szybkość po północy np. Aster

Gość esster
Wszystko zależy od operatora czy takie "szybkie" łącze się opłaca. Ja np. mam Aster i nie da się nie zauważyć, że w ciągu dnia mam prawie o połowe wolniejszy internet od tego, co jest wypisane na ich stronie.

Gość goldmann
też mam aster i nie zauważyłem niższej prędkości. ale przy podanej szybkości jest "do", czyli konkretnie stałej nie dają ?

Gość esster
Jak dla mnie to jest to jawne wprowadzenie klienta w błąd. Mój znajomy korzysta z usług Vectry i w nocy internet mu przyspiesza do 30Mbps, więc jest pewna odczuwalna różnica.

Gość enjan
Esster, skąd Twój znajomy ma takie szybkie łącze? Jak do tej pory nie słyszałem o możliwości założenia sobie takiego szybkiego łącza. A jakie są ograniczenia transferu? I ile płaci się miesięcznie?

Gość chodzik
http://forum.dvhk.pl/ Darmowe ściąganie filmów i gier z satelity. Cały sens darmowego pobierania polega na tym iż przechwytujemy to co pobierają użytkownicy internatu satelitarnego. My jedynie odbieramy strumień z danymi który jest kierowany do nich. Plusy: - darmowe pobieranie (płacimy tylko za prąd ) - wspaniała alternatywa dla posiadaczy słabych łącz (radiówki lub internetu komórkowego) - szybkość pobierania (transfery wahają się od 10-500 kilo na sekundę) Minusy: - nie wiemy co spadnie (chociaż przeważnie lecą nowości z gier i filmów) - konieczność szukania haseł do niektórych archiwów (chociaż po wpisaniu w google prawie zawsze znajdziemy odpowiedź) Jak zacząć 1. Zainstaluj zakupioną kartę przykładowy opis tu i tu. 2. Szukamy interesującej nas satelity najlepszym wyborem jest w tej chwili 7E Eutelsat W3A przykładowy opis 3. Następnie wyłączamy Setup4PC gdy ten program chodzi skynet nie zostanie poprawnie uruchomiony. 4. Pobieramy z działu download skyneta następnie wypakowywujemy i odpalamy W lewym górnym rogu w In powinny zacząć się zmieniać cyferki Nie jest to trudne więc myślę że każdy normalny użytkownik komputera sobie z tym poradzi. W razie problemów czytaj i powtarzaj czynności bo instrukcje są na prawdę dokładne. Więcej na skynet4all.pl

Gość esster
nie cierpie spamu.. Do enjan: Wychodzi na to że się da:) w dzień prędkość mu spada do jakichś 16Mbps, też fajnie. Ograniczeń chyba nie ma, ale nie jestem pewien. I nie mam pojecia ile trzeba za taką przyjemność zapłacić.

Gość kajepze
To faktycznie niezła szybkość. A gdzie jest dostępna ta vectra?

Gość esster
razem z kolegą jesteśmy z warszawy. Chyba są w całej

Gość fafasdfasdf
ja mam normalne łącze kablowe, płacę miesięcznie 53 zł, osiągam prędkości rzędu 350 kb/s przy downloadzie - więc całkiem całkiem, co się przekłada, żeby nie skłamać ok. 4 MBit ?

Gość mylisz sie
nie jest to jakas znaczna predkosc, a przy laczu 4Mb powinno byc ok 500KB. Bajt ma 8 bitow. Megabit(Mb) nie rowna sie megabajt (MB) i kilobit (Kb) nie rowna sie kilobajt (KB)

Ja dzwoniłem do Vectry i się dowiadywałem, że jak masz niższa prędkość to w nocy podwyższają ja nawet do 4 razy. Brzmi to bardo obiecująco, bo można sobie ustawić ściąganie na noc i voila :) Z rana filmy są. Jestem ciekaw tylko czy jak mam łącze 8Mbit to w nocy przyspiesza też do 30Mbitów. Jeśli tak, to byłoby coś.

Gość richi
Przedtem miałem spraya, kiedy vectra przejęła spraya, przeszedłem do vectry i w sumie nie żałuję:) Teraz mam prędkość 2 Mb/s i faktycznie Internet przyśpiesza dwukrotnie w nocy w godzinach 23 - 1 i między 8 rano a 11.00, a czterokrotnie pomiędzy 1 w nocy a 8 rano. To jest coś.

Gość teodorek
opłaca się teraz wziąć pakiet z łączem 8 Mbit, przy obecnych prędkościach w większych miastach ?

Gość uzurpator
"esster razem z kolegą jesteśmy z warszawy. Chyba są w całej" Chyba jeszcze nie w całej np. u mnie na białostockiej nie ma jeszcze :) ale pewno nie długo i tu zawitają...

Gość Boruta9867
@teodorek Oplaca sie chyba ze chcesz w domu postawic sobie maly serwer ftp albo webhostingowy, lub jakis serwer do gry. bo wieksze predkosci to jest tylko roznica paru minut przy sciaganiu filmu, przecietny user nei potrzebuje ponad 10 mb/s. A w wawie sa teraz tylko dwaj operatorzy z netem powyzej 15 mb jest to UPC i vectra osobiscie polecam vectre bo znajomek ma i nie narzeka a nawet chwali troche.

Gość koniec świata
Sprawdźcie sobie na stronie, tam jest wyszukiwarka ulic i będzie jasne, gdzie są, a gdzie nie ma.